reklama
Ja jestem już po pierwszej wizycie (równo tydzień temu)
Pięć pozytywnych testów, więc umówiłam się na wizytę szybciutko. Wydawało mi się to takie naturalne...
Doktor zaczął się śmiać, że za wcześnie, że bez sensu wydaję pieniądze, że jeśli jest, to usg go nie pokaże, bo rozdzielczość monitora vs wielkość... etc...
No to z jednej strony zrobiło mi się głupio, z drugiej strony byłam troszkę zła.
Ale skoro już jestem to badamy. Przy badaniu gin usłyszałam "Objawów klinicznych ciąży brak".
Leżę i krzyczę w duchu: no przecież wiem, że jestem w ciąży!!! ;-)
Potem usg. I piękny duży pęcherzyk z ciałkiem w środku.
Potwierdził, że umiejscowiony prawidłowo, że w środku czysto.
Dostałam skierowania na krew i mocz.
I tyle. Następna wizyta w połowie października.
Pięć pozytywnych testów, więc umówiłam się na wizytę szybciutko. Wydawało mi się to takie naturalne...
Doktor zaczął się śmiać, że za wcześnie, że bez sensu wydaję pieniądze, że jeśli jest, to usg go nie pokaże, bo rozdzielczość monitora vs wielkość... etc...
No to z jednej strony zrobiło mi się głupio, z drugiej strony byłam troszkę zła.
Ale skoro już jestem to badamy. Przy badaniu gin usłyszałam "Objawów klinicznych ciąży brak".
Leżę i krzyczę w duchu: no przecież wiem, że jestem w ciąży!!! ;-)
Potem usg. I piękny duży pęcherzyk z ciałkiem w środku.
Potwierdził, że umiejscowiony prawidłowo, że w środku czysto.
Dostałam skierowania na krew i mocz.
I tyle. Następna wizyta w połowie października.
Straciatella
Fanka BB :)
No tak, nie ma się co spieszyć Lepiej troche poczekać niż wyjść niezadowoloną z gabinetu.
Choć ja sama byłam w 5 tc serduszka nie widziałam, ale wiedziałam że tak będzie. Za to dostałam skierowanie na wszystkie możliwe badania (wraz z tymi wymyślnymi), więc wizyta nie była do końca taka nieudana.
An_Ka - trzymam kciuki za kolejną wizytę.
Nika - również trzymam kciuki za 1 wizytę który to bedzie tc?
Choć ja sama byłam w 5 tc serduszka nie widziałam, ale wiedziałam że tak będzie. Za to dostałam skierowanie na wszystkie możliwe badania (wraz z tymi wymyślnymi), więc wizyta nie była do końca taka nieudana.
An_Ka - trzymam kciuki za kolejną wizytę.
Nika - również trzymam kciuki za 1 wizytę który to bedzie tc?
Cześć kochane W końcu dostałam się do lekarza i jestem niesamowicie szczęśliwa Wiek bąbla wg usg to 7 tygodni i dwa dni, serducho bije jak dzwon i termin wg usg 12 maja. Jak na moje rozumowanie to bąbel począł się zaraz po miesiączce (sytuacja podbramkowa była zaraz po i przed następną której nie było) ale mogę się mylić bo to tylko mój mały rozumek tak wymyślił Następna wizyta 15 października. Tylko przykre jest to że mąż się chyba jednak niezbyt cieszy
aaaaaaaaa no i mamy cały centymetr
aaaaaaaaa no i mamy cały centymetr
Ostatnia edycja:
Straciatella
Gratuluję udanych wizyt
Dziewczyny jak to jest z waszym TP zgodnie z OM i USG?
U mnie od początku maluch wyprzedza termin wg OM, więc podejrzewam wcześniejszą owulację.
Wg USG termin porodu przypada na 28.04 i tak jest przy każdym badaniu USG, wg OM jest to 01.05. Którego terminu się trzymać?
U mnie od początku maluch wyprzedza termin wg OM, więc podejrzewam wcześniejszą owulację.
Wg USG termin porodu przypada na 28.04 i tak jest przy każdym badaniu USG, wg OM jest to 01.05. Którego terminu się trzymać?
Szuszunia
a wg suwaczka masz 2.05.2014? ja mam termin 2.05 i jestem 8t5d.. no chyba ze dlugosc cyklu inna..Gratuluję udanych wizyt
Straciatella
Szuszunia - suwaczek jest zgodny z datą ostatniej miesiączki, wiec nie wiem jaki to dzień. Każdy kalkulator inaczej - jedne 1 maj inne 2 maj.
iwonaimaja
w mojej pierwszej ciąży brali pod uwagę termin z OM tylko ze rodziłam w Hiszpanii nie wiem jak tutaj ale teraz w karcie ciąży mam tez termin z OM wpisany a według USG mam mlodsza ciaze
reklama
Podziel się: