reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Mia nie bierzesz zadnego zestawu witamin dla mamus?! Kwas chyba to juz za malo?!

Mi lekarz nie polecał brać żadnych witamin, bo mam bardzo dobre wyniki krwi iwgl, kazał tylko nadal dobrze się odżywiać, więc nie sądzę, aby kwas foliowy to było za mało ...

Aha Martuś, kolejną wizytę mam 30.12, więc można mnie dopisać do tabelki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co lekarz to inna opinia...w uk u nas kaza brac witaminy od poczatku.a polski lekarz zalecil mi do witamin brac jeszcze dodatkowo kwas foliowy z racji ze mam maly odstep miedzy dziecmi wiec organizm nie zdazyl zrobic zapasow na zelazo. I tez mam bardzo dovre wyniki krwi.

Co lekarz to inna opinia...w uk u nas kaza brac witaminy od poczatku.a polski lekarz zalecil mi do witamin brac jeszcze dodatkowo kwas foliowy z racji ze mam maly odstep miedzy dziecmi wiec organizm nie zdazyl zrobic zapasow na zelazo. I tez mam bardzo dovre wyniki krwi.
No więc właśnie, każda ufa swojemu lekarzowi :p to moja pierwsza ciąża więc żadnych problemów z żelazem nie mam :) wg mnie jeśli nie ma potrzeby, to nie ma po co brac :) tak jak mówię, ja biorę kwas foliowy wg zaleceń lekarza a do tego vitaminer prenantal od siebie ;)

Dziewczyny ile będziecie płacić za USG połówkowe? Bo ja 250 zł i nie wiem czy szukać taniej.
ja nie mam pojęcia, bo nie wiem czy dostanę skierowanie, czy muszę sobie zapłacić. Zobaczymy co mi lekarz powie :) ale z tego co widziałam na stronie gyncentrum to tutaj ceny są podobne :)

Dziewczyny a jak chodzicie prywatnie na wizyty to na połówkowe też musicie się specjalnie umawiać i płacić ?

Aesthete po jakim czasie odebrałaś wyniki w gyncentrum z prenatalnych ? U mnie w piątek minęło 2 tygodnie i nie wiem kiedy uda mi się odebrać, może jak będe jechać do mojego gina też do Katowic to uda mi się tam podskoczyć

No więc właśnie, każda ufa swojemu lekarzowi :p to moja pierwsza ciąża więc żadnych problemów z żelazem nie mam :) wg mnie jeśli nie ma potrzeby, to nie ma po co brac :) tak jak mówię, ja biorę kwas foliowy wg zaleceń lekarza a do tego vitaminer prenantal od siebie ;)
a ja mam i biore :p i tez dlatego ze wydaje mi sie ze nie jestem w stanie w ciagu dnia zapewnic wszystkich witamin mineralow itp swojemu dziecku tyle ile ono potrzebuje mimo bardzo dobrej diety.

Dziewczyny ile będziecie płacić za USG połówkowe? Bo ja 250 zł i nie wiem czy szukać taniej.

180zł bo z polecenia mojego ginekologa idę do jego znajomego, ale normalnie bym płaciła 260zł w tej samej klinice, a w innej zaśpiewali mi 280zł. Można poszukać jeszcze taniej, najlepiej wysyłacmaile z zapytaniem, ja tak robiłam i była spora rozbieżność w cenach-poczytaj tez jaki sprzęt ma lekarz :-)

Bąbelek, ja jakoś po 2 tygodniach, może trochę ponad, ale to dlatego, że całkiem o nich zapomniałam i po prostu przed kolejną wizytą u gina jechałam odebrać :)

reklama
Hej Dziewczynki :) już po wizycie :) nie miałam usg, tak jak myślałam bo nie całe 3 tyg. temu miałam usg bez wizyty. U dzidzi w porządku, serduszko bije jak dzwon, szyjka też długa, duphastonu mam już nie brać, tylko jakiś suplement diety z kwasem foliowym. Następna wizyta 30.12, więc możecie mnie dopisać do tabelki :)

Do góry