reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty i zalecenia pediatry

a nam jeszcze nie odpadł i jakoś się nie zapowiada chyba, połozna powiedziała ze nawet miesiac moze się trzymac i nie odpadac, a ja tu czytam ze wam tak szybko odpadł i nie wiem ...

reklama
Guusia nic sie nie martw nam jeszcze cały też nie odpadł. Podobno zalezy to od grubości pępowiny. No i u nas akurat dłużej bo inaczej jakoś bo wczesniaczek. Ale już prawie.
Robimy fioletem.

u nas po równym tygodniu pępuszek odpadł ale do tej pory taka zaschnięta krew się pokazuje - nic się nie paprze i brzydko nie pachnie ale cos tam jeszcze jest z tego wynika

u nas po równym tygodniu pępuszek odpadł ale do tej pory taka zaschnięta krew się pokazuje - nic się nie paprze i brzydko nie pachnie ale cos tam jeszcze jest z tego wynika

No wlasnie malemu tez odpadl po tygodniu a teraz pokazuje sie ta zaschnieta krew..boje sie zeby ten pepuszek sie nie odkleil;/

dziewczyny fiolrtem czyli czym smarowalyscie?

Mysmy byli wczoraj na U3 u pediatry i Kaska w ciagu miesiaca przybrala 700g od masy urodzeniowej :) wazy juz 3920 i urosla 3cm - kawal "baby" ;) Mielismy usg nerek,pecherza i bioderek i po raz trzeci witamine K .Nastepna wizyta w polowie grudnia i .... szczepienia.Na razie jezeli chodzi o szcepienia to jestem zielona ,ale mam nadzieje ze cos tu jeszcze ciekawego wyczytam :)

No wlasnie malemu tez odpadl po tygodniu a teraz pokazuje sie ta zaschnieta krew..boje sie zeby ten pepuszek sie nie odkleil;/

dziewczyny fiolrtem czyli czym smarowalyscie?
U mnie odpadl po tygodniu, oczywiscie nie smarowalam niczym, ale tez mialam te zaschnieta krew, i moja polozna kazala mi wkrapiac moje mleko i pozostawic do wyschniecia.

Mysmy byli wczoraj na U3 u pediatry i Kaska w ciagu miesiaca przybrala 700g od masy urodzeniowej :) wazy juz 3920 i urosla 3cm - kawal "baby" ;) Mielismy usg nerek,pecherza i bioderek i po raz trzeci witamine K .Nastepna wizyta w polowie grudnia i .... szczepienia.Na razie jezeli chodzi o szcepienia to jestem zielona ,ale mam nadzieje ze cos tu jeszcze ciekawego wyczytam :)
Za dwa tygodnie mozna zaszczepic na Virusa rota to jest szczepionka do wypicia, ona kosztuje u mnie ok 250 euro za dwie dawki ale moja kasa chorych refunduje , zobacz pod tym linkiem czy twoja tez refunduje. www.gesundes-kind.de. Mojego pierwszego synka nie szczepilam i w wieku 1 roczku zachorowal na rota. Doszlo do tego ze mial czynnego wirusa rota przez 6 miesiecy w organizmie. Caly czas wymiotowal i mial biegunke. Dziecko mi schudlo i mialo straszna anemie. Tym razem zaszczepie malego.

reklama
Co do pepuszka to u nas odpadł po tyg. ( i też jest wcześniakiem ) jedynie czym to odkażałam spirytusem a i zaschnięta krew też później była a co do wizyt to jutro mamy neurologa mam nadzieje że wylewy się wchłoneły i już wszytsko będzie ok :)

Ostatnia edycja:
Do góry