reklama
karmelowa
Fanka BB :)
Zastanawia mnie jeszcze ta biała kropka w środku... czyżby możliwe było, że to zarodek? A jeśli tak, to na litość boską, czemu ginekolog o tym nie wspomniała? tak wiem, pytania bez sensu
To raczej jest pęcherzyk żółtkowy który odżywia zarodek zanim wytworzy się łożysko, ale specem od usg nie jestem więc na 100% powie Ci to tylko lekarz,
Ostatnia edycja:
Lena no- ja wlasnie mialam USG zwykle ale mialam pusty pecherz moczowy bo sadzilam ,ze bede miec dopochwowe a do niego niby dobrze jak jest pusty... wiec na nastepna wizytye jak bede miec USG to tez wypije sporo a na ile czasu wczesniej masz to wypic? bo ja kurde mam tak ,ze ja ledwo do wypije i zaraz mi sie siekac chce...
naftanalek
Fanka BB :)
Ja bylam tez dzisiaj u lekarza ale endokrynologa bo w zeszlym roku mialam wycinanego guza tarczycy i wielkie problemy z wapniem i teraz co chwile musze byc monitorowana. Jutro wizyta u gina i az sie nie moge doczekac bo brzusio boli i pewnie zwiekszy dawke duphastonu:/lub cos innego wymysli aby utrzymac malenstwo.
Cześć dziewczyny. Chciałam trochę napisać o rozbieżnościach między wiekiem ciąży wg OM a USG. Przy ciąży z córką miałam 3 tygodnie różnicy. Termin wg OM 21 kwiecień a wg USG 5 maja. Różnica utrzymywała się do końca. Potem liczyli wiek ciąży wg daty z USG. Mała urodziła się w 38 tygodniu wg USG. Wtedy miałam cykle 40 kilku dniowe teraz 32.... Zobaczymy jaka teraz będzie różnica. Jutro wizyta i pierwsze USG.
paulinka_UK
Zaciekawiona BB
Witam. Dawno się nie odzywałam , bo ciagle źle się czułam, bolal mnie brzuch i myslalam juz o najgorszym. Pierwsza wizytę u poloznej mam dopiero 1 pazdziernika. Z racji tego ze zle sie czulam poszlam do mojego GP , a ten skierowal mnie do szpitala na wczesniejsze USG. Jestem juz po wizycie, na szczescie wszystko w porzadku, na koniec bardzo mila pani powiadomila nas ze bedziemy mieli blizniaki! jestesmy w szoku i nadal nie dowierzamy. Serduszka pięknie biją, dzieciaczki maja po 8mm. Pozniej wstawie zdjecie:-)
paulinka_UK
Zaciekawiona BB
Nie wiem. Pewnie lekarz mówiła ale my byliśmy w szoku i po angielsku nic do mnie nie docieralo na nastepnej wizycie dopytam
reklama
Podziel się: