reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Mi_Iva to wszystko zależy od lekarza, wysyłają musowo po 35 roku, życia, ja też jestem młoda bo mam 22 lata i skierowanie mi wypisał, stwierdził ze wpisze ze coś się dzieje i będę miała ja za darmo... U nas jakbym musiała płacić to cena 250zł + 50zł za płytkę jak ktoś chce ;-)
Co do witamin to ja biorę tylko Pregna Plus i nic więcej, lekarz powiedział że to wystarcza :)
Jak to moje Dziecię mnie uderza od środka, Pływak mój Malutki :-D Wizyta za tydzień w czwartek, już nie mogę się doczekać ;-)
Gratuluję wizyt i zdrowych Dzieciaczków ;-)

reklama
Jejku ale u was drogo to USG u mojej jak jest obca pacjentka to tez niby 200 ale w tym tez jest ze 3 zdjecia 3d i na plycie iest nagtane cale badanie:-) A tu jak czyta ze Wy placicie prawie 300 zl a 200 to najmniej to faktycznie masakra!!
Co do lykania witamin to zalezy od lekarza a przede wszystkim od badan.
Ja biore narazie kwas foliowy, magnez i omega + no spe. Wczoraj odebralam wypis ze szpitala i hemoglobine mam 12,5 wiec nie jest zle ale od poczatku pazdziernika troche spadla. W poniedzialek pewnie sie dowiem co dalej ale ja jestem sceptycznie nastawiona do brania witamin ale tez nie mowie nie;-)

Ayran kciuki zaciśnięte;-)

wczorajsza wizyta u endokrynologa ok, nie licząc czekania i tego, że weszłam godzinę później niż byłam zapisana... i to przez głupich ludzi, którzy nie rozumieją, że skoro jest rejestracja na godzinę, to przychodzi się na godzinę! a nie 20 osób przyszło nagle na 16, jak to możliwe??? przecież lekarz nie ma 10000 oczu, uszu i rąk, żeby wszystkich naraz przyjąć. Normalnie tak mi ciśnienie skoczyło, niby błaha sprawa, ale kurde no...:wściekła/y:
dawka hormonu tarczycy zostaje taka sama, bo tsh idealne:-D teraz kontrola koniec lutego/początek marca

powiedział, że kwasu foliowego już nie trzeba brać, ale włączył mi witaminę D. i teraz biorę: tabletka na tarczycę 1, jod 1, magnez 2, wapń 1, wit. D 1. i jeszcze dokupię to DHA i wsio:szok: uzbierało się...

do tego jeszcze mój kicha i smarka, więc muszę zakupić ten *spam* bo nie wyobrażam sobie siebie w ciąży i do tego chorej... :no:

co do połówkowego to się jeszcze nie orientowałam, ale też pewnie coś koło 200-250 zł trzeba szykować, na szczęście moje miasto nie jest bardzo duże, to i cen z kosmosu nie mają:sorry2:

Ayran, trzymamy kciuki :)

Ivon, już Ci kazał kwas foliowy odstawić? Mi kazał brać do 26 tc, tak mam w zaleceniach z pierwszej wizyty :)

Saga​ tez juz po wizycie, czekam z niecierpliwością na zdjęcia :D

reklama
Jestem spowrotem ;)
Ale zawiedziona niestety :/ Nie miałam w ogóle usg, tylko badanie, ponaciskała mnie, stwierdziła że wszystko ok.... A ostatnio mówiła ze na dzisiejszej wizycie moze już będzie widać płeć :wściekła/y:
Chyba nie zrobiła mi usg bo nie mają już kasy z nfz. Pani z rejestracji dzisiaj na wszystkich krzyczała, że na grudzień już nikogo nie przyjmują, tylko ciąże. ;-)
Tak myślę, że chyba zrobię sobie prezent gwiazdkowy i pójdę gdzieś prywatnie na usg ;)

Pytałam lekarkę o badania, czy nie powinnam zrobić jakichś dodatkowych teraz i powiedziała mi że nie... Dziwne, bo nawet nie mam zrobionych wszystkich tych podstawowych.

Do góry