reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Witam :)
Świetne Dzieciaczki :) i ciesze sie z udanych wizyt:)
Połówkowe robią od 18 do 24 tygodnia (bynajmniej u nas), ja mam 4 stycznia i mam nadzieje ze sie zalapie na sama koncowke, bo moje dziecko na kazdym usg ciagle wieksze..
W poniedzialek trafilam na pogotowie, zobaczylam malutki skrzep krwi i pognalam zeby zobaczyc co sie stalo.. Z Malenstwem wszystko dobrze, lekarz napisal mi ze moge byc nawet w 17t2d bo w koncu Male nie siedzialo na glowie a normalnie, wiec mogl dobrze pomierzyć.. Okazalo sie ze mam cos z nerkami, piasek albo kamienie :/ Czytalam ze w ciazy to normalne, trzeba duzo pic i liczyc na to ze samo sie usunie(jesli to oczywiscie piasek).. Ale sie najadlam strachu, ale najwazniejsze ze z Maluda wszystko dobrze :)
Wczoraj jeszcze moj dziadek trafil na oddzial paliatywny, jak sie wali to zawsze wszystko :(

reklama
Połówkowe robią od 18 do 24 tygodnia (bynajmniej u nas), ja mam 4 stycznia i mam nadzieje ze sie zalapie na sama koncowke, bo moje dziecko na kazdym usg ciagle wieksze..
W poniedzialek trafilam na pogotowie, zobaczylam malutki skrzep krwi i pognalam zeby zobaczyc co sie stalo.. Z Malenstwem wszystko dobrze, lekarz napisal mi ze moge byc nawet w 17t2d bo w koncu Male nie siedzialo na glowie a normalnie, wiec mogl dobrze pomierzyć.. Okazalo sie ze mam cos z nerkami, piasek albo kamienie :/ Czytalam ze w ciazy to normalne, trzeba duzo pic i liczyc na to ze samo sie usunie(jesli to oczywiscie piasek).. Ale sie najadlam strachu, ale najwazniejsze ze z Maluda wszystko dobrze :)
Wczoraj jeszcze moj dziadek trafil na oddzial paliatywny, jak sie wali to zawsze wszystko :(

Wczoraj mój gin, na info o bólach w plecach właśnie tak zareagował - że to mogą być nerki, bo często w ciąży wychodzi w nerach, to, co siedzi "ukryte", np. kamica.
Od razu zrobił mi usg nerek. Wszystko ok.

Po pierwsze gratuluję wszystkim ślicznych Bobasków :-)

Ja jestem już po wizycie, naczekałam się trochę, bo było lekkie opóźnienie, ale najważniejsze, że wszystko w porządku :)
Dzidzia leżała na brzuszku i zakrywała oczka rączkami, aktualnie ma 11,1 cm długości, serduszko bije jak dzwon :-D
Niestety zdjęcie jest bardzo niewyraźne więc nie mam co wstawiać...

Jestem mega szczęśliwa :-D :-D :-D

aesthete wichurka ma rację, uważaj na siebie. możesz za to przepięknie mężowi palcem pokazywać co ma zrobić:DDD taki zaawansowany ksieżniczkizm:pP
HAHAHAHAAH :D chyba to wykorzystam za tydzień :p ale nie wiem czy on da się tak wykorzystywać :p

aaale piękna dzidzia :)
A to nasze maleństwo w 12tc 3d, usg zrobione 07.11 :-). Dzidziuś miał w tym dniu 6,20 cm.
gratuluję, piękny bobas :) świetna jakość, wszystko widać :)

Nie za późno na prenatalne?
albo za wcześnie :D

Bo na te z I trymestru to już za późno, a na II trymestr jeszcze za wcześnie. Sprawdzałam, że to powinien być 18-20 tydzień.
mi lekarz mówił że drugie prenatalne koło 23 tygodnia :>

najważniejsze że wszystko ok z dzidziusiem :) ale ciekawe z tymi plecami.. ja mam niesamowite bóle, chyba też powiem lekarzowi, bo nie podejrzewałam nawet że to coś z nerkami może być :/
przykro mi z powodu dziadka :( i trzymam za niego kciuki :*

Po pierwsze gratuluję wszystkim ślicznych Bobasków :-)

Ja jestem już po wizycie, naczekałam się trochę, bo było lekkie opóźnienie, ale najważniejsze, że wszystko w porządku :)
Dzidzia leżała na brzuszku i zakrywała oczka rączkami, aktualnie ma 11,1 cm długości, serduszko bije jak dzwon :-D
Niestety zdjęcie jest bardzo niewyraźne więc nie mam co wstawiać...

Jestem mega szczęśliwa :-D :-D :-D
gratuluję! :) cieszę się, że wszystko ok :) i jaki bobas duży :O nasza to ostatnio 8 cm miała :)

madziulek20 - ja doskonale wiem co to problem z nerkami- mam kamice szczwainowa..

jesli u Którejś z Was jest podejrzenie o jakis piasek i wogole jesli martwicie sie o nerki to polecam zakupic sobie Magnez z Witamian B6 - bo wlasnie to jest polecane przy kamicy - i by zapobiegac zlogom w nerkach;)
i-chela-mag-b6-mama-30-kaps.jpg

reklama
szaro, ponuro i sennie... aż mi się nic nie chce, marze o tym, żeby teleportować się na ciepłą plażę... echh...
a w piątek usg 3d :) jupi!

Do góry