reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Ayran szkoda, że Ci usg nie zrobiła :zawstydzona/y:
A na połówkowe nie idziesz zobaczyć jak ma się maleństwo? Ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie taki prezent Świąteczny i zobaczyła dziubka :-)

reklama
Na połówkowe umówiła mnie na 8 stycznia : )

Ale chyba sobie zrobie taki prezent wcześniej ;)) Chyba nie wytrzymam całych świąt :)

Jestem spowrotem ;)
Ale zawiedziona niestety :/ Nie miałam w ogóle usg, tylko badanie, ponaciskała mnie, stwierdziła że wszystko ok.... A ostatnio mówiła ze na dzisiejszej wizycie moze już będzie widać płeć :wściekła/y:
Chyba nie zrobiła mi usg bo nie mają już kasy z nfz. Pani z rejestracji dzisiaj na wszystkich krzyczała, że na grudzień już nikogo nie przyjmują, tylko ciąże. ;-)
Tak myślę, że chyba zrobię sobie prezent gwiazdkowy i pójdę gdzieś prywatnie na usg ;)

Pytałam lekarkę o badania, czy nie powinnam zrobić jakichś dodatkowych teraz i powiedziała mi że nie... Dziwne, bo nawet nie mam zrobionych wszystkich tych podstawowych.
oj, no to szkoda :) ale ważne że Cię chociaż zbadała i że jest ok :) ja to bym nie wytrzymała gdybym nie miała na wizycie usg :D
co do badań to może na własną rękę zrób? mam gdzieś listę badań, które powinno się zrobić :)

Kurcze a u mnie w tej małej miejscowości jest problem z usg połówkowym. Piszę do nich to mi piszą ze robią tylko zwykłe usg itp.
Z Medicoru mi odpisali ze robią usg z konsultacją ginekologiczną za 120 zl. Ale to chyba nie jest usg połówkowe !? Zgupiałam bo pisałam otwarcie ze chodzi mi o usg genetyczne połówkowe.

Kurcze a u mnie w tej małej miejscowości jest problem z usg połówkowym. Piszę do nich to mi piszą ze robią tylko zwykłe usg itp.
Z Medicoru mi odpisali ze robią usg z konsultacją ginekologiczną za 120 zl. Ale to chyba nie jest usg połówkowe !? Zgupiałam bo pisałam otwarcie ze chodzi mi o usg genetyczne połówkowe.
A gdzie pytałaś? Jak masz niedaleko to może zapytaj w Gorlicach albo Nowym Sączu?

Hej, ja po wizycie:) Gin powiedział że mam nieprzyzwoicie długą szyjkę:) Wszystko w porządku, usg nie miałam tylko szybkie sprawdzenie serducha i płci. No i u nas już praktycznie na 100% będzie drugi siurek:) Powiedział że w przeciągu dwóch tygodni powinnam poczuć ruchy. Połówkowe w sylwestra. Najgorzej z wagą bo jadę równo do góry praktycznie kg na tydzień. Jak tak dalej pójdzie to jak słoń będę chodzić:)

Hej, ja po wizycie:) Gin powiedział że mam nieprzyzwoicie długą szyjkę:) Wszystko w porządku, usg nie miałam tylko szybkie sprawdzenie serducha i płci. No i u nas już praktycznie na 100% będzie drugi siurek:) Powiedział że w przeciągu dwóch tygodni powinnam poczuć ruchy. Połówkowe w sylwestra. Najgorzej z wagą bo jadę równo do góry praktycznie kg na tydzień. Jak tak dalej pójdzie to jak słoń będę chodzić:)

Gratuluję wizyty i drugiego synka ;-)

Ewelinka - to masz ciężki orzech do zgryzienia. Ja z daleka więc nic nie pomogę niestety

reklama
No to gratuluję synka :) i udanej wizyty :) u mnie też waga idzie do góry, ale póki co wszystko idzie w brzuch ;) jak zacznie iść w dupę to będzie problem :D

No właśnie pytałam w Gorlicach i tutaj nie robią takich badań! No szok :wściekła/y:
W Nowym Sączu juz tak ale mam trochę dalej.
No szok, że w Gorlicach nie robią :O chyba jak przejeżdżałam przez Tuchów to tam była jakaś super wypasiona klinika ginekologiczna, ale też nie wiem jak daleko tam masz... Zobacz może jeszcze Grybów?

Do góry