reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Widzę, że mamy ten sam termin :) Hihi na imieniny Stanisława. Obchodziliśmy Ś.P. dziadka imieniny tego dnia, więc chyba się nie mylę.

reklama
jak ja przegapiłam te kilka postów? :O wybaczcie :)

Ja po scenie fl:34.0mm hc:172.0m ac154.0 crb:20.0mm dokladnie 20 tyg 4 dzień dziecie w pierwszej sekundzie pokazało jajka czekamy więc na synka bardzo chcialam mieć parke intuicja zawiodła tym razem
Zobacz załącznik 601898
piękny synuś :) ważne że zdrowy :) mnie też intuicja zawiodła ;)

witam,
ja po usg.
miało być tylko skierowanie na badania i recepta ale lekarz stwierdził ze musi mi zrobić to polowkowe na nfz i no trudno ... zgodziłam się ;-)

mała jest ulozona już głowkowo - ale wiadomo jeszcze to może się zmienić bo to dopiero 6 miesiąc....
wazy ok 640 g
z obliczen i pomiarow jest 23t4d - jak dobrze pamiętam
wszystko ok.
wow, ale duża :) moja to waży 557g w 21t6d :D a z pomiaru wychodzi 22t1d :) czyli jakby tydzień różnicy między naszymi córami :) ale moja ułożona pośladkowo :)
fajnie, że u was wszystko dobrze i że malutka zdrowa :*

ooo jak męsko na tym forum :-D byliśmy dzisiaj wózki oglądać, i pani w sklepie pyta co będzie, a ja mówię, że chłopczyk, a ta się za głowę złapała i mówi, że w ciągu ostatniego tygodnia to może ze 3 dziewczynki się szykują a tak to same chłopaki, nawet przestała zamawiać różowe wózki, bo popytu nie ma :-D
gratuluję kolejnych rozpoznanych płci;-)

martuska co do wizyt: 10 stycznia- usg i wizyta na NFZ
13 stycznia- usg połówkowe i wizyta prywatne
5 marca- endokrynolog

Dziewczyny, gratuluję wizyt;-)no w siusiaki obrodziło, nie ma co. My z panienkami jesteśmy w zdecydowanej mniejszości. Będą miały nasze dziewczyny w kim wybierać;-)

Dziewczyny a mam takie pytanie co to znaczy jak masz łożysko przednie ? to to samo co przodujace? ale nie mam za nisko tak mam opisane ?????:confused::confused::confused::confused::confused:

ja też mam przednie. Też się wystraszyłam, ale lekarz powiedział, że to nic groźnego. Gorzej jakby było przodujące, ale ostatnio miałam dwa razy badanie szyjki i sprawdzał, że nic nie blokuje ujścia. więc mam nadzieję, że już się nie przemieści tam, gdzie nie trzeba;-)

My już po wizycie :) pisałam na fejsie to i tu:
Opóźnienie było i to godzinne, ale każda wchodziła z facetem a Ci maja najwiecej pytań. Szyjka długa zamknięta twarda. Na usg nas przewalkowa wzdłuż i wszerz. Potomek założył nogi na głowę i ani myślał zapozowac do pierwszego portretu, wiec lepsze mamy w 2d. Serce, nerki żołądek itd w porządku. Waga- po tatusiu 570g a ja przytyłam dopiero 4kg :D dostałam reklamowe jakiś książeczek próbek nawet smoczek z lovi i ćwiczenia dla ciężarnych. Następna wizyta 3.02 do tej pory mam oddać pare fiolek krwi i ta glukozę niedobra :/ ale mi kazała iść ze swoją butelka 0,33 rozpuścić w niej 75 g glukozy i wcisnąć cała cytrynę i schłodzić sobie jeszcze :D może tak to przeżyje.
A No i nic sie nie zmieniło, Kajtus za każdym razem pokazuje siuurka.

Cześć dziewczyny, gratuluje wizyt i siusiaków:-D

Ja dzisiaj też jestem po połówkowym usg, ale niestety nie wiem co będzie, bo się obraził i obrócił plecami - foch na całego:tak:
nawet żadnego fajnego zdjęcia nie mam, ale poza tym wszystko ok, waży 370 g WOTA_0012.jpg

Załączniki

• WOTA_0012.jpg
    WOTA_0012.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 114
reklama
Gratulacje zdrowych dzieciaczków :tak::-)

A ja dzisiaj po wizycie u endokrynologa - stwierdzona niedoczynność tarczycy. Będę brać leki Letrox. Do tego tabsy z jodem.
Eh co za anomalie :(

Do góry