reklama
nadzieja1984
Fanka BB :)
Z usg sie nie śpiesz ale koniecznie zrób bete i powtórz po 48h, wtedy bedzie wiadomo czy sie wszystko dobrze rozwija. Wg mnie nie ma sensu iść szybciej na usg niż 10tego
Początkująca
Zaciekawiona BB
Dziewczyny a robicie bete prywatnie czy ze skierowaniem? Ile kosztuje prywatnie i czy wyniki są od razu??
nadzieja1984
Wszystkie badania robię prywatnie bez skierowania. Wyniki w poznaniu na polnej mam po 15 tego samego dnia.
Straciatella
Początkująca - nie myśl negatywnie!
Zobacz co znalazłam na pierwszym lepszym forum:
"Ciąża może być młodsza niż myślisz. Zarodek ma tylko 3 mm, a przyjmuje sie ze
zle jest dopiero wtedy jak zarodek ma juz 5 mm lub wiecej i nie widac jeszcze
akcji serca."
U ciebie 1,69
"(..) U mojego synka bijące serduszko było widoczne na usg w 8 tc. A co do obliczeń i wieku ciąży jest różnie.Mi wg. miesiączki obliczyli na 10 marca a wg. usg na 6 kwietnia.Synek urodził się 7 kwietnia.Wczoraj dowiedziałam się,że jestem znowu w ciąży.Według moich obliczeń z pierwszego dnia ostatniej miesiączki to 5tc.Do lekarza wybieram się za 3 tygodnie.Wtedy też zamierzam zrobić usg.Nie chce się niepotrzebnie nakręcać-czy serduszko już bije czy jeszcze nie.Wiadomo,że pierwsza ciąża wiążę się zawsze z dużą niewiedzą,wątpliwościami i obawami.Ja też tak miałam jak byłam w pierwszej ciąży.Do 12 tc byłam 3 razy na usg.Teraz jestem już spokojniejsza.Wiem,że bolące podbrzusze to efekt powiększającej się macicy a nie poważnych zagrożeń ciążowych.Że serduszko jest widoczne na usg od 8 tc.I że przede wszystkim spokój jest teraz na wagę złota.Najważniejsza jest teraz tylko Ty i Twój dzidziuś.Jakbyś miała jakieś pytania,czy obawy-chętnie Ci mogę coś doradzić.Teraz jest mi o wiele łatwiej bo wiem co pokolei będzie mnie czekać.
Pozdrawiam Ciebie Serdecznie i Twoje Maleństwo u którego już za niebawem zobaczysz Bijące Serduszko na monitorze."
Zobacz co znalazłam na pierwszym lepszym forum:
"Ciąża może być młodsza niż myślisz. Zarodek ma tylko 3 mm, a przyjmuje sie ze
zle jest dopiero wtedy jak zarodek ma juz 5 mm lub wiecej i nie widac jeszcze
akcji serca."
U ciebie 1,69
"(..) U mojego synka bijące serduszko było widoczne na usg w 8 tc. A co do obliczeń i wieku ciąży jest różnie.Mi wg. miesiączki obliczyli na 10 marca a wg. usg na 6 kwietnia.Synek urodził się 7 kwietnia.Wczoraj dowiedziałam się,że jestem znowu w ciąży.Według moich obliczeń z pierwszego dnia ostatniej miesiączki to 5tc.Do lekarza wybieram się za 3 tygodnie.Wtedy też zamierzam zrobić usg.Nie chce się niepotrzebnie nakręcać-czy serduszko już bije czy jeszcze nie.Wiadomo,że pierwsza ciąża wiążę się zawsze z dużą niewiedzą,wątpliwościami i obawami.Ja też tak miałam jak byłam w pierwszej ciąży.Do 12 tc byłam 3 razy na usg.Teraz jestem już spokojniejsza.Wiem,że bolące podbrzusze to efekt powiększającej się macicy a nie poważnych zagrożeń ciążowych.Że serduszko jest widoczne na usg od 8 tc.I że przede wszystkim spokój jest teraz na wagę złota.Najważniejsza jest teraz tylko Ty i Twój dzidziuś.Jakbyś miała jakieś pytania,czy obawy-chętnie Ci mogę coś doradzić.Teraz jest mi o wiele łatwiej bo wiem co pokolei będzie mnie czekać.
Pozdrawiam Ciebie Serdecznie i Twoje Maleństwo u którego już za niebawem zobaczysz Bijące Serduszko na monitorze."
Ostatnia edycja:
Początkująca
Zaciekawiona BB
Wielkie dzięki jesteście dla mnie wsparciem!! Dzwoniłam do 2 laboratorium w Sosnowcu, badanie 29-30 zł ale pobierają krew tylko rano do 10,00 i wyniki na 2 dzień. Tak więc dziś nie poszaleje, muszę czekac do poniedziałku.
Straciatella dzieki za wpis, ale jakoś spokojniejsza nie jestem bo lekarz nie daje mi dużych szans na powodzenie, a jeszcze ta cholerna cysta.
Ale pomimo mojej sytuacji bardzo cieszę sie, że u Was moje drogie wszystko przebiega ok
Straciatella dzieki za wpis, ale jakoś spokojniejsza nie jestem bo lekarz nie daje mi dużych szans na powodzenie, a jeszcze ta cholerna cysta.
Ale pomimo mojej sytuacji bardzo cieszę sie, że u Was moje drogie wszystko przebiega ok
Ostatnia edycja:
ewelinka2106
początkująca- no właśnie nie rozumię dlaczego lekarz nie daje Ci dużej szansy skoro w tym tygodniu jeszcze jest to normalne. Koniecznie idz jeszcze do innego gina zebyś była pewna. Mam ogromną nadzieje ze wszystko będzie dobrze i zostaniesz z nami!
wlasnie !! ja poraz enty powtorze w podobnym dniu do OM co Ty byl u Mnie tylko Pecherzyk widoczny - ale lekarz zamiast mnie straszyc powiedzial zanim jeszcze wlaczyl USG ,ze moze tak byc ,ze ciaza jest mlodsza i moze byc pechrzyc a fasolka bedzie za jakis czas!! nie lubie lekarzy co strasza na zapas!! Ja na jedym z for wyczytalam kiedys ,ze dziewczyna dostala juz skierowanie na zabieg rzekomo w 9 tyg nie bylo juz szans.. ale poszla kilak dni pozniej niz miala isc i w szpitalu zamiast zabiegu pogratulowali Jej okazalo sie ,ze ciaza byla sporo mlodsza - potem urodzila zdrowego dzidziusia.. powinnas sie trzymac!! a jesli nawet sie zdarzylo ,ze sie zarodek nie rozwinal to pomysl ,ze tak naprawde Go tam nie bylo - i za jakis czas znow bedziesz mogla sie starac ale bedziesz juz wiedziec ,ze wogole w ciaze zajsc mozesz-- łepek do gory i pisz co tam sie dzieje z Toba- Ps. Jesli masz troche wolnej gotowki moge dac do namiary na ginekologa co przyjumje w Gliwicach - ma On kilka specjalizacji i pomogl nie jedenej juz kobitce - ale u niego Musisz sie liczyc z kosztami rzedu 200 zl... jesli bys chciala to pisz na Priv Powodzenia!!
reklama
Początkująca - koniecznie zrób tę betą w odstępie 48h - jeśli się podwoi, to raczej ciąża rozwija się prawidłowo. Gdyby beta spadła lub kiepsko przyrastała, to wtedy dopiero możesz zacząć się martwić. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Podziel się: