reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Hej... ja po wizycie. Chłopiec potwierdzony na 100% :tak: mój malutki!!! Nie wiem ile mierzy bo nie robił mi dokładnych badań. W każdym bądź razie, szyjka ponoć ciut za krótka... ale ma 3,34mm, wydaje mi się że się mieści w normie, ale lekarz kazał brać to pod uwagę i odpoczywać!!! Któraś miała mierzoną szyjkę???

reklama
gratuluje udanych wizyt :))) ja tez mam nadzieje ze poznam niedlugo płec :)

ja mialam mierzona szyjke w 10 tygodniu.. miala 3.6 cm i lekarz powiedział ze w normie.. po za tym powiedział ze ja nie mam 2 mertow jestem niska wiec nie ma co oczekiwac ze edzie dłuzsza ::-D:-D

kasiek gratuluje syna

ja ide na wizyte w piątek ale nie będę miała usg może jedynie sprawdzi jak tam serduszko usg mam robione co druga wizyte

co do terminu porodu to z majka miałam według OM 28 listopad usg od jednego lekarza 3 grudzień a od drugiego 7 grudzień urodziłam 5 grudnia ale w Hiszpanii brali pod uwagę termin z OM wiec od 28 listopada musiałam co drugi dzień wstawiać się w szpitalu na ktg w końcu 4 grudnia miałam zrobiony masaz szyjki i na drugi dzień majka już była z nami
teraz mam roznice OM 9 maj a USG 22 maj

Hej... ja po wizycie. Chłopiec potwierdzony na 100% :tak: mój malutki!!! Nie wiem ile mierzy bo nie robił mi dokładnych badań. W każdym bądź razie, szyjka ponoć ciut za krótka... ale ma 3,34mm, wydaje mi się że się mieści w normie, ale lekarz kazał brać to pod uwagę i odpoczywać!!! Któraś miała mierzoną szyjkę???

Ja mam szyjkę 49,9mm. Badanie wg OM 14t6d, wg USG 15t3d. Nie znam się na tym, więc trudno mi powiedzieć ile szyjka powinna moeć i czy jest to uzależnione od wzrostu? Jakby co mam 170cm.
Ale jak lekarz kazał odpoczywać, to tak właśnie rób :)

Ostatnia edycja:

Gratuluję chłopaczka! Jeszcze trochę i zostanę ostatnim mamutem bez wiedzy kto tam siedzi...
Ja miałam ostatnio. Ale nie pamiętam wartości. Powiedział, że wszystko super i tyle zapamiętałam.

Gratuluję synusia:-)
Dziewczyny, a szyjkę da się sprawdzić na USG? Bo ja ostatnio badanie ginekologiczne miałam chyba 2 m-ce temu... Wy macie za każdym razem?

Ja mam za każdym.

kasiek gratuluje syna

ja ide na wizyte w piątek ale nie będę miała usg może jedynie sprawdzi jak tam serduszko usg mam robione co druga wizyte

co do terminu porodu to z majka miałam według OM 28 listopad usg od jednego lekarza 3 grudzień a od drugiego 7 grudzień urodziłam 5 grudnia ale w Hiszpanii brali pod uwagę termin z OM wiec od 28 listopada musiałam co drugi dzień wstawiać się w szpitalu na ktg w końcu 4 grudnia miałam zrobiony masaz szyjki i na drugi dzień majka już była z nami
teraz mam roznice OM 9 maj a USG 22 maj

Ooo, Ty to masz rozstrzał :-)

reklama
Do góry