reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

reklama
Ja tez byłam szczepiona jako dziecko, lata 80 o
Te szczepienia buły inne i pojedyncze
Wtedy.
Dwa lata temu szczepilam sie przed wyjazdem do Azji i Boże jaka byłam chora. Traciłam przytomność. Miałam bliżej niezdoagmozowane problemy z oddychaniem, gorączkę 40st, wymioty, brak sił. Jak im zemdlałam wymiotując w szpitalu, nie byłam w stanie ruszyć ręka potem.
Podejrzenia były, ze to od pyłu wulkanicznego, ale płuca
Czyste.
Cholera wie. Dlatego ja juz odszczekiwać siebie nie będę na nic ;) a z dziećmi uważam bardzo. Józio ma czerwonego bana na wszystko, lulek ma opóźnione pierwsze 3 szczepionki i małej tez opóznienie pierwsze 3.
Żaden z nich nie ma mmr i mieć nie bedzie, a jakimś cudem maja przeciwciała na świnkę :)

I tylko nadmienię, ze nie jestem żadnym antyszczepionkowcem, nigdy nie byłam, tylkonuwazam, ze nie posiadamy rzetelnych informacji, nie mówią nam jakie sa realne za i przeciw, karmią nas tylko strachem i informacji trzeba szukać samemu.nie
Podają nam ulotek od szczepionek prEd zaszczepieniem dZoecka, mało tego, często szczepią dziecko z gorączka do 37stopni k bez badań, o zgrozo.

W juz wogole nienawidzę sensu w szczepieniu np na wirusa hpv (pop.rak szyjki)
jeśli jest to choroba przenoszona droga płciowa i skoro dziewczynki decydują sie na współżycie mając naście lat, tonich rodzice powinno wyedukować je, ze chodzenie do ginekologa jest och obowiązkiem i
To jest wystarczająca prewencja raka szyjki macicy i tu dobrze wiem co mowię, Bo sie z tym gownem borykam od wielu lat. Pamiątka po moim hylym mężu.

Priorytety, zdrowy rozsądek i wiedza. A nie strach!

P.s oby żadna z nas nie musiała szukać
Tych informacji w taki okropny sposób jak ja, gdy moje dziecko juz poniosło konsekwencje mojej niewiedzy i ponosi je dalej. Serce pęka.

Ostatnia edycja:
Ojjj to tyle dobrze że nie z łożyska ! Duży już jest Twój maluszek, jak tak dalej pójdzie to kawał chłopa będzie :)

reklama
A ja wczoraj byłam na wizycie u gineksa prowadzącego. Wyniki krwi i moczu znowu gorsze, ale nic nie kazał z tym robić. Ciśnienie ok i podsłuchałam serduszko Juniora. Dostałam skierowanie na usg 09.07 ale niestety nie było terminów i będę miała dopiero 27.07.

Do góry