reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

No dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dorodnych chłopaczków:pP
Ja dzisiaj miałam samą wizytę. Wszystko w porządku, niewielka niedokrwistość się robi i mam brać Biofer Folik. Poza tym szyjka długa, zamknięta, macica prawidłowej wielkości. W poniedziałek moja pani dr ma dyżur i mam podjechać to podejrzy mi płeć:))

reklama
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i odkrytych płci ;-)
To taka adrenalina nie? tez tak to odczuwalyscie ? czy tylko ja ktora mam juz dwie corcie i chcialabym juz wkoncu synka ;-)
Ja mam w piatek usg polowkowe i potwierdzenie synka noi mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze bo ja nadal nie czuje swojego dziecka jak sie rusza w czwartek mialam sluchanie serca u poloznej cisnienie itp ale scana nie bylo a dzidzi jak Wy wszystkie niestety nie czuje jeszcze ...ale spokojnie czekam jedyne co czuje to jak ''bulwy'' ''gule'' mi wysadza z jednej lub drugiej strony :rofl2: pozdrawiam wszystkie mamusie

Gratuluję wszystkim zdrowych dzieciaczków i pięknych zdjęć :)

Już sama nie mogę doczekać się mojego usg 4D - dopiero 30.12. Ciekawe jak będzie widać i jak to w ogóle wygląda "na żywo. Pewnie duże przeżycie...

Ochłonęłam...

Wizyta pozytywna, bo: serduszko ok, szyjka ok, wyniki w normie.
Dostałam ochrzan za +3 kg :baffled: i obecność ciał ketonowych. Dostałam też skierowanie na badania pod kątem tego mojego swędzenia, co by (w wersji optymistycznej) wykluczyć cholestazę :confused:

Ale, że SYN to nadal jestem zdumiona :-D

Brownagula - Kilka moich koleżanek miało cukrzycę ciążową, trzymały się diety (mało przytyły ;-) a po ciąży nie było śladu po cukrzycy u ciebie też tak będzie zobaczysz
Magda - Gratuluję synka ;-)
Karmelowa - Gratuluję synka ;-)
Ivon - również gratuluję synka ;-)
Struss - gratuluję synka ;-)
wichurka - śliczne zdjęcie małej ;-)
An_ka - gratuluję synka ;-)

JA dzisiaj miałam usg państwowe w szpitalu ( jeśli można spotkanie 3 minutowe nazwać badaniem usg). Lekarz potwierdził płeć sprzed tygodnia, czyli syn potwierdzony ;-)

Magda, Ivon, Kamelowa, Struss, An_Ka gratuluję siusiaków! :-D I zdrowych dzieci przede wszystkim ;-)
Kurczaczek Tobie również, że potwierdzone. Nie pamiętam której to dziewczynie już raz tak, raz inaczej mówili... Nie Makao?
Wichurka cudna ta fotka, maleńkie paluszki są przesłodkie :happy:
Mamusia Blaneczki nie wszystkie jeszcze czują ruchy, ja nie czuję. Wieczorem się kładę i "nasłu****ę", wczoraj jakby takie bulgotki w środku podbrzusza, ale to mogły być równie dobrze jelita ;-)

Czekam na Straciatelle, znowu ją wsiorbało...

brownagula, magda, karmelowa, ivon, struss, An_ka, Kurczaczek uściski za kolejnego sisiorka :)
ivon tak właśnie jest na nfz , sama chodzę i wiem jak to wygląda...masakra jak Cię potraktowała
wichurka dobrze że jest ok :* piękna niunia
Aśku jeszcze nic straconego :) widzisz ile facetów mamy :)
martuska wszystko ok więc czekamy do poniedzialku :)
funia no coś Ty :) ja mam dopiero w styczniu :) i nawet nie wiem co może być, także pójdę na żywioł od razu :p

Wiecie co? Ale z tymi sisiorami to przesadzacie :-p:szok::-p:szok: tyle będzie przystojniaków aż jestem w totalnym szoku :p ojjj mężusiowie się postarali nieźle :-) jeszcze raz gratki a reszcie udanych wizyt Super!

reklama
Magda, Ivon, Kamelowa, Struss, An_Ka gratuluję siusiaków! :-D I zdrowych dzieci przede wszystkim ;-)
Kurczaczek Tobie również, że potwierdzone. Nie pamiętam której to dziewczynie już raz tak, raz inaczej mówili... Nie Makao?
Wichurka cudna ta fotka, maleńkie paluszki są przesłodkie :happy:
Mamusia Blaneczki nie wszystkie jeszcze czują ruchy, ja nie czuję. Wieczorem się kładę i "nasłu****ę", wczoraj jakby takie bulgotki w środku podbrzusza, ale to mogły być równie dobrze jelita ;-)

Czekam na Straciatelle, znowu ją wsiorbało...

Nie wiem czy o mnie chodzi, ale ja przez miesiąc żyłam w przeświadczeniu, że będziemy mieć Zosię, a okazało się, że jest z nami Franek :)
Właśnie nie mogę się do końca przekonać do imienia Franek… Jeszcze na tapecie jest Ignaś, ale też jakoś tak nie po mojemu. Przeglądam imienniki i najgorzej, że nic mi się nie podoba. A reakcje ludzi są przezabawne - wczoraj znajomy powiedział, że mam się jeszcze zastanowić i nie krzywdzić dziecka. Debil ;)

Do góry