reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Hej dziewczynki ;-)

I po prenatalnych. Wszystko ok, Malenstwo ma 5,7cm... gin potwierdził wyniki z soboty, przeziernosc w normie 1,4-1,7mm, kość nosowa jest, serduszko biło 162razy na min, badał cos z komorami serca i też ok (takie kolorki czerwone i niebieskie na ekranie sie pojawiały). Stwierdził ze pappa w moim wieku i takich pomiarach nie ma sensu robić, bo tylko amniopunkcja by nam coś konkretnego powiedziała a do takiego ryzyka wskazań nie ma. Ucieszylam sie, bo byłam tego samego zdania.

Co do płci to puścił taki tekst: Hmm... No tam gdzie trzeba nic nie widać, ale pokoju na różowo bym jeszcze nie malował ;-) usmialismy sie, M był przy USG...

Następna wizyta 18.11... Aha, krwiaka nie ma i nie muszę leżeć... :-D

Nanncy u mnie przez brzuch ;-)

Aha, no i Malenstwo ruszalo sie tak, ze nie można było nic pomierzyc. Najpiękniejsze były te machajace rączki... Pouciskal mnie trochę przy tym usg i teraz mnie brzuch boli...

No i przytylam 1,9kg :eek:

Aha, i znowu możliwe ze sie mylę ale coś poczułam w brzuszku: teraz rozumiem o co Wam chodzilo z tymi skrzydełkami motyla, bo inaczej nie idzie tego opisać...

Ostatnia edycja:
reklama
Nanncy, ja miałam przez brzuch, ale w pewnym momencie pani dr mówiła że chyba trzeba będzie dopochwowo... na szczęście obyło się bez i dokończyliśmy badanie przez brzuch :)

Nadzieja​, super, gratuluję :) masz jakieś foto? :) ja mam wizytę pojutrze :p bo mam zanieść wyniki badań mojemu lekarzowi ;)

Nadzieja bardzo fajnie że wszystko w porządku :) przynajmniej jesteś spokojna, a spokojna mama to to i spokojniejsza dzidzia w brzuszku :)))

wiecie, możecie się ze mnie śmiać że jestem dziwna, ale mnie to już w sumie wszystko jedno czy przez brzuch czy dopochwowo :D
tak się zapatrzyłam na ekran na pierwszym usg że nawet jakby mi głowicę do usg przez brzuch wsadził to pewnie bym nie poczuła hehe :-)
W sumie przez brzuch też miałam robione ale mniej wyraźne było normalka :D

Mnie w sumie takie małe pobieranie nic nie rusza, ale ja raz miałam pobieranie na chyba 6 rodzajów badań, to tak mi się paskudnie wbiła kobieta, że dwa tygodnie chodziłam z krwiakiem na pół ręki:baffled:
A dziś mam iść i tak mi niedobrze i mdłości i w ogóle...;/
A tu nawet kromeczki nie można zjeść...

Wrzucam obiecane fotki ;) dużo nie widać, ale są...

Fotka z targów:

12t.jpg

Fotka z prenatalnych:

12t2d 5,74cm.jpg

Jak tu wytrzymać 4 tygodnie do następnego USG?!

Załączniki

• 12t.jpg
    12t.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 59
  • 12t2d 5,74cm.jpg
    12t2d 5,74cm.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry