reklama
Szuszunia
Fanka BB :)
ja mam 24.10 wszystko to samo co u ciebie ale bez PAPPA bo to mi nic nie wniesie...Czy któraś już jest umówiona na badania prenatalne?
Moje przypadają już 14.10 ;-)
Z zakresu podano mi jak niżej:
test PAPP-A
badanie USG
USG 4D
badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego
Przepływ przez zastawkę trójdzielną
perelka86
gratulacje udanych wizyt i kciuki za kolejne
Żyrafka masz tak samo wizyte jak ja 27 września w piątek na którą maz? ja na 12.2
Co do młodszej ciązy to ja wiem dokładnie, kiedy miałam owulacje wieć u mnie idzie według usg i owulacji
Ptysia ja jeszcze nie mam mam nadzieję,że teraz w piątek założy
Straciatella ja jestem na 23 października u mnie chyba samo ug ale zobaczymy po
szkola13 nie mam pytan do lekarza mi obracaja monitory i pokazują wszystko... 17 mm napewno tam pisze
Żyrafka masz tak samo wizyte jak ja 27 września w piątek na którą maz? ja na 12.2
Co do młodszej ciązy to ja wiem dokładnie, kiedy miałam owulacje wieć u mnie idzie według usg i owulacji
Ptysia ja jeszcze nie mam mam nadzieję,że teraz w piątek założy
Straciatella ja jestem na 23 października u mnie chyba samo ug ale zobaczymy po
szkola13 nie mam pytan do lekarza mi obracaja monitory i pokazują wszystko... 17 mm napewno tam pisze
u mnie lekarka przyjmuje między 8 a 14, w tym czasie się rejestrujesz i czekasz w kolejce do niej
można również zapisać się w zeszycie do przyjęcia (no takie to Ruskie )
ostatnio czekałam w poczekalni ponad 2 godziny przede mną było 7 ciężarnych i z jakieś 10 kobiet na MEDKOMISJE tak tam cholera zmarzłam, że sine paznokcie miałam
wracając do godziny wizyty to wybieram się tam na 9 bo wcześniej nie wstanę wiec pewnie przyjmie mnie o 11 odejmując różnicę czasową będzie to 9 polskiego czasu.
Powodzenia perełka
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :-)
Kurczaczek_k
Szkoła gratuluję wizyty, ale lekarza zachowania nie zazdroszczę :-(. Ale najważniejsze, że serducho bije i dzidzi ma 17 mm.
Ja mam w środę pierwszą wizytę w końcu i może założą mi kartę ciąży.
A usg genetyczne jak się uda będę miała 23 października ( bo na usg chodzę prywatnie do lekarza) a 24 mam wizytę w przychodni i chciałabym dzień wcześniej zrobić usg. Ale czy się uda tak zrobić dowiem się w tą środę.
Ja mam w środę pierwszą wizytę w końcu i może założą mi kartę ciąży.
A usg genetyczne jak się uda będę miała 23 października ( bo na usg chodzę prywatnie do lekarza) a 24 mam wizytę w przychodni i chciałabym dzień wcześniej zrobić usg. Ale czy się uda tak zrobić dowiem się w tą środę.
Dziewczyny, dlaczego robicie prenatalne badania? Wiek, choroby, jakieś wskazania?
raczej dla spokoju i 100% pewności ja za parę dni kończę 26 lat, pierwsza ciąża, a też chcę badania prenatalne robić... trzeba chuchać na zimne i skoro jest taka możliwość to trzeba korzystać...
raczej dla spokoju i 100% pewności ja za parę dni kończę 26 lat, pierwsza ciąża, a też chcę badania prenatalne robić... trzeba chuchać na zimne i skoro jest taka możliwość to trzeba korzystać...
Hmm, ja mam skończone 31. Szczerze to nie zastanawiałam się na tym, czy robić badania prenatalne.
A co jeśli okazało by się, że dziecko np może być obciążone genetycznie, chore, itp?
EDIT w sumie to głupie pytanie zadałam!
Zaczynam analizować.
http://www.badaniaprenatalne.pl/czym_badania_prenatalne
Ostatnia edycja:
wtedy masz czas się przygotować... psychicznie, mentalnie... do odpowiedniej opieki bo takie dziecko wymaga na pewno więcej uwagi niż zdrowe... wiem bo koleżanka ma córeczkę z zespołem Downa i synka. Synek zdrowy, ale lepiej wiedzieć wcześniejA co jeśli okazało by się, że dziecko np może być obciążone genetycznie, chore, itp?
reklama
Straciatella
Ja robie badania prenatalne, bo uważam że bez względu na wiek powinno się je robić.
Pomaga to wychwycić wiele wad, które można leczyć już w trakcie życia płodowego A ponadto upewniają o dobrym stanie zdrowia malucha.
Pomaga to wychwycić wiele wad, które można leczyć już w trakcie życia płodowego A ponadto upewniają o dobrym stanie zdrowia malucha.
Podziel się: