reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Szkola nie fanie sie zachowal pociesz sie tylko ze wsio ok z dzidziusiem;-)
dochod netto Straciatella, no Aesthete ma racje...

reklama
Czy któraś już jest umówiona na badania prenatalne?
Moje przypadają już 14.10 ;-)

Z zakresu podano mi jak niżej:

test PAPP-A
badanie USG
USG 4D
badanie przepływu w obrębie przewodu żylnego
Przepływ przez zastawkę trójdzielną
ja mam 24.10 wszystko to samo co u ciebie ale bez PAPPA bo to mi nic nie wniesie...

gratulacje udanych wizyt i kciuki za kolejne:)

Żyrafka masz tak samo wizyte jak ja 27 września w piątek:) na którą maz? ja na 12.2:)
Co do młodszej ciązy to ja wiem dokładnie, kiedy miałam owulacje :)wieć u mnie idzie według usg i owulacji:)

Ptysia ja jeszcze nie mam mam nadzieję,że teraz w piątek założy :)

Straciatella ja jestem na 23 października :)u mnie chyba samo ug ale zobaczymy po :)

szkola13 nie mam pytan do lekarza mi obracaja monitory i pokazują wszystko... 17 mm napewno tam pisze :)

Żyrafka masz tak samo wizyte jak ja 27 września w piątek:) na którą maz? ja na 12.2:)
Co do młodszej ciązy to ja wiem dokładnie, kiedy miałam owulacje :)wieć u mnie idzie według usg i owulacji:)

u mnie lekarka przyjmuje między 8 a 14, w tym czasie się rejestrujesz i czekasz w kolejce do niej :)
można również zapisać się w zeszycie do przyjęcia (no takie to Ruskie :-D)
ostatnio czekałam w poczekalni ponad 2 godziny przede mną było 7 ciężarnych i z jakieś 10 kobiet na MEDKOMISJE tak tam cholera zmarzłam, że sine paznokcie miałam
wracając do godziny wizyty to wybieram się tam na 9 bo wcześniej nie wstanę wiec pewnie przyjmie mnie o 11 odejmując różnicę czasową będzie to 9 polskiego czasu.
Powodzenia perełka
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :-)

Szkoła gratuluję wizyty, ale lekarza zachowania nie zazdroszczę :-(. Ale najważniejsze, że serducho bije i dzidzi ma 17 mm.

Ja mam w środę pierwszą wizytę w końcu i może założą mi kartę ciąży.
A usg genetyczne jak się uda będę miała 23 października ( bo na usg chodzę prywatnie do lekarza) a 24 mam wizytę w przychodni i chciałabym dzień wcześniej zrobić usg. Ale czy się uda tak zrobić dowiem się w tą środę.

Dziewczyny, dlaczego robicie prenatalne badania? Wiek, choroby, jakieś wskazania?

raczej dla spokoju i 100% pewności :) ja za parę dni kończę 26 lat, pierwsza ciąża, a też chcę badania prenatalne robić... trzeba chuchać na zimne i skoro jest taka możliwość to trzeba korzystać... :)

raczej dla spokoju i 100% pewności :) ja za parę dni kończę 26 lat, pierwsza ciąża, a też chcę badania prenatalne robić... trzeba chuchać na zimne i skoro jest taka możliwość to trzeba korzystać... :)

Hmm, ja mam skończone 31. Szczerze to nie zastanawiałam się na tym, czy robić badania prenatalne.

A co jeśli okazało by się, że dziecko np może być obciążone genetycznie, chore, itp?

EDIT w sumie to głupie pytanie zadałam!

Zaczynam analizować.

http://www.badaniaprenatalne.pl/czym_badania_prenatalne

Ostatnia edycja:
A co jeśli okazało by się, że dziecko np może być obciążone genetycznie, chore, itp?
wtedy masz czas się przygotować... psychicznie, mentalnie... do odpowiedniej opieki :) bo takie dziecko wymaga na pewno więcej uwagi niż zdrowe... wiem bo koleżanka ma córeczkę z zespołem Downa i synka. Synek zdrowy, ale lepiej wiedzieć wcześniej :)

reklama
Ja robie badania prenatalne, bo uważam że bez względu na wiek powinno się je robić.
Pomaga to wychwycić wiele wad, które można leczyć już w trakcie życia płodowego:tak: A ponadto upewniają o dobrym stanie zdrowia malucha.

Do góry