reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie ciążowej. Zostałam zbadana, wszystko jest ok. Pani doktor mi wyjaśniła jak wygląda prowadzenie ciąży, jakie badania po drodze, przepisała badania mocz, krew. Te co były bezpłatne to od razu w przychodni zrobiłam, na płatne wybiorę się do laboratorium, w którym robiłam betę, bo i tak chcę ją powtórzyć. Ogólnie jestem zadowolona, tylko trochę będę musiała na pierwsze USG poczekać, bo dopiero 22.10 (będzie połowa dziewiątego tygodnia). Chciałam tydzień wcześniej, ale nie ma miejsc. Nawet zapytałam, czy do niej prywatnie można, bo w którymś z luxmedów przyjmuje, to w sumie odradziła. Mówi, że to lepiej, że będzie dobrze widać dzidzię i serduszko, a usg w sumie jest szkodliwe i gdyby serduszka nie było widać, to takie powtarzanie nie jest dobre. Także będę musiała się uzbroić w cierpliwość. :happy2:

Zosiasamosia jesteś 1 dzien do przodu w ciąży ode mnie:tak:

Fajnie, że już przebadana , badania porobisz i trzeba czekać na fotkę dzidziusia :-) Ale za to jak pięknie będzie u Ciebie w 9- tym tyg widać ;-)
a niby miałam usg ale tak jak pisałam nie widać jeszcze nic oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego . Ale dzisiejsza wizyta była przypadkiem :tak:

Tak, widać już powinno być ładnie patrząc na usg, które dziewczyny tu wklejały. Ale tak sobie myślałam, że zaczniemy informować o ciąży właśnie po usg, a tu trzeba trzy tygodnie czekać ;-) Jednak trochę się boję tak szybko mówić, nawet rodzicom, a z drugiej strony chciałabym się już z wszystkimi podzielić radością :happy2:

zosiasamosia, widzę że jesteśmy w dokładnie w tym samym tygodniu ciąży. ;-)
Mówisz, że na USG musisz czekać aż tak długo?? Kurcze ja pewnie też sobie poczekam na USG bo mieszkam w Norwegi więc zanim uda mi się dostać termin u lekarza to pewnie też wypadnie mi jakoś pod koniec października. My już powiedzieliśmy rodzicom... Nie potrafiłabym utrzymać takiej tajemnicy przed moją mamą.
:blink:

Nie wiedziałam ze istnieje taki wątek...
Wstawie jeszcze raz moja Dzidzie:
Zobacz załącznik 585319 Zobacz załącznik 585320
to zdjęcie z 29.08 A tu z 19.09
Teraz kolejna wizyta 17.10, na pewno dostane skierowanie na prenatalne..
Badania ktore zrobilam juz to: morfologia, toksoplazmoza IgM, mocz, przeciwciała, glukoza, grupa krwi(86zl razem)
Teraz musze tylko powtorzyc mocz, bo mialam czerwone krwinki, dostalam leki i oby zniknely..

Duża jest różnica między ciazami z początku maja, a tymi z końcówki. W ogóle mi się wydaje, że u mnie może być czerwiec. Ja jestem z czerwca i tak nawet chcialam jak planowaliśmy.
Oprócz badań, które wymienilas ja mam jeszcze do zrobienia tsh i hiv. Nie robie grupy, bo znam. Z tym hivem trochę kłopot, bo tylko w dwóch miejscach robią, ale jak trzeba to trzeba. :)

zosiasamosia, To fakt różnica jest kolosalna. Niektóre dziewczyny już w 9tym tygodniu więc to prawie miesiąc różnicy! U nas faktycznie wychodzi samiutka końcówka maja więc jeśli maleństwo postanowi posiedzieć w brzuchu 2 dni dłużej to wyjdzie już czerwiec. Ja jestem z 27go maja więc przypadkowo termin porodu wychodzi mi w okolicach urodzin. Ale to nawet fajnie ;-)

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny.Dzisiaj miałam pierwsza wizytę i usg:)Niby wszystko jest ok...
Tylko ze według OM to powinien byc początek 6 tygodnia a z usg wyszedł początek 5.Kolejna wizyta za 2 tygodnie zeby zobaczyć czy bije serduszko.Czy ktoś miał taka sytuacje???Powinnam sie martwić?:(Troche mnie to zdziwiło i teraz jestem poddenerwowana:(

reklama
Hej Dziewczyny.Dzisiaj miałam pierwsza wizytę i usg:)Niby wszystko jest ok...
Tylko ze według OM to powinien byc początek 6 tygodnia a z usg wyszedł początek 5.Kolejna wizyta za 2 tygodnie zeby zobaczyć czy bije serduszko.Czy ktoś miał taka sytuacje???Powinnam sie martwić?:(Troche mnie to zdziwiło i teraz jestem poddenerwowana:(

Nic sie nie martw, miałam podobnie. Jak poszłam na 1 wizytę niby miał być 7 tydzień. Na drugi dzien na usg okazało sie ze to jednak 5 tydzień.
Głowa do góry bedzie wszystko dobrze.

Do góry