reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Początkująca idź koniecznie do innego gina, może uda się załatwić wcześniejszy termin, na pewno nie zaszkodzi... Mocno trzymam kciuki!!!

reklama
Z usg sie nie śpiesz ale koniecznie zrób bete i powtórz po 48h, wtedy bedzie wiadomo czy sie wszystko dobrze rozwija. Wg mnie nie ma sensu iść szybciej na usg niż 10tego

Początkująca - nie myśl negatywnie!

Zobacz co znalazłam na pierwszym lepszym forum:

"Ciąża może być młodsza niż myślisz. Zarodek ma tylko 3 mm, a przyjmuje sie ze
zle jest dopiero wtedy jak zarodek ma juz 5 mm lub wiecej i nie widac jeszcze
akcji serca."

U ciebie 1,69

"(..) U mojego synka bijące serduszko było widoczne na usg w 8 tc. A co do obliczeń i wieku ciąży jest różnie.Mi wg. miesiączki obliczyli na 10 marca a wg. usg na 6 kwietnia.Synek urodził się 7 kwietnia.Wczoraj dowiedziałam się,że jestem znowu w ciąży.Według moich obliczeń z pierwszego dnia ostatniej miesiączki to 5tc.Do lekarza wybieram się za 3 tygodnie.Wtedy też zamierzam zrobić usg.Nie chce się niepotrzebnie nakręcać-czy serduszko już bije czy jeszcze nie.Wiadomo,że pierwsza ciąża wiążę się zawsze z dużą niewiedzą,wątpliwościami i obawami.Ja też tak miałam jak byłam w pierwszej ciąży.Do 12 tc byłam 3 razy na usg.Teraz jestem już spokojniejsza.Wiem,że bolące podbrzusze to efekt powiększającej się macicy a nie poważnych zagrożeń ciążowych.Że serduszko jest widoczne na usg od 8 tc.I że przede wszystkim spokój jest teraz na wagę złota.Najważniejsza jest teraz tylko Ty i Twój dzidziuś.Jakbyś miała jakieś pytania,czy obawy-chętnie Ci mogę coś doradzić.Teraz jest mi o wiele łatwiej bo wiem co pokolei będzie mnie czekać.
Pozdrawiam Ciebie Serdecznie i Twoje Maleństwo u którego już za niebawem zobaczysz Bijące Serduszko na monitorze."

Ostatnia edycja:
Wielkie dzięki jesteście dla mnie wsparciem!! Dzwoniłam do 2 laboratorium w Sosnowcu, badanie 29-30 zł ale pobierają krew tylko rano do 10,00 i wyniki na 2 dzień. Tak więc dziś nie poszaleje, muszę czekac do poniedziałku.
Straciatella dzieki za wpis, ale jakoś spokojniejsza nie jestem bo lekarz nie daje mi dużych szans na powodzenie, a jeszcze ta cholerna cysta.

Ale pomimo mojej sytuacji bardzo cieszę sie, że u Was moje drogie wszystko przebiega ok :)

Ostatnia edycja:
początkująca- no właśnie nie rozumię dlaczego lekarz nie daje Ci dużej szansy skoro w tym tygodniu jeszcze jest to normalne. Koniecznie idz jeszcze do innego gina zebyś była pewna. Mam ogromną nadzieje ze wszystko będzie dobrze i zostaniesz z nami!

wlasnie !! ja poraz enty powtorze w podobnym dniu do OM co Ty byl u Mnie tylko Pecherzyk widoczny - ale lekarz zamiast mnie straszyc powiedzial zanim jeszcze wlaczyl USG ,ze moze tak byc ,ze ciaza jest mlodsza i moze byc pechrzyc a fasolka bedzie za jakis czas!! nie lubie lekarzy co strasza na zapas!! Ja na jedym z for wyczytalam kiedys ,ze dziewczyna dostala juz skierowanie na zabieg rzekomo w 9 tyg nie bylo juz szans.. ale poszla kilak dni pozniej niz miala isc i w szpitalu zamiast zabiegu pogratulowali Jej okazalo sie ,ze ciaza byla sporo mlodsza - potem urodzila zdrowego dzidziusia.. powinnas sie trzymac!! a jesli nawet sie zdarzylo ,ze sie zarodek nie rozwinal to pomysl ,ze tak naprawde Go tam nie bylo - i za jakis czas znow bedziesz mogla sie starac ale bedziesz juz wiedziec ,ze wogole w ciaze zajsc mozesz-- łepek do gory i pisz co tam sie dzieje z Toba;)- Ps. Jesli masz troche wolnej gotowki moge dac do namiary na ginekologa co przyjumje w Gliwicach - ma On kilka specjalizacji i pomogl nie jedenej juz kobitce - ale u niego Musisz sie liczyc z kosztami rzedu 200 zl... jesli bys chciala to pisz na Priv :) Powodzenia!!:)

reklama
Początkująca - koniecznie zrób tę betą w odstępie 48h - jeśli się podwoi, to raczej ciąża rozwija się prawidłowo. Gdyby beta spadła lub kiepsko przyrastała, to wtedy dopiero możesz zacząć się martwić. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Do góry