reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
nadzieja super, ze wizyta się udała i wszystko jest w porządku! Szkoda tylko, ze nie poznaliście płci, ja też się tego obawiam, bo mam za tydzień. śliczny maluszek na fotce:tak:

A tam dziewczyny :-) płeć i tak się ujawni prędzej czy później.
I tak jeszcze czas na kompletowanie wyprawki :rofl2:

Ja mam połówkowe 17.12 - myślę, że na święta będzie już płeć znana na 99,9 % :-)

Nancy- mi polozna powiedziala ,ze prenatalne robi sie przez brzuch u szczuplejszych pacjentek a jak jest grubsza wowczas dopochwowo.., - wiec mnie pewnie czeka dopochwowo .

Ps. Ja mam USG prenatalne w ten piatek - troche stresu jest.., ale poki co nadal mecza mnie przeogromne mdlosci, bole glowy a jak troche polaze to dziwnie brzuch mnie zaczyna bolec - tak jakby mi ktos odzielil cialo od reszty brzucha - mi juz wystaje brzucho- pewnie z powodu grubosci;P ale w kazdym razie wieczorami jest masakrycznie... a Moj M tylko- przeciez to tylko objawy ciazy- to normlane- nic tylko kopa zasunac!!

Już po usg :) Wg fotek dzidzia ma 7t5d, była akcja serca. Niestety nie mogłam popatrzeć na ekran, tylko zdjecia dostalam - potem wrzuce. Męża nie wpuściła, bo usg przez pochwe. Powiedziala, że jak będzie przez brzuch to może być przy usg. Polozna założyła kartę ciąży i kolejna wizytę mam 21.11. Wszystkie wyniki mam dobre :)
DSC_0515.jpgDSC_0516.jpg

Załączniki

• DSC_0515.jpg
    DSC_0515.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 63
  • DSC_0516.jpg
    DSC_0516.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 53
Ostatnia edycja:
Super dzidzia! :-) a jak ja miałam u prywatnego usg dopochwowe to mój drugi połówek normalnie uczestniczył w badaniu, ale to widocznie zależy od lekarza.
Mnie dziś szlag trafia bo się okazuje że te badania co mam zrobić,czyli toxo,hiv,hcv i cytomegalia są refundowane,a mi mój gin powiedział że sa płatne, więc coś mi tu nie gra...

reklama
Stazi ja jestem przy ciele ale lekarka mi powiedziala ze prenatralne bede miec przez brzuch i w 1 ciazy tez tak bylo...
Nadzieja gratuluje fajowa fasolka;-)
Zosiasamosia dobrze ze wszystko ok;-) rozniez cudna fasolinka;-)

Do góry