reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u gin, zdjęcia USG, mama w połogu.

mayo..u nas to szczerze nie mam pojecia czy mozna wybrać..mnie tam wsio rawno..byle nie bolało..

jagoda..nie zazdrość tylko się za męża bierz!! swojego oczywiscie ;)

No właśnie nie możemy bo biorę globulki, wyszły mi bakterie w posiewie i właściwie mam je przepisane aż do terminu wywołania a nawet dłużej :sorry:.

Jagoda u mnie w szpitalu wygląda to podobnie. Byłam bardzo zdziwiona, że nawet jak zaczyna się akcja skurczowa po kroplówce to odłączają oksy i jeżeli skurcze ustają to odkładają wywoływanie:eek:

Z tego co się orientuję to u nas 6 godzin podają oksytocynę, potem 6 godzin czekają aż się coś ruszy i jak nie to wysyłają na patologię na jeden dzień odpoczynku.

Chyba nie..
Wy tu sobie wybieracie znieczulenie, a ja moge o znieczuleniu pomarzyc - nie bedzie :-D jakos dam radę...
A swoja droga to coraz bardziej sie nastawiam na wywolywanie ale hmmm czy to nie jest nieodpowiedni watek do rozmow na temat porodu? :sorry:

Ja miałam znieczulenie za pierwszym razem i bardzo sobie chwalę ale teraz 700zł to dla mnie zdecydowanie za dużo, więc też jakoś muszę dać radę :cool:.

Ja już po kolejnym KTG, płaski zapis skurczowy :-(. Położna się śmiała, że dziś w Wawie maraton, może bym dołączyła - taaa.

reklama
Czuję się tak dobrze ostatnio ciążowo (pomijając przeziębienie) że szok :szok: zero skurczy, czasem mi się brzuszek postawi, ale tak to ja mam od połowy ciąży, więzadła mnie nie bolą - mogę chodzić spokojnie, nawet majtki bez problemu założę :-p:-p gorzej ze skarpetkami bo jednak gabarytów brzuszka nie ominę:-D:-D:-D

A ja ostatnio wołam M. do pomocy p[rzy wychodzeniuy z wanny,wyciągania korka:)-D:-D:-D) i wycierania stóp.bo nie daję juz rady!!!

Mnie dzisiaj znow dopadl bol z prawej strony brzucha:zawstydzona/y: Przewaznie pojawia sie jak dlugo pospaceruje. To taki dosc mocny,jednostajny,rwaco-ciagnacy bol. Czy macie cos takiego? Moze to wiezadla?

Mnie dzisiaj znow dopadl bol z prawej strony brzucha:zawstydzona/y: Przewaznie pojawia sie jak dlugo pospaceruje. To taki dosc mocny,jednostajny,rwaco-ciagnacy bol. Czy macie cos takiego? Moze to wiezadla?
tak to jest kolka

dziewczyny skoro jest temat macierzyński co robicie z dziećmi jak wrócicie do pracy bo ja sama nie wiem co zrobić c zy iść na wychowawcze

dziewczyny skoro jest temat macierzyński co robicie z dziećmi jak wrócicie do pracy bo ja sama nie wiem co zrobić c zy iść na wychowawcze

ja kurcze ciągle nie wiem...

a czy wiecie, czy na wychowawczym można sobie "dorabiać" np. na umowę zlecenie albo o dzieło? ... wiecie gdzie szukać informacji?

Mayo ja brałam to znieczulenie w kręgosłup, ono się chyba wewnątrz oponowe nazywa. U nas właśnie to jest płatne a inne podobno nie, tylko ciężko jest doprosić personel. Dla nich każde znieczulenie może cofnąć postęp porodowy, a przecież najbardziej im zależy, żeby szybko było po ;-).
Choć u mnie za pierwszym razem podanie znieczulenia bardzo przyśpieszyło poród.

reklama
Do góry