reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty i zalecenia pediatry

reklama
Byłam wczoraj na wizycie u pediatry z Wiki, tak kontrolnie i po skierowanie do poradni na kontrolę bioderek i:
Mała waży już 4340g czyli od dnia wypisu ze szpitala przytyła 1020g:tak::-):tak:,a poza tym lekarz stwierdził,że nie da mi skierowania do poradni w sprawie bioderek, bo on tu nie widzi żadnej wady (Mała nie płakała przy badaniu, a on ją oglądał ze wszystkich stron, ruszał nóżkami, rozszerzał je itd...) Powiedział, że czasem po porodzie jest taki przykurcz i przy bad. wydaje się wtedy,że bioderka nie są całkiem w porządku, ale teraz on nie widzi,żadnego problemu z ruchomością. Obojczyk się już podobno zrósł, tylko zostało jakieś zgrubienie, ale pytał czy mała rusza rączką i czy widzę jakąś różnicę. Jeśli nie , to nie ma obawy,że zgrubienie uciska na splot nerwowy.

Ja wizyte u pediatry mam 6 października przy okazji szczepienia ale w zeszłym tyg. byłam z małym sprawdzić czy prawidłowo przybiera na wadze i jak na razie wszystko jest ok Kacper waży już 2800g ( a urodził się 2050g) więc myślę że pomału nadrobi tą swoją wagę Jeszcze jutro czeka nas wizyta u okulisty i neurologa mam nadzieję że i tam obejdzie się bez żadnych niespodzianek

my dzis po pierwszej wizycie, synek waży 3800 a tydzien temu, jak wychodziliśmy ze szpitala to 3430 ważył, więc przybiera ładnie. pediatra poinformował nas o szczepionkach dodatkowych i że najwcześniej trzeba zacząć od rotawirusów (2x300zł) i ewenulanie proponowała szczepionki skojarzone za 190zł. dziewczyny a wy zamierzacie kupować te szczepionki dodatkowe?

Paulka ja szczepie mojego na wszystko. A ta na rota u nas jeszcze drozsza ok 250 euro. Na szczescie moja kasa chorych refunduje.
My tez juz po badaniach maly wazy 4150 i ma juz 54 cm, obwod glowki 36 cm.

co do pępka to wg zalecen połoznej przemywam gazikami LEKO i psikam Octeniseptem i tez juz prawie odpada, bo juz leciutko odchodzi przy ruszaniau. wizyte u pediatry mamy w przyszlym tygodniu.

ooo Aga widzę, że u ciebie też jeszcze nie odpadł!! U nas też ,ja jestem w szoku bo z Blanką to przed skonczeniem tygodnia odpadł a przy tym oktenisepcie się trzyma że hej!! Wczoraj koleżanka przyniosła mi spirytus i mam zamiar teraz tylko nim przemywać!!!
....aaaa kiedy idziemy na wspólny spacerek????

U mnie Bartek po 3 tyg ma 800g do przodu wiec doktor powiedział ze ładnie przybiera na wadze. :-D
Ładnie rosną te nasze dzidzie- oby tak dalej :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
no my się ważyliśmy wczoraj na pierwszej wizycie u pediatry i mały waży już 5 kg :-) przy wypisie ze szpitala ważył 4470g i pani doktor powiedziała że wszystko jest ok z czego bardzo się cieszę :-) Jeżeli chodzi o pępek to my używaliśmy spirytusu 70% i odpadał nam długo bo pozbyliśmy się go dopiero w 13-tej dobie

Do góry