reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Anielap, rzeczywsiście buciki ładne inaczej;-) No ale najważniejsze, że lekarz obejrzał Zu i w sama porę zajmiecie się problemem. Buty i ćwiczenia napewno pomogą :tak:
Róbcie teraz zdjęcia Zuzi bez butów, to nie bedzie pamiętała, że chodziła w takich mało fajnych bucikach;-):-D

reklama
anielap całe szczęście, że trafiliście do dobrego lekarza :tak: Jestem pewna, że szybko uda się naprostować co trzeba i Zu wróci do pięknych sandałków :tak:

Anielko nie przejmuj sie!Super ze zostalo zdiagnozowane szybciorem,dzieciaki migiem zdrowieja,juz niebawem wszystko bedzie dobrze!
Buciki mi sie podobaja,moze skrzywiony mam gust,takie oldschoolowe sa :))))

Anielap- buty ok co ty od nich chcesz ;-)rozumiem ,że są one do biegania po domku a na dworze w normalnych butach może chodzić ? A co do diagnozy im wczesniej tym lepiej:tak:

Gusia buciki są i po domu i po dworze. Jak więcej czasu spędza na dworze to na dwór, a jak niepogoda i więcej siedzimy w domku to jako kapcie.
Narazie pierwszy dzień to ubieram jej tylko na jakieś pół godziny i wieczorkiem też na pół godziny. Jutro czas wydłużamy...
A wczoraj byliśmy u kolejnego alergologa. I porażka. Ta pani stweirdziła że Zu jest całkowicie zdrowa, zadnych objawów alergii i atopi...
Badź tu mądrym jak każdy mówi co innego....​

Anielap-powiem Ci ze Amelka miala dokladnie te same buciki(i nawet te rozowe:-D) i jestem bardzo zadowolona.Dopiero niedawno z nich wyrosla,ale nie miala zadnych obiekcji zeby w nich chodzic.Nam ortopeda zalecil profilaktycznie takie obuwie.I terazjak bede w pl to zamierzam kupic jej o rozmiar wieksze:tak:

Elmaluszku dziękuję:tak: Już mi zdecydowanie lepiej...:tak:
Zuza chodzi w bucikach bardzo chętnie. pewnie dlatego że są nowe...;-)​

Anielko, trzymam kciuki za szybkie "naprostowanie" nóżek Zu. Super że trafiłaś na dobrego lekarza! I całe szczęście że tak szybko się zdiagnozował problem. A buty nie są wcale takie złe.:tak:

Anielko butki nie takie straszne, jak teraz Zu już nie narzeka na ból?
A tak wogóle to chciałam zapytać czy te koślawe kolanka to jakoś widoczne czy tylko lekarz to może stwierdzić, pytam bo moja Nati ma tak trochę do środka kolana, i nie wiem czy mam powód do zmartwień.

reklama
Aniajw kolanka koślawe Zu ma dość mocno widoczne:-( Myślę że takie rzeczy na bilansie wychodzą. Jak Wasza pediatra nic nie spostrzegła i uwagi nie zwróciła to myślę że nie ma co się niepokoić. Często lekka koślawość jest po prostu fizjologiczna i nie ma potrzeby interweniować. Wyrośnie z tego.​

Do góry