reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Hej Dziewczyny.Dzisiaj miałam pierwsza wizytę i usg:)Niby wszystko jest ok...
Tylko ze według OM to powinien byc początek 6 tygodnia a z usg wyszedł początek 5.Kolejna wizyta za 2 tygodnie zeby zobaczyć czy bije serduszko.Czy ktoś miał taka sytuacje???Powinnam sie martwić?:(Troche mnie to zdziwiło i teraz jestem poddenerwowana:(

Nika spokojnie kochana, ja chyba jestem mega ekstremalnym przypadkiem ;) Poszłam na USG w 8tyg a gin bada i mówi, że max 4-5tydz - no przerażona byłam. Do tego miałam bóle i plamienia, więc spodziewałam się najgorszego, ale te nasze maluchy są sprytniejsze niż nam się wydaje ;) bo 2tyg później (czyli powinien być 10) badanie pokazało, że to 8tydz. Dzidziol nadrobił straty i serducho waliło jak dzwon :D Widocznie była późniejsza owulacja, albo późniejsze zapłodnienie, albo późniejsza implementacja, albo wszystko na raz i tak wyszło :) Teraz czekam niecierpliwie na 29ego X bo wtedy mam prenatalne usg i dowiemy się czy maluch zdrowy będzie :)

reklama
malinaa- fajnie ,ze to napisalas ;) bo i Ja sie nieco podnioslam na duchu bo bylam w 7 ty 0 d od OM a widzilam tylko pecherzyk (bylo to jednak tylko Przez Brzuch wiec moze to tego wina ale i tak mam schiza) jutro ide na kolejen USG - bedzie to 10 tydzien 0 d., od @ wiec kurde musi juz cos byc widac- bo raczej tez bedzie to USG przez brzuch... łoo schizuje....

Dziewczyny udało mi sie w końcu dodzwonić do gina. Mam przyjechać do niego w czwartek do szpitala. Duphaston mam brać do końca 13 tyg tyle mi powiedział.
Zobaczymy co dalej.

malinaa- fajnie ,ze to napisalas ;) bo i Ja sie nieco podnioslam na duchu bo bylam w 7 ty 0 d od OM a widzilam tylko pecherzyk (bylo to jednak tylko Przez Brzuch wiec moze to tego wina ale i tak mam schiza) jutro ide na kolejen USG - bedzie to 10 tydzien 0 d., od @ wiec kurde musi juz cos byc widac- bo raczej tez bedzie to USG przez brzuch... łoo schizuje....

A dlaczego przez brzuch skoro kiepsko widać?? Na usg chodzę do specjalisty od usg i wg niego do 14tyg powinno się wykonywać przezpochwowo..

malinaa ja tez uwazam ,ze powinno byc dopochwowe ale chodze do Gina na NFZ i nie mam wyboru - byc moze jak bedzie kicha to pojde prywatnie na lepsze USG . Z ciekawosci ile placisz za takiego speca od USG??

Stazi no właśnie nic, on jest na nfz, dostaję skierowanie od swojego gina, który usg nie ma w gabinecie w przychodni i rejestruję się do tego specjalisty. W poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie do gina, usg na każdej wizycie, ale chyba zmądrzałam, bo po co płacić jak można na co inne te pieniązki pzreznaczyć, np. na kolejne auta do kolekcji synka hihihi :-D

Ja miałam usg przez brzuch robione oczywiście po uprzednim wypiciu litra wody:-p i jak same widziałyście maluszka pięknie było widać:tak: Z tym, że sporo za to usg zapłaciłam, bo prywatny szpital no i sprzęt nowiuśki:tak:

reklama
malinaa ale masz sie fajnie:) ja akurat jestem u takiego gina co ma USG na miejscu i zadnego skierowania nie dostaje osobnego .., i co wiecej dzis ide i sie pytalam czy sa jakies specjalne zalecenia odnosnie picia czy nie picia a oni ,ze nie.. ,ze mam tak o przyjsc i juz.. moze wychodza z zalozenia ,ze w 10 tyg to juz i tak musi byc widac..- nie wiem kurde..

Do góry