reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

a ja tak teraz się zastanawiam czy nie za wcześnie się umówiłam na to prenatalne ;| niby wykonuje się od 18tc, a dziś według OM 18t5d, a według USG 19t2d... ja myślicie? już wszystko będzie ładnie widać?
Panikara ze mnie :-(

reklama
ja po wizycie. wszystko ok. usg jakotakiego nie było-tylko żeby serducha posłuchać, bo detektorem doktor nie mógł go złapać..mały się w chowanego bawił chyba.

no ale przynajmniej wiesz, że z dzidziusiem wszystko dobrze:)
Ja też już po wizycie ;-)
Będzie syn, lekarz był pewien na 100%, dostaliśmy zdjęcie sisiora.
Mam też niestety zrosty po cc ( oczym wiedziałam, bo wyszło na usg kontrolnym po porodzie). Ale jeden zrost dzieli macicę prawię na pół i do tej błony zrostowej częściowo przyrośnięte łożysko. Lekarz powiedział, że trzeba to obserwować, jak będzie rosła macica.Zobacz załącznik 598473Zobacz załącznik 598474

gratuluję synka. no to macie parkę:)

Ja tez jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Szyjka długa i zamknięta, ciśnienie nadal niskie. +2 kolejne kg. Słyszałam tętno dzidzia. Usg wczoraj niestety nie miałam. Ale dostałam skierowanie na USG połówkowe na 2.01. Już się nie mogę doczekać.

Przed następną wizytą morfologia i mocz + obciążenie glukozą. Jakoś wcześniej mi każą robić.

Dziewczyny a jak to jest, na połówkowym gin musi powiedzieć płeć? A co jak dzidzia nie będzie chciała pokazać??

Już chce styczeń!:-)

Martuśka- usg połówkowe mam 2.01 a wizytę 7.01.
dobrze, że chociaż ten detektor tętna płodu jest u Cienie na wizytach. masakra, dla mnie to chore, że na nfz są tylko 3 usg:/
Ja mam przełożone usg połówkowe na 07.01 bo mój chłopczyk jest drobniutki i podobno lepiej będzie wszystko pomierzyć, jak trochę podrośnie. spróbuję jeszcze się wcisnąć też do luxmedu na 31.01 bo nie wytrzymam tyle czekania.

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci dzidziusiów.
Ja również wczoraj miałam wizytę( ze względu na zagrożenie mam wizyty co tydzień). Dobra wiadomość jest taka, że z maleństwem wszystko ok. Na kazdym usg ssie palce, a wczoraj dodatkowo dzidzia bawiła się pępowiną.
Niestety są też 2 złe wiadomości. Krwiak jak był tak jest i mimo, że cały czas leżę i wstaję tylko do toalety ,to się troszkę powiększył i trofoblast pokrywa całkowicie ujście wewnętrzne szyki macicy ( to większy problem niż krwiak). Kolejna wizyta 17.12 i znów zobaczymy, co tam się dzieje.
Mimo,że od początku jem normalnie i nigdy nie miałam mdłości, moja waga jest niższa niż przed ciążą (stres mnie zjada).
Na razie muszę cieszyć się tym, że leżę w domku, bo to o wiele lepsze niż szpital.

Monika, wszystko będzie dobrze. Moja siostra leżała caluteńką ciążę z krwiakiem i trofoblastem przy szyjce macicy. Maciek ma dziś 12 lat i jest taaaaaaaaaaaaaaaaaakim chłopem:D Będzie git:)

Makao Kurczaczek Monika Szkola Stazi Ewelina Kotka Pysia chyba pat& mom< wracaj szybko do domku>i reszta o ktorej nie wspomnialam gratuluje udanych wizyt!:tak:
Stazi odpoczywaj zrobia badania i wypuszcza do domu..
Ewelina a co podejrzewaja ze skad te cisnienie??
Monika wspolczuje bo wiem ze Ci ciezko ale licze ze wszystko sie ulozy
Straciatella Tobie rowniez wytrwalosci i gratki juz polmetku

Gratuluję dziewczyny wszystkich udanych wizyt! :tak:
Pamiętam jeszcze kilka tygodni temu wszystkie byłyśmy podekscytowane genetycznymi,a teraz już połówkowe... ten czas zapiernicza :tak:

Wiecie co to chyba nie ma jednak reguły, zależy od lekarza, bo ja też chodzę na NFZ, a miałam już 3 usg robione, teraz mam wizytę 31.12 i z tego co tam przebąkiwał to też będę miała usg na niej.

Ewelinka ja właśnie dopytuje, bo się jeszcze nie zapisalam na te prenatalne. Wstepnie myslalam o polowie 20 tygodnia, lekarz mi nie podpowie, bo ja tam tylko na usg ide. U nich na stronie jest informacja, że najlepiej między 18 a 20, ale gdzie indziej czytałam, że do 22 tygodnia. Do 16.12 mam czas się zastanowic, bo wtedy zapisy na styczeń się zaczynają.

Ewelinka ja właśnie dopytuje, bo się jeszcze nie zapisalam na te prenatalne. Wstepnie myslalam o polowie 20 tygodnia, lekarz mi nie podpowie, bo ja tam tylko na usg ide. U nich na stronie jest informacja, że najlepiej między 18 a 20, ale gdzie indziej czytałam, że do 22 tygodnia. Do 16.12 mam czas się zastanowic, bo wtedy zapisy na styczeń się zaczynają.

Ja byłam w zeszły piątek z nadzieja na polowkowe pomiary to junior się złożył jak scyzoryk i nic nie szło zobaczyć ;) wiec jako takie polowkowe będę mieć 3 stycznia to będzie 23 tydzień :) czyli reguły złamane ;p

I ja jestem po wizycie. Waga od miesiąca bez zmian, wyniki badań bez zarzutu, wg lekarki macica rośnie prawidłowo, więc wszystko jest okey.
USG połówkowe będę miała 9 stycznia czyli już w 21 tyg., pytałam o test obciążenia glukozą, to powiedziała, że to się robi ok 24 tyg (w poprzedniej ciąży miałam robione chyba wcześniej).
Ojej! strasznie chciałabym już wiedzieć, co tam w brzuchu siedzi :)
Gratuluję udanych wizyt!

Dziewczyny, czy któraś wie coś o małej ilości wód płodowych? Ostatnie badanie i USG miałam na początku stycznia w szpitalu i wszystko było okej. Potem ze względu na różne bóle, kolki itd poszłam do rodzinnego i dał mi skierowanie na badanie moczu i USG jamy brzusznej (ogólne) na NFZ w trybie pilnym. Lekarz wykonujący USG pozaplanowo zerknął do dzidziusia i zapytał kiedy było ostatnie USG i nkazał konieczna kontrolę i wspomniał, że jest mało wód :((((((((((((((
Strasznie się boję. Wizytę u ginekologa mam jutro, więc poczekam jeden dzień ale do tego czasu chyba umrę z nerwów :(((((((((((((((( :-:)-:)-:)-(

reklama
Nanncy, kilka stron temu było coś na temat, przejrzyj sobie. albo napisz na kwietniówkach zapytanie, czy coś Ci mogą poradzić. Ja nie wiem na ten temat za dużo, ale to co wiem na pewno, to to, że musisz pić bardzo, bardzo dużo teraz.

Do góry