reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Z tym polowkowym, pytałam ostatnio gina i mówił, ze zależy od kobiety u jednej juz w 18 tc wszystko widac, inna dopiero ma w 24tc. Ja w następnym tygodniu będę w 19tc ciekawe czy juz będzie mogła zrobić Polowkowe :)
Ale to jest chyba ważniejsze usg wiec i na NFZ chyba robią. Tak mi sie wydaje przynajmniej :)

ja połówkowe mam 18.12. prywatnie.
chyba jest droższe u mnie od tego prenatalnego w 12 tyg (i chyba 250zł kosztuje).
na NFZ bez skierowania nie robią, tzn. w tym czasie przysługuje drugie z trzech NFZowskich usg ale takie ogólne.

Witam
Ja ze względu na moje przeboje z brzuchem też poszłam dzisiaj na usg do gina. Z szyjka póki co ok nic się nie zmieniła od ostatniego razu. Ja musze mieć raczej lekka diete, żeby nie nawalały jelita. Maluszek ma około 12 cm i tutaj sie znów martwie widze, że brandyjest o 3 dni do tyłu ode mnie i tyle samo maluszek ma i nie wiem czy moja dobrze rośnie :( a to już według owulacji pisze, wogole pisze wszedzie ze maluch w 17 tygodniu ma od 11-12 cm a w 18 od 12 do 14 ciekawe to że w tym i tym tygodniu może mieć tyle samo :( To było tak szybkie usg w sumie malucha jedynie serducha odsłuchaliśmy i tyle.

kasiek1983 moje gratulacje siurkaska :)))))))

An_Ka Ja też jeszcze nie wiem i przed świętami na pewno się nie dowiem bo mam samą wizytkę no chyba że zrobie sobie prezent i pójdę prywatnie na usg :) mam taki zamiar ale zabaczymy jak będzie w praktyce

Co do daty ja mam rozbieżność tylko jedno dniową :)

szuszuniaa trzymaj się dzielnie...szybko minie, aby zrobili co mają zrobić i nie wkręcaj się w ich historie bo sfiksujesz ;-)

applecrumble jeszcze raz gratki :) albo mi się zdaje albo jest coraz więcej dziewuszek :)

brandyy to zależy od lekarza ...mój jest ok chociaż z tego co czytam ciągle o was to nieraz jestem zła że ja nic nie wiem...nie mam żadnych opisów mówi mi może dużo a ja nie zapamiętuje Nie wiem ...daje mi dużo badań odnośnie skurczów (to jest dobre) ale nieraz chciałabym usłyszeć co i jak to muszę się dopytywać. Tyle że co zapytam to usłyszę...
Makao jeszcze raz gratulacje wymarzonej córci :) ;-) Ja też słyszałam o tej nospie i dygam się...ja już nie przyjmuje duphastonu tylko magnez i jest duża poprawa w skurczach łydek

pat&mom tak widziałam to "cudo" ostatnio był światowy dzień wcześniaka i moja koleżanka miała córcię 1200 maleństwo :-( już wszytko ok i właśnie ten link dała...wymiękłam jak to zobaczyłam taki malutki dzielny szkrabek :-) silny :)

Tak mnie zaciekawiłyście tym połówkowym :) drogie te cholerstwo ale ... jaka radość...możecie powiedzieć co to dokładnie? Przepraszam ale 1 dzidziol i jestem zupełnie zielona :/

Witam
Ja ze względu na moje przeboje z brzuchem też poszłam dzisiaj na usg do gina. Z szyjka póki co ok nic się nie zmieniła od ostatniego razu. Ja musze mieć raczej lekka diete, żeby nie nawalały jelita. Maluszek ma około 12 cm i tutaj sie znów martwie widze, że brandyjest o 3 dni do tyłu ode mnie i tyle samo maluszek ma i nie wiem czy moja dobrze rośnie :( a to już według owulacji pisze, wogole pisze wszedzie ze maluch w 17 tygodniu ma od 11-12 cm a w 18 od 12 do 14 ciekawe to że w tym i tym tygodniu może mieć tyle samo :( To było tak szybkie usg w sumie malucha jedynie serducha odsłuchaliśmy i tyle.

perełka ale ty chyba kiedyś pisałaś że ty z tych niskich jesteś. nawet jeżeli nie to dziecko ma prawo być mniejsze ;-) teraz już każde rośnie swoim tempem i nie każde będzie koszykarzem ;-)

wiem że łatwo się mówi ale za bardzo się nie wsłu**** w swoje ciało i nie analizuj każdej liczby bo zwariujesz od tego i jeszcze coś "wykraczesz"

przykład ogólny: od ciągłego sprawdzania czy macica twarda może faktycznie zacząć reagować na dotykanie ręką i zacznie się stawiać...:tak:

Makao - Gratuluję córci potwierdzonej ;-)
Szyszunia - Mam nadzieję, że tydzień w szpitalu zleci szybko. A potem będziesz mogła na spokojnie rozkoszować się ciążą ;-)
Applecrumble - Tobie również gratuluję potwierdzonej córeczki ;-)
Brandyy - Gratuluję wizyty i pokaźnego maluszka ;-)
Funia - Gratuluję wizyty. A do usg czas szybko zleci ;-)
Perełka - Twoja dzidzia może będzie po prostu drobna ;-) Moja Lena całą ciążę była wymiarami zawsze tydzień do tyłu. Urodziła się zdrowa ;-)

reklama
W końcu po kolejnej wizycie ,wszystko o.k.Niestety tym razem bez usg,muszę czekać do 27.12.Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych płci.

ja połówkowe mam 18.12. prywatnie.
chyba jest droższe u mnie od tego prenatalnego w 12 tyg (i chyba 250zł kosztuje).
na NFZ bez skierowania nie robią, tzn. w tym czasie przysługuje drugie z trzech NFZowskich usg ale takie ogólne.

Dopisałam Wasze terminy wizyt do tabelki:)
Diabliczka, Makao, Aśku kiedy Wy macie teraz wizyty?

Do góry