reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Bunia, Amawel Gratulacje udanych wizyt.

Z tymi koziołkami naszych dzieci jest tak ponoć, że w pierwszej ciąży szybciej ustawiają się na nietoperza, bo mają mniej miejsca a w drugiej wiadomo już tam bardziej porozciągane. Jednak do 36 tyg nie ma się co martwić bo może małe fiknąć jeszcze tysiąc razy kozła :p

reklama
Anney mówiłam lekarce ze wolałabym sie nie truć chyba ze juz nie dawałbym rady.. To mi o tym pasie mówiła.. Dajcie spokoj po seksie na następny dzien to chodzić nie mogę :/

Amawell faktycznie jakis wstydnis :)
Pupui ja nie byłam pewna czy nadal jest w tej pozycji bo nawet na dole czułam mocne "uderzenia" ale sie okazało ze dalej główka w dół..
I moj sie mnie pyta jak to możliwe ze przecież ja chodze itp a on tak do góry nogami i głowa w dół cały czas..

My tez juz po wizycie. Wyniki wszystkie super. Dziewczynki waza po 1800g. Moj lekarz mowi, ze jak na ten tydzien ciazy blizniaczej sa naprawde duze i bedzie super jak sie uda do poczatku lipca je donosic bo beda naprawde ladna wage mialy.. Szyjka jest moocno skrocona ale jest i trzyma wiec tym w ogole sie nie martwie. A no i napewno cesarka bo obie tylkami do dolu i miejsca juz nie maja :-)

Pięknie Ola! Za każdy kolejny tydzień trzymam kciuki!!!:-)
A mój gin taki nadgorliwy że szyjka skrócona i wogole a w szpitalu zrobili mi usg dopochwowo i szyjka ma az 3,5cm także ładna. Nie wiem jak mozna na podstawie badania przez palce powiedzieć ze jest zle i tak straszyć.
Nie zdziwila bym się gdyby się okazało że nie potrzebnie lezalam

Beatka lepiej polezec niepotrzebnie niz cos zaniedbac. Moj lekarz kiedys wyslal mnie do szpitala bo w badaniu wyszlo ze szyjki nie mam. W szpitalu na usg wyszlo 3,5cm a dzien pozniej 2,3 cm. Juz teraz przestalam sie tym denerwowac. Taka moja uroda widocznie bo z ta szyjka sa problemy od poczatku.

A jeszcze mam ciekawostke :-D mam nie liczyc ruchow. Jezeli przez godzine nie poczuje ani jednego to wtedy mam poczekac godzine i dopiero jechac do lekarza. Powiedzial, ze maluchy sa tak ulozone i maja tak malo miejsca, ze liczenie ruchow nie ma sensu.

Ja też nie liczę, poprostu wiem w jakich godzinach się rusza, ma swój stały rytm i jeśli coś się zmieni to napewno zauważe :)

ja z ruchami mam problem :/ raz, że łożysko mam z przodu i ciężej czuję to jeszcze mam więcej tkanki tłuszczowej na brzuchu niż miałam w pierwszej ciąży. Czasem jest tak, że czuję młodego prawie cały czas, a czasem niemal cały dzień ledwo co ... Raz już spanikowałam i pojechałam na IP, okazało się ok, ale kurcze chodzę cała poschizowana.

Bo palcami to guzik zrobic moga. Dlatego moj zawsze robi usg dopochwowo. Ostatnio wedlug badania palpacyjnego bylo ok a na usg wyszlo to rozwarcie a wiec lepiej takie rzeczy sprawdzac dokladniej....
Olka ale super, to juz tak niedlugo !! :D
Tez juz z tymi ruchami tp tak bardziej na czuja. Np moja wczoraj bardzo niemrawa byla, ale nie sialam paniki bo pelnia byla, a zeszlym razem tez w pelnie taka wyciszona byla :D i od poludnia juz dzis glupieje i to dla mnie najwazniejsze :)

reklama
Do góry