reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Cześć Dziewczyny - zrobiłam dzisiaj ponowną betę - wynik to 284,4 (21 d. od owulacji) - wcześniej tydzień temu 46,2 - co sądzicie? Kiedy jest sens iść do lekarza?

kaśkasiunia, wg mnie wszystko ok, ładnie rośnie, ale który to dzień cyklu? Ja swoją pierwszą wizytę mam w czwartek, czyli w 8 tc, ale z reguły dziewczyny chodzą 5-6tc. Mój gin akurat na urlopie jest, stąd tak długo czekać muszę.

aesthete -to 38 dc, ale owu potwierdzoną monitoringiem miałam w 18 dc.

Troszkę się obawiałam bo dziewczyny chyba mają w większości wyższą betę...

no tak, ale może owulacja była, ale do zagnieżdżenia doszło później? Jak beta przyrasta to chyba jest ok. Ja miałam betę 3017,9 w 32 albo 33dc. Ale każdy organizm jest inny i nie ma co się sugerować :) jak coś Cię martwi to idź do gina, ale jeśli to wczesna ciąża to raczej mało zobaczy...

Nanncy, Kiuik, Szuszunia - gratulacje po wizytach :) niech Wasze Dzidziuie tak ślicznie rosną jak do tej pory
Karmelowa - piękne zdjęcie Maluszka :)
iwonaimaja - nasze maleństwo podobnie jak Twoje będzie nadmorskim Dzieciem dokładniej Bułgarskim :-D
a zdjęcie z USG śliczne
stazi24 - ja też mam się zgłosić na 2-3 tygodnie na powtórne USG (na razie nie było widać zarodka bo u mnie jeszcze za wcześnie chociaż USG miałam dopochwowe)
perełka, violinistka- super fotki:)
Joanna23 - jaki tłuszcz kochana ja to mam np. normalnie (tzn bez ciąży) taki brzuch duży jak w 4 miesiącu ciąży :p brzusio masz ślicznie zaokrąglony ;)
naftalanek - trzymam kciuki, będzie dobrze!
paulinka, KPe007- gratuluje podwójnego szczęścia i trzymam kciuki co by dobrze rosły Wasze Maluszki :)
ewelinka2106 - ja też jeszcze nie mam karty ciąży ani zleconych żadnych badań a to ze względu, że ciąża wciąż ma status zagrożonej i lekarka na razie chce poczekać.
martuska507 - super fotka, wiesz u mnie ciąża jest młodsza więc chyba ten termin na 20 maja nie aktualny pewnie się okaże, że będę rodzić jakoś w końcu, końcu maja po Tobie :)
aesthete, kaśkakasiunia mi beta po tygodniu wzrosła z 185 do 2890 a mam 45 dc więc chyba nie ma co się porównywać z innymi każda z Nas przechodzi to inaczej.

Ogólne uwagi
sporo z nas dowiaduje się na 1-szym USG, że nasze ciąże są młodsze, co wydaje mi się śmieszne bo przecież każda z Nas śledzi za swoim organizmem i przez te wszystkie lata ma wrażenie, że wie co i z czym a tu
psikusik nam robi natura i na nic nasze kalendarzyki obliczenia i obserwacje ;)

Uf udało mi się nadrobić ten temat najgorzej będzie z głównym :-p
Ja kolejną wizytę mam 27.09
póki co 3 razy na dzień progesteron i magnez no i L4
staram się być dobrej myśli i spokojna czego i Wam życzę!

Żyrafka26 - a w którym dniu cyklu miałaś pierwszą betę? Według Twojego suwaczka wychodzi, że jesteś mniej więcej w 5 dni starszej ciąży niż ja ;) ale niestety nie mam jeszcze potwierdzonej USG.

pierwsza beta byłą w 37 dc.
no mi na USG lekarka znalazła 4 mm pęcherzyk ale to za mały by było widać zarodek.
co do suwaczka to pewności nie mam (tak mi wyszło z moich obserwacji cykli) na razie lekarz nie potwierdził wieku ciąży sama chyba nie jest pewna.
wciąż mi mówi, że to bardzo wczesna ciąża i tyle :)

reklama
to chyba z tą moją betą 284,2 w 38dc nie jest tak źle ;)
Martwię się - bardzo się martwię, ze nie było niczego widać na USG dzisiaj.

tak bardzo chciałabym, żeby wszystko bylo ok.

Do góry