reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Śliczne maleństwo Aesthete:happy:

Ja cytomegalię robiłam jeszcze przed zajściem w ciążę. Okazało się, że przechodziłam wcześniej. Ale ogólnie w ciąży tak jak przy różyczce, czy toksoplazmozie pierwotne zakażenie może być niebezpieczne. To taka podstępna choroba, bo wygląda jak przeziębienie. Powiększone węzły, stany podgorączkowe, osłabienie. Troszkę się naczytałam na ten temat, jak jeszcze nie znałam różnicy między IgG a IgM :-p

No u nas też się trzeba wcześniej na prenatalne umawiać, bo lekarz przyjeżdża specjalnie z innego miasta...
I też na dvd nagrywają :-)
Fajnie byłoby, jakby tak udało się żebym się umówiła tak za 2,5 tygodnia, bo i małż by ze mną poszedł i też by sobie pooglądał na ekranie, i w ogóle by tak średnio co dwa tygodnie było "spotkanie" przez usg :)
Bo teraz(w piątek) ze mną nie pójdzie, bo ma drugą zmianę a mój lekarz tylko popołudniu przyjmuje.
Dobrze że chociaż jutro pójdzie ze mną na pobranie krwi z samego rana :)
Aż się boję tego pobierania krwi bo tam chyba z 8 rodzajów badań... Brr...
Dobrze że ciężarne mają pierwszeństwo to mam nadzieję że szybko pójdzie :)

No to nie miałam, bo to było przy toxo jednak zaznaczone. Rety rety, ile tu się nauczymy przez okres ciąży. Straciatella została już specjalistką od rozpoznawania płci :-) Co do ilości krwi to w przychodni mi pobrały dwie próbki, a prywatnie jeszcze na 4 badania tylko jedną.

Struss, ja tez idę prywatnie, do mojego dr, który prowadzi ciążę. Dostałam skierowanie na NFZ, ale nigdzie nie ma terminów, bo pokończyły się kontrakty.
A na Morenie, to pewnie na Piecewskiej, co?

reklama
Dziewczyny, moze głupie pytanie zadam...prenatalne robione jest już przez brzuch? jak to jest? :eek: mam jutro i nie wiem czego się spodziewać :p

Do góry