reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u ginekologa - usg

reklama
Coś się nie wstawilo.. Lekarz nie umiał się określić a do następnej wizyty 2 tyg. Ale już mnie tak rączki swedza by kupić jakieś body albo cokolwiek ale chciałabym pod kolor :-)

Ostatnia edycja:
Fotka wyszła słabsza, bo niestety ruszał się cały czas i ciężko było złapać. A wiadomo lekarz ma badać a nie robić sweet focię dla mamy, choć się starał Haha [emoji23]
W każdym razie synek będzie, i jak pisałam na ogólnym - prawdopodobnie razem z nóżkami ma już ponad 22cm[emoji33] 16+5 [emoji5]
IMG_9870.JPG

Załączniki

• IMG_9870.JPG
    IMG_9870.JPG
    226,5 KB · Wyświetleń: 603
Fotka wyszła słabsza, bo niestety ruszał się cały czas i ciężko było złapać. A wiadomo lekarz ma badać a nie robić sweet focię dla mamy, choć się starał Haha [emoji23]
W każdym razie synek będzie, i jak pisałam na ogólnym - prawdopodobnie razem z nóżkami ma już ponad 22cm[emoji33] 16+5 [emoji5]
Zobacz załącznik 862380
Nie chcę Cię obrazić ani nic, ale skąd wiesz że dziecko ma 23cm?
Absolutnie tego nie podważam, ale to wielkość dziecka w 25-26tygodniu.
Moja córka w 20 tygodniu miała 14cm (to było 12 lat temu) i mierzyli przy każdej wizycie i ważyła 433g a urodziła się 62cm i 4550g.
Po prostu zastanawiam się, że Twoje dziecko ma tyle wzrostu w 16 tygodniu?
Ps. Nie chciałam Cię wkurzyć ani urazić.
A fotka fajna :)

Moja córka w 20 tygodniu miała 14cm (to było 12 lat temu) i mierzyli przy każdej wizycie i ważyła 433g a urodziła się 62cm i 4550g.
W 25-26 tygodniu 23 cm czyli długość mierzona od głowy do miednicy (crl), tak?
Dita pisała, że w trakcie usg widziała jak lekarz mierzył maluszka i na ekranie pokazało się 22cm i wydaje jej się, że mógł zmierzyć od główki do stópek i to by się chyba zgadzało [emoji4]

W 25-26 tygodniu 23 cm czyli długość mierzona od głowy do miednicy (crl), tak?
Dita pisała, że w trakcie usg widziała jak lekarz mierzył maluszka i na ekranie pokazało się 22cm i wydaje jej się, że mógł zmierzyć od główki do stópek i to by się chyba zgadzało [emoji4]
Po prostu się zastanawiam, bo młoda miała w 20 tc 14cm od głowy do dupki crl to około 20cm cała mierzyła.
A w 16 tyg była mniejsza a nie należała do małych dzieci.
Dlatego mnie zdziwiło bo w takim razie Dity Bobas będzie jeszcze większy[emoji12][emoji8]

Nie uraziłaś [emoji5] moje dziecko ma tyle z nóżkami, CRL pewnie kilka cm mniej, czyli z 15cm? A to normalna długość na ten tydzień, tym bardziej, że ciąża wyższa niż z terminu OM. A Młody miał CRL 9,5 trzy tygodnie temu w 13+5, tez bardzo dużo. Rósł tak 2cm na tydzień (jeśli chodzi o CRL). Teraz spowolni i zacznę masować. Skąd wiem? Z pomiaru usg [emoji5] lekarz zaznaczył główkę, i nóżki - wiec nie do pupy, i tyle wyskoczyło [emoji5] myśle, że sprzęt ma porządny [emoji5]
Zreszta dowiem sie na następnej wizycie, a mam niedługo, przed wyjazdem nad morze [emoji16][emoji3]
Ja z usg mam termin na 30.10, urodzę pewnie lekko 2.tugodnie przed terminem (z Młodym trzy przed). Poza tym dziecko rośnie w różnym tempie, moze teraz mocno zwolnić. Lekarz nic nie mówił, pewnie widział różne rzeczy już ma usg [emoji23]

Nie uraziłaś [emoji5] moje dziecko ma tyle z nóżkami, CRL pewnie kilka cm mniej, czyli z 15cm? A to normalna długość na ten tydzień, tym bardziej, że ciąża wyższa niż z terminu OM. A Młody miał CRL 9,5 trzy tygodnie temu w 13+5, tez bardzo dużo. Rósł tak 2cm na tydzień (jeśli chodzi o CRL). Teraz spowolni i zacznę masować. Skąd wiem? Z pomiaru usg [emoji5] lekarz zaznaczył główkę, i nóżki - wiec nie do pupy, i tyle wyskoczyło [emoji5] myśle, że sprzęt ma porządny [emoji5]
Zreszta dowiem sie na następnej wizycie, a mam niedługo, przed wyjazdem nad morze [emoji16][emoji3]
Ja z usg mam termin na 30.10, urodzę pewnie lekko 2.tugodnie przed terminem (z Młodym trzy przed). Poza tym dziecko rośnie w różnym tempie, moze teraz mocno zwolnić. Lekarz nic nie mówił, pewnie widział różne rzeczy już ma usg [emoji23]
Rozumiem.
Każde dziecko jest inne. Życzę Ci jak najlepiej.
Moja córa 2 tygodnie przed terminem taka duża się urodziła. Jak bym urodziła w terminie to by ponad 5kg ważyła bo pod koniec dziecko najwięcej tyje

reklama
Rozumiem.
Każde dziecko jest inne. Życzę Ci jak najlepiej.
Moja córa 2 tygodnie przed terminem taka duża się urodziła. Jak bym urodziła w terminie to by ponad 5kg ważyła bo pod koniec dziecko najwięcej tyje

Wierze, ze będzie przeciętny niemowlak [emoji5]ja duża nie jestem, dla mnie 3,5kg to już dużo [emoji5] na pewno teraz zwolni, albo po 20tygodniu [emoji6]

Do góry