reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

stazi24, ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam usg dopochwowego. Na pierwszej wizycie lekarz stwierdził, że jeśli będzie coś widać przez brzuch to nie będziemy robić. Za pierwszym razem było widać sam pęcherzyk. Przy badaniu ginekologicznym dodatkowo stwierdził ciążę. Za drugim (przyszłam po kilka dniach bo miałam niewielkie plamienia) pęcherzyk nieco urósł i było widać ciałko żółte. Dopiero na trzeciej wizycie można było zobaczyć dzidka :) Będzie dobrze. :)
W sumie to cieszę się, ze wtedy tak tego dokładnie nie rozpatrywałam, co ma być widoczne kiedy, bo stresowałabym się podobnie jak Ty teraz i kilka dziewczyn wcześniej, a tak to w zasadzie wychodziłam z wizyt uspokojona. :)

reklama
U mnie w pierwszej ciąży dwa pierwsze usg były przez pochwę. Dzisiaj też tak samo i lekarz powiedział, że następne (12-13 tc) też tak będzie. Przy poronieniu, w 5tc, też mi robili przez pochwę na izbie przyjęć. Wydawało mi się, że to jest standard w Polsce, że się te wczesne robi tak, a nie przez powłoki :sorry2:

Ja wlasnie wrocilam i jednak mialam przez Brzuch ale bylo juz widac dzidziusia maluskiego:D i jest troche mlodszy niz wynika z OM bo ma 8w2d wiec pewnie dlatego wczesniej nie widzialm jeszcze maluszka- ma 17,6 mm :D

Załączniki

• dzidzia.jpg
    dzidzia.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 82
Moja wizyta u endo.gin zostala odwolana jest chory zla jestem bo tylko dla tego przylecialam do kraju więc muszę kabinowac co z lekami za to bylam na usg gdzie widzialam kropka i slyszalam serduszko ciaza mlodsza o 3 dni z om.pecherzyk5.8mm nie bylo widac cialka ale moglo sie schowac

reklama
Hej ! Ja właśnie wrociłam od ginekologa ;) To była druga wizyta, na pierwszej jeszcze nic nie było widać i lekarz stwierdził że ciąża jest wcześniejsza niż powinna, przez co trochę się denerwowałam.
Dzisiaj już było widać pięknie dzieciatko, serduszko też już biło :)) Lekarz określił ciąże na 7-my tydzień i dał skierowanie na badania.
No i właśnie - trochę mało tych badań :/ Tylko morfologia, glukoza, badanie ogólne moczu i "badanie inne" ktore tak nabazgrała że nie mogłam odczytać, ale pomógł mi internet i rozszyfrowałam to jako VDRL.;) I określenie grupy krwi.

Do góry