reklama
boozqowa
Październik 09'
Jeżeli TSH jest powyżej normy to jest niedoczynność pierwotna. Jak poniżej normy to nadczynność bądź niedoczynność wtórna. Ja właściwie nie miałam żadnych objawów. Jedyna co bym mogła dopasowac to senność, ale ja po prostu lubię i lubiłam spać. Na początku ciąży to spałam do 13 i było mi mało i waliłam jeszcze popołudniowe drzemki. Potem to przeszło. 3mam kciuki by tylko na strachu się skończyło:*
Ostatnia edycja:
Moja malzonka jest po kolejnych badaniach morfologii i wskazuje na to, ze ma mala anemie. Wynik HGB ma 11,4 a norma jest 12-17. Dostala od lekarza recepte na zelazo i teraz bedzie je lykac. Jednoczesnie ma nizszy wynik HCT=31, a norma zaczyna sie od 37.
Czy to jakies bardzo zle wyniki?
Czy zazywanie tabletek zelaza reguluje te wyniki wystarczajaco?
Czym grozi taki stopien anemii?
Czy to jakies bardzo zle wyniki?
Czy zazywanie tabletek zelaza reguluje te wyniki wystarczajaco?
Czym grozi taki stopien anemii?
pszczółka maja
Fanka BB :)
nie wiem jak to jest z tą normą na anemie. u mnie gin mówi że dla ciężarnych norma jest od 11. ja ma poniżej 11 i dopiero teraz dostałam żelazo. nie sądzę żeby to był słaby wynik. ja 11,3 miałam gdzieś ok 5 miesiąca ciąży.
na pozostałe pytania nie potrafię odp
na pozostałe pytania nie potrafię odp
dominiczka87
Sierpniowa mama 2009
11,4 to super hemoglobina. norma dla ciezarnych jest od 11. hematokryt chyba tez nie taki az znów zły. ale tabletki pomoga.
ja to mam hgb 8,7 a hct 27,2
ja to mam hgb 8,7 a hct 27,2
pszczółka maja
ja już po wizycie. w sumie wszystko wporządku poza anemią ale na to żelazo i będzie ok
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
To dobrze, może zacznij też dużo bananów jeść, bo to na poziom żelaza dobre.
Guziczek87
Pracująca mamuśka
hej hej ja tez melduje sie po wizycie i w zasadzie jakichs nowosci sie nie dowiedzialam po za tym ze rosnie (wow) ;-)obmacal od srodka i z szyjką ok wszystko:-)jednak nadal nic nie wspominal z badaniem odnosnie cukru a ja glupia zapomnialam sie zapytac...
reklama
monisia1979
No to gratuluję córci i oby się potwierdziło:-):-):-)Cyniczna dziecię masz z charakterkem i nie lubi jak ktoś je podgląduje
Ja dzisiaj tez byłam na USG. Chyba z 10 min doktor podglądywała i wypatrzyła dziewczynkę:-) Do mnie to jescze nie dociera, mąż chyba też niedowierza więc czekamy na potwierdzenie na następnej wizycie.
Poza tym maleństwo przekręciło się jednak główką w dól i teraz dopiero powoli zaczynam się bać cały czas jednak myślałam, że jak braciszek do końca się nie przekręci i będzie cc.
ja już po wizycie. w sumie wszystko wporządku poza anemią ale na to żelazo i będzie ok
hej hej ja tez melduje sie po wizycie i w zasadzie jakichs nowosci sie nie dowiedzialam po za tym ze rosnie (wow) ;-)obmacal od srodka i z szyjką ok wszystko:-)jednak nadal nic nie wspominal z badaniem odnosnie cukru a ja glupia zapomnialam sie zapytac...
To dobrze,Dziewczyny,że wszystko dobrze