reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

i ja po wizycie.
wg OM jednak dzień szybciej czyli 2.05. a z usg tym razem wychodzi 3.05 - wiec jak lekarz stwierdził wszystko się zgadza. :)
do mojego gina poszlam na NFZ wiec i sprzęt nie miał za dobry.. ale było widać już główkę i brzuszek i króciutkie rączki :laugh2:
super widok! mała pesteczka ma 14,1mm i odpowiada to 7t5d.
kolejna wizyta dopiero w 12 tygodniu na usg prenatalnym. czyli dokładnie pooglądamy sobie wszystkie narządy i całe maleństwo na usg 3d. wcześniej mogę się zjawić dla swojego spokoju.
zdjęcie wkleję później (jak mi się uda bo jeszcze tego nie robiłam,,,,)

reklama
Szuszunia gratuluje udanej wizy ty ja ide w poniedzialek i wedlugOm to bedzie tez 7t i 5 dd wiec mam nadzieje ze tez bedzie ladnie widac i ze zobacze to moje upragnione bijace serduszko:) A powiedz dal Ci skierowania na jakies badania?? Bo ja tez ide na NFZ i jestem ciejawa czy da mi jakies bo jak bylam w niecalym 5 tygodniu to mi nic nie dal.

Hej ! Byłam wczoraj pierwszy raz u ginekologa, zrobiła mi usg dopochwowo. Powiedziała ze wg wyliczeń powinnam być w 6-tym tygodniu ale to nie wygląda na szósty tydzień tylko wcześniejszy i że widocznie musiałam poźniej zajść w ciążę.... To chyba jest możliwe, ale jak ma się nieregularne miesiączki. Ja mam ostatnio regularne i jej to powiedziałam, ale stwierdziła ze nie wygląda jakby coś miałoby być nie w porzadku.
Nie wiem, zaczęłam się martwić, że może coś tam nie rozwija sie prawidłowo? Miała któraś z was wcześniej taka sytuację?

Ja mam nieregularne i przesunięcie w stosunku do om 11 dni, więc spokojnie... Nawet jak ostatnio mialas regularne, ten cykl mógł być inny...

:)
dziś założył mi kartę ciąży. badania zlecił na pierwszej wizycie dwa tyg temu. mocz, morfologia, WR , rózyczka, HCV, toxoplazmoza i jakies jeszcze... w sumie chyba wszystkie poza HIV i cytologia bo te miałam w tym roku przy wczesniejszczej ciąży poronionej. wszystko na NFZ
na prenatalne ide prywatnie na 3d.

P9190198.JPG

a to moja Pestka :-) 7t5d
z lewej strony widać główkę, następnie brzuszek i już powolutku widać rączki. da się zauważyć też ciałko żółte z prawej strony odżywiające Pesteczkę.
i kto by pomyślał, że na takim kiepskim sprzęcie uda się mojemu Ginowi taką fotkę strzelić..:-D

Załączniki

• P9190198.JPG
    P9190198.JPG
    44,8 KB · Wyświetleń: 114
reklama
Do góry