reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
no tak...ledwo po wizycie a ja już zaczynam fiksować,że nie widać serducha ani zarodka :( :(

A jeśli moja kluska jest...jak muszelka? :eek: pusta w środku.. a uj...za tydzień ide do innego gina bo nie wytrzymam do 8 pazdziernika

karmelowa nu nu tak myśleć twoja kluska niebawem się pojawi może jeśli nie wytrzymasz do 8 też bym nie dała rady to pójdź za tydzień;-)

aesthete już to kiedyś pisałam podobno 1 mm na dobe rośnie:-)

Hej Dziewczyny,
Ja też już dzisiaj po USG.
Ginekolog mnie nastraszyła, że ciąża jest duuuużo mniejsza niż wychodzi z OM, bo widać tylko pęcherzyk wielkości 7 mm (powiedziała mi, że wygląda to na jakiś 3 tydzień ciąży), a ja jestem w 5w3d... a z drugiej strony widziałam zdjęcie marteczka844, i nasze pęcherzyki są tej samej wielkości, a na jej zdjęciu napisane jest, że odpowiada to 4w6d... czyli moja ciąża byłaby wtedy niecałe 4 dni młodsza... no ludzie drodzy...
martwi mnie trochę tylko kształt tego pęcherzyka, czemu taki spłaszczony, Wy dziewczyny macie takie okrąglutkie...
No nic. Następne USG za 2,5 tygodnia, nie będę wcześniej robić, żeby się nie denerwować.

Zastanawia mnie jeszcze ta biała kropka w środku... czyżby możliwe było, że to zarodek? A jeśli tak, to na litość boską, czemu ginekolog o tym nie wspomniała? o_O tak wiem, pytania bez sensu ;)

violonistka, może gin ma rację? Może owulacja była później i później doszło do zapłodnienia? Często się zdarza, że termin z usg nie pokrywa się z tym z OM. :happy:

Aesthete, też to biorę pod uwagę, tym bardziej, że ja owulację mam zwykle dość późno (ok 19-22 dnia cyklu). Ale żeby 3 tydzień? Czyli 2tydz. ileśtamdni? Nie chce mi się w to wierzyć... a może chodziło jej o 3 tydzień od zapłodnienia? Czyli tak naprawdę 5 tydzień od OM... to wtedy jakim cudem ma być taka o wieeeeeele młodsza, jeśli raptem wychodziłoby to 3 dni mniej ;)
Na to USG doktor mnie wysłała, żeby wykluczyć pozamaciczną... no i wykluczyliśmy, a ja tu się teraz zaczynam martwić, że zarodka nie widać. Oszaleć można ;)

Karmelowa, wiem dobrze co czujesz. Ale spróbujmy wytrzymać te 2 tygodnie. Bo jeśli wszystko na razie wygląda ok, to po co się stresować, a tak za 2-3 tygodnie na pewno zobaczymy już serduszko :)

Ostatnia edycja:
Dopiero Was tutaj nadrobiłam :cool2:
Gratuluję udanych wizyt a za resztę dziewczyn trzymam kciuki, na pewno na następnej wizycie okaże się wszystko dobrze!! :tak:
Ja myślałam że również będę się martwić jak nie zobaczę serduszka a o dziwo jestem nad wyraz spokojna, jakaś taka robię się pewna tego że wszystko będzie dobrze... :-)
Niestety nie mogę się pochwalić Wam zdjęciem z usg bo go nie dostałam, ale za 2 tygodnie poproszę lekarkę o jakieś, mam nadzieję że mi da, a tymczasem chwalę się brzuchem który rośnie sama nie wiem kiedy :szok: ...najlepsze jest to że najwięcej to tłuszczu na nim przybywa... dzidziuś chyba chce mieć cieplej bo wie że zima nadchodzi... :laugh2:

90d6df7ccb8a9aacmed.jpg

Ostatnia edycja:
Ja równiez wczoraj byłam na wizycie, usg dopochwowo, widać zarodka z bijącym serduszkiem. Jak już kilka z Was pisało, mój dzidzius również jest młodszy niz to wynika z OM, ale jak już brać pod uwagę długośc cyklu, możliwą owulację i od kiedy mam podwyższoną temperaturę, to wychodzi, że rzeczywiście powinno być młodsze.
Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
Zdjecie może uda mi się wkleić poźniej, bo nie zrobiłam fotki.

reklama
Ja równiez wczoraj byłam na wizycie, usg dopochwowo, widać zarodka z bijącym serduszkiem. Jak już kilka z Was pisało, mój dzidzius również jest młodszy niz to wynika z OM, ale jak już brać pod uwagę długośc cyklu, możliwą owulację i od kiedy mam podwyższoną temperaturę, to wychodzi, że rzeczywiście powinno być młodsze.
Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
Zdjecie może uda mi się wkleić poźniej, bo nie zrobiłam fotki.

U mnie cykle naturalne mega nieregularne, ale wiem kiedy była okazja (urlop 3dniowy w Szklarskiej w SPA ) więc wyliczyliśmy z gin przesuniecie 7+4 czyli 11 dni w stosunku do om

Do góry