reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa - usg

Z imieniem to będzie dramat w naszym wypadku [emoji23]
Musimy znaleźć takie żeby było, nie wiem jak to napisać - polsko-angielskie?
Nie mam najmniejszego pomysłu.
Wczoraj przeglądaliśmy polskie i angielskie imiona i nic [emoji23]

Nie chcę imienia żeby tutaj sobie ludzie na nim język łamali, albo takie żeby moja rodzina miała problem żeby wypowiedzieć. Nie wiem czy ma to sens co napisałam.

A na usg dziewczyny idą łeb w łeb z chłopcami 50/50 [emoji4]
Może podobnie brzmiące np Tom Tomek, Mark Marek a może Roger, Gilbert lub Nathan?

reklama
Ale może być imię, które ma swoje brzmienie w języku polskim i angielskim? Np.Jan czyli John albo Marcin - Martin? Czy takie wspólne np. Alex?

Taki mam plan, tylko mi się nic nie podoba. Albo polska albo angielska odmiana [emoji23]
A jak coś wymyślam to mój mąż wykręca oczami i tak w koło.
ALE przymiarki do imienia dopiero zaczęliśmy teraz , wiec liczę że do porodu coś jednak ustalimy w tym temacie [emoji6]

Ja jakby była dziewczynka chciałam Zuzię, ale kiedyś z przyjaciółkami rozmawiałyśmy na temat imion i im powiedziałam, że jak będzie dziewczynka to będzie Zuzia i tak moja przyjaciółka ukradła mi imię, a planowała zupełnie inne. [emoji17] ale powiedziałam, że mam to w nosie, jak będę miała dziewczynkę to i tak dam jej Zuzia. Bardzo mam jej to za złe.

Taki mam plan, tylko mi się nic nie podoba. Albo polska albo angielska odmiana [emoji23]
A jak coś wymyślam to mój mąż wykręca oczami i tak w koło.
ALE przymiarki do imienia dopiero zaczęliśmy teraz , wiec liczę że do porodu coś jednak ustalimy w tym temacie [emoji6]

Ja też Man problem z imieniem drugiego synka[emoji53]co mi się podoba, nie podoba się mężowi i odwrotnie. A w sumie najgorsze jest to, że żadne mnie nie zachwyciło na tyle, żeby o nie „walczyć” [emoji58]ale coś musimy wymyślić[emoji33][emoji23]

reklama
Ja też Man problem z imieniem drugiego synka[emoji53]co mi się podoba, nie podoba się mężowi i odwrotnie. A w sumie najgorsze jest to, że żadne mnie nie zachwyciło na tyle, żeby o nie „walczyć” [emoji58]ale coś musimy wymyślić[emoji33][emoji23]

Chyba wymyśliłam!
Wrzuciłam na zamknięte forum
[emoji23]

Do góry