reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Początkująca dziewczyny mają rację beta tutaj dużo powie do 10 nie daleko zleci doskonale Cię rozumiem co przechodzisz, ale musisz być silna póki jeszcze nic nie wiadomo trzym się musi być dobrze;-)

reklama
Właśnie znalazłam laboratirium, gdzie jurto zrobią mi bete i wynik tez będzie jutro :) mam nadzieję, że tak jak piszecie wszystko będzie ok. Myśle jeszcze nad innym gin w pon ale nie wiem czy nie szaleje za bardzo.
Perelko86 masz racje do 10 powinnam wytrzymać, dzięki za pocieszenie.

Gratuluję Wam udanych wizyt i pięknych foteczek maluszków!!

Mnie lekarz też robi usg przez brzuch... Póki co to miałam dwa razy, pierwsze w 6 tc i drugie w 8 tc, może faktycznie to zasługa sprzętu, wszystko było widać naprawdę super...
W ciąży z córcią też dosyć długo miałam dopochwowe, bodajże do 12 albo nawet 14 tc (to było w PL).

Ewstra - co mówią Ci lekarze na temat TSH w UK? Ja mam z nimi tu nie lada problem...

Początkująca powodzenia!! Głowa do góry, stres i rozpacz na pewno nie pomogą... Wg mnie tez lepiej poczekać spokojnie do 10 na usg, przy cyklach 35 dniowych wydaje mi się że spokojnie ciąża może być młodsza o ponad tydzień/półtorej od terminu z OM.

jestem dzisiaj po wizycie trochę szybciej niż powinnam mieć ale to wina mojego bolącego brzucha nastepna wizyta 28.10
slyszalam serduszko co jest najważniejsze i termin porodu przesunal mi się na 22.05

Początkująca, moje miesiączki też były mega nieregularne, poszłam na pierwszą wizytę, zrobił mi usg, było widać tylko ciałko żółte, a on twierdził, że to już 9 tydzień i powinno być widać więcej, więc wysłał mnie do szpitala na badania, robili mi właśnie betę. Miałam też plamienia brązowe i mówił, że prawdopodobnie organizm się broni i będzie trzeba usunąć. Ale okazało się, że przez moje nieregularne cykle, źle wyliczył ciążę, beta rosła, ja byłam w 6 tygodniu. Teraz biorę duphaston, wczoraj byłam na usg i widziałam już fasolę.
Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie.

A co do lekarza, ja zawsze wchodzę na znanylekarz.pl i sprawdzam opinie o danym lekarzu, żeby nie trafić do jakiegoś konowała :tak:

Trzymam kciuki i głowa do góry! :)
Na pewno będzie dobrze.

Początkująca tak jak dziewczyny piszą, ciąże może być młodsza, więc głowa do góry. Jutro zrobisz bętę, potem w poniedziałek a na usg idź 10 tak jak masz wyznaczone. I zobaczysz wszystko będzie ok ;-)

Hej dziewczyny gorące dzięki za słowa pociechy.
Właśnie odebrałam wynik z bety i chyba niestety nie jest dobrze.
Dziś wyszedł 23050 mlu/ml a tydz temu ( 27-09) miałam 22244.
Doradźcie proszę czy jest sens robić kolejną w pon??
Czy np w 6/7 tyg tez powinna po 48H podskoczyć o 66%??

Ostatnia edycja:
reklama
Poczatkujaca trzymaj sie kochana. Powyżej 40000juz przyrasta różnie. Raczej szansę spadły, ale czytałam o dziewczynie kt hcg zaczęło spadać i ponownie rosnac i było ok. Poszukam ci linka. Zrób w pon jeszcze raz i 10tego idź ma usg. Nic nie jest przesądzone...

Do góry