reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Początkująca, też się przyłączam do pytań dziewczyn - robiłaś betę dwa razy? Jeśli podwaja się co 2 dni, to powinno być ok mimo, że dzidziusia może na razie nie być widać.

Hej. Usg zawsze mam robione dopochwowo, widać ciałko żółte, na ostatniej wizycie tydz temu pęchęrzyk był zbyt mały żeby można było zmierzyć.Wczoraj miał 1,69mm, pole płodowe 6,6mm- brak akcji serca!
Bete miałam 12.09-i była= 2064 a 27-09 miała=22 244. Byłam wczoraj wieczorem u innego lekarza z lepszym sprzętem i niestety na 95% stwierdził obumarłą ciąże ;( dał 5% nadziei, że ciąża może być wcześniejsza niż wynika z m-c, cykle miałam mega niergularne 30-35 dni!!pojawiła się cysta w jajniku i lekarz powedział, że prawdopodobnie to przez to nie udało się. Nie wiem co mam robić, kazał przyjśc za tydz jeśli nic się nie zmieni to skieruje mnie na zabieg. Dziewczyny tak bardzo sie boje, staraliśmy się z mężem ponad rok czasu :( Dlaczego??????

Poczatkujaca powtórz bete i idź w przyszłym tyg na usg jeszcze raz. Ja miałam pecherzyk 12mm przy becie 8500 i nie było ani zarodka ani serduszka. Po tygodniu juz pięknie pulsowalo. Trzymaj sie!

nadzieja1984- mam skierowanie na bete, miałam iść dziś rano ale nie jestem w stanie, rycze cały czas nie umiem sie pozbierać, nawet w pracy wolne wzięłam, żeby zostać w łóżku ;(

Spokojnie, wiem ze to mega ciężkie, u mnie wg OM też miał to być 7 tydz i tylko pecherzyk był, gin mi coś o pustym jaju plodowym zaczął gadać, ale po 48h beta przyrosla do 16000 i tydz później było ok. Naczytalam sie wtedy ze do 10tc sie czeka...

reklama
Dzięki za wsparcie bardzo tego potrzebuje! Dziś już nie zdąże na badanie krwi ale może w pon będę w lepszej formie i pojade do przychodni. Do tego nowego gina mam przyjść 10.10 oszaleje chyba :(
może powinnam iśc jeszcze gdzieś indziej? nie wiem sama....

Do góry