reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Bunia bylam u ginekologa i diabetologa dzisiaj. Ginka chce obserwowac te wody bo szyjka juz nie jest taka wazna na tym etapie ciazy tak powiedziala. Diabetolog za to mowi ze mam jesc zeby dziecko tez mialo z czego ciagnac. Troche morfologia poszla ale dostalam zelazo dodatkowo. Dziecko musi nabrac wagi zeby w razie czego mialo wieksze szanse. Mam wiecej i czesciej jesc no i pic i lezec wtedy ponoc dziecko sie dotlenia i odzywia.

reklama
Podobnie jak akuku pisze gdzieś chyba czytałam ze poziom wód tak samo jak moze spać moze sie powiekszyć wiec trzymam za to kciuki :)
I żelazo będziesz brać.. Tez dobrze. A kiedy nast wizyta? Czy po prostu od razu podali termin zeby do szpitala sie zgłaszać na obserwacje?

Bunia kolejna wizyte mam we wtorek 2 czerwca tzn usg prenatarne zeby wszystko dokladnie na lepszym usg sprawdzic i na nastepny dzien mam normalna wizyte a 16 czerwca to usg echo serduszka.

Lilija tak na zwyklym usg. Spytalam o te wody bo ostatnio byla tez obnizona ich ilosc wiec odrazu sprawdzila.

Zuzzi dziekuje, raczej jest ok. Taka troche wyszla sytuacja ze chodze do innej niz na poczatku bo jak zaczely sie te plamienia i problemy z szyjka moja doktor akurat nie bylo w klinice tylko ta do ktorej teraz chodze i ona powiedziala ze lepiej jak juz u niej zostane bo wie o tej szyjce itd a mnie to bez znaczenia bo obie sa ok i pracuja w szpitalu w ktorym chce rodzic i w razie w zawsze moga mnie polozyc do szpitala na oddzial.

Jutro przegladam worki z ciuszkami ktore dostalam a w piatek lub sobote bede prac tylko plyn musze specjalny dzieciowy kupic.
Jutro tez chce zakupic online w aptece gemini art. higeniczne dla siebie i maluszka i moze jeszcze poszukam materacu do lozeczka.
Moze polecacie jakas strone gdzie sa przystepne ceny i dobre jakosciowo materace. Chcialabym kupic kokos gryka.

Lucalew trzymam kciuki, żeby wszystko się wyrównało! Fajnie, że trafiłaś na dobrych lekarzy :) A torba przyda się dopiero w sierpniu, ale przynajmniej będziesz miała z głowy i zostanie tylko spokojne czekanie :tak:

Lunera muszę powtórzyć całe badanie. Wiem, że pobrałam wszystko dobrze, moja gin. mówi, że to wina laboratorium, bo już nie pierwszy raz ma z nimi problemy i mam iść do innego. Tylko znowu koszty i czekanie, a do tego gin idzie na urlop i jak coś wyjdzie to będę musiała czekać w nerwach...

Lucalew w takim razie trzymam kciuki za wtorkowa wizytę:)
Ja tez mam we wtorek i juz sie niepokoje czy wszystko dobrze bo mi cukry skaczą ostatnio raz w gorze a raz w dole brrrr...

reklama
Dziś bylam na morfologi i mocz do badania, na szczęście tylko dwóch panów było przede mną więc poszło sprawnie. I do lekarza dopiero 9 mam iść, nie wiem jak ja tyle wytrzymam, ale myślę że wszystko ok, bo córeczka rusza się jak szalona ostatnio ;)

Do góry