reklama
siwucha12
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Dobrze że tylko takie działanie niepożądane po tej szczepionce, ja to już myślałam, że może jakies drgawki itp. No my musimy do alergologa jechać, tylko nie wiem jak sprawę wyjaśnimy, bo przecież testy dopiero po 2 roku życia są miarodajne. Poprostu zacznę chyba podawać białko i zobaczymy co będzie
Siwucha a ja czytałam że większośc szczepionek jest na bazie białka kurzego. Choc teraz to już nie pamiętam gdzie i nie dam sobie za to głowy uciąc.
Esia nam pediatra również nic nie mówił o uważaniu na słońce.
Esia nam pediatra również nic nie mówił o uważaniu na słońce.
Czarek ma katar od paru dni i jakąś chrypkę - w piątek byliśmy u pediatry i przy okazji zapytałam o te działania ochronne. Pediatra była zdziwiona ale po chwili zastanowienia stwierdziła że może chodzi o to że po szczepieniu wiele dzieci przechodzi krótką i łagodną postać jednej z chorób i np przy odrze występuje nadwrażliwość na światło słoneczne.
My szczepienie odłożyliśmy na wrzesień, trochę się go obawiam
My szczepienie odłożyliśmy na wrzesień, trochę się go obawiam
Szopka przemyśl, czy ta jesien to rozsądny termin na szczepienie. Zazwyczaj w tym terminie zaczyna sie epidemia gryp, a wiadomo ze po szczepieniu organizm osłabiony. Ja równiez miałam różne obawy- ale juz jestesmy po, i na szczęście wszystko ok.
Esia ja równiez otrzymałam takie info, z tym że lekarz mówił o objawach, które moga sie pojawić i wtedy nie przesadzac ze słoncem.Hmmm... No to już sama nie wiem Te info mam od pielęgniarki, z pediatrą będę rozmawiała podczas szczepienia, dopytam wtedy
O białku uprzedziła nas nasza alergolog, która mowila zebym przed szczepieniem był juz oswojony z białkiem.
My szczepimy jeszcze przeciwko OSPIE i MENINGOKOKOM? Kto jeszcze na to szczepi?
Iszatr my szczepimy na wszystko
Moja pediatra jest zwolennikiem nie łączenia szczepionek, więc teraz będzie MMR, potem ospa, następnie meningokoki
Dzagud nie słyszałam, żeby zalecana była najpierw szczepionka na pneumo - jedno z drugim nie ma związku.
Moja pediatra jest zwolennikiem nie łączenia szczepionek, więc teraz będzie MMR, potem ospa, następnie meningokoki
Dzagud nie słyszałam, żeby zalecana była najpierw szczepionka na pneumo - jedno z drugim nie ma związku.
reklama
E
efilo
Gość
Esia
moja pediatra na odwrót - ona by tam wszystko naraz dała. Ale na szczęście ja mam głos decydujący i tak jak Ty rozbijamy wszystko na etapy. Z tym że z inną kolejnością - najpierw zaszczepimy na meningokoki bo to najlepiej jak najszybciej po skończeniu roku zaszczepić. A poza tym szczerze mówiąc bardziej się boję meningo niż ospy
jesteśmy już po MMR
moja pediatra na odwrót - ona by tam wszystko naraz dała. Ale na szczęście ja mam głos decydujący i tak jak Ty rozbijamy wszystko na etapy. Z tym że z inną kolejnością - najpierw zaszczepimy na meningokoki bo to najlepiej jak najszybciej po skończeniu roku zaszczepić. A poza tym szczerze mówiąc bardziej się boję meningo niż ospy
jesteśmy już po MMR