reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

reklama
ellsi powodzenia i daj znać..
kasiula no tak niby jest stres i go nie ma..jakoś o tym nie myślę, wiem co mnie czeka itd..ale chyba to że w nocy źle spałam i obudziłam się o 5 i nie mogłam zasnąć świadczy o jakimś podświadomym stresie:sorry:
bluetooth fajnie, że wizyta udana.

A ja byłam dziś w szpitalu, gin mi zrobił usg, a później poszłam na ktg ale że nic się nie dzieje wypuścił mnie do domu, ale już w niedzielę mam się stawić na oddział i już na 100% zostaje w szpitalu. Chyba, że coś wcześniej się rozkręci to mam się stawić wcześniej.
Bluetooth; Gratuluje udanej wizyty:tak:

super ze wizyty macie udane!
oby tak dalej!

Aniawos to jutro juz tulisz swoje Maleństwo! jupp! trzymam kciuki
czekamy wiec na wiesci od reszty Mamusiek!

ja wizytę mam na piatek i też licze że może dzieki temu dowiem sie co i jak z moją Alusią sie dzieje czy sie już do mnie wybiera czy jeszcze nie.
Aniawos
trzymam kciuki:-)

Aniawos - super! Widzisz - grunt pozytywne nastawienie do sprawy i wszystko się układa zgodnie z myślami! A piątek już niebawem i będziesz miała obie swoje księżniczki przy sobie!
Bluetooth - dobrze, że Twoja wizyta też zaliczona do udanych...coraz bliżej godziny "0"
Kołysanka - najważniejsze, że lekarze ustabilizowali Waszą sytuację, a cc - pomyśl, że to dla dobra Maleństwa..

Ja już po wizycie.

Szpital odroczony do PONIEDZIAŁKU :-D:-D:-D i już na pewno mnie nie wypuszczą.

Czyli jeszcze jeden weekend na szaleństwa.

Miałam dziś robione badanie ginekologiczne i usg. Wszystko niby w porządku nie licząc wód. Ciągle jest ich mało bo AFI=4 (prawie 5). Waga Maleństwa tym razem wg usg 2300gramów ale po ostatnim lekarka stwierdziła że uśredniając będzie w okolicach 2500gramów. Dała mi skierowanie do szpitala z przykazem stawienia się w poniedziałek. Dziś byłam jeszcze na NST (tętno Maleństwa) w szpitalu i wszystko jest w porządku, na kolejne mam przyjechać w piątek późnym popołudniem. Grę wstępną z M musimy rozkręcić bo ten masaż sutków to ma trwać 3xdzienniex30minut :szok: - chyba mi sutki odpadną.

Co do szpitala to tam zadecydują i wszystko zależy od kondycji łożyska. Mogą czekać na samoistny poród, wywoływać lub też cesarka. Okaże się dopiero w poniedziałek lub we wtorek (po obchodzie) co obmyślili.

Załatwiłam też sprawę położnej środowiskowej i mi się oberwało że tak późno :zawstydzona/y: bo mogły jeszcze przeprowadzić jakieś pokazy (kąpiel noworodka itp) Ale wszystko jest w porządku i mam numer do niej i jakby co to mam dać znać.

reklama
Do góry