reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

reklama
Mnie nic nie wiadomo, ale nie rozmawiałam z lekarzem na ten temat. Dobrze w takim razie że to mówisz, bo ja w takim razie przeniosę Magdzie tę szczepionkę na "po powrocie", bo byśmy się nie wyrobili.

MMR to odra, świnka, różyczka - standardowe szczepienie ok. 13-tego m-ca życia.
No właśnie chciałam potwierdzić, czy któraś z Was dostała takie ostrzeżenie :confused:

Dziewczyny - wiecie coś na temat działań "ochronnych" po szczepieniu MMR? Umawiałam dziś Piotrusia na wizytę/szczepienie i pielęgniarka upewniała się, czy nie planujemy wyjazdu nad morze czy do ciepłych krajów, bo po tej szczepionce nie wolno sie opalać/wystawiać na słońce :confused: I to nawet przez 3 tygodnie :szok:
Niby dziecka wcale nie wolno opalać, no ale co - jakieś dodatkowe restrykcje powinny być zachowane? Coś Wasi pediatrzy mówili?

esiu,
my szczepilismy Stasia tydzień temu (jeden dzień po urodzinach) i ani nasza pediatra ani druga pani doktor, która ogladała małego, nie wspomniały nic o jakichkolwiek działaniach ochronnych:confused:

My na ten temat nic nie wiemy ale za to mamy przełożoną szczepionkę ze względu na jej skład. Otóż pielegnarka zapytała się nas pro-forma czy Wiktor nie jest uczulony na białko jaja kurzego, to ja jej że alergolog narazie zabronił je podawać. Babka zrobiła oczy i mówi, że musimy jechać do tego lekarza i wyjaśnić, bo ta szczepionka jest właśnie na bazie białka jaja kurzego-no i klops

Esiu nic mi o tym nie wiadomo:no: jedyne info jakie dostałam przy szczepieniu, to że temperatura może być podwyższona po kilku dniach, a nie jak przy innych w ten sam dzień

Jolka czy to była odpowiedź na pojego posta? Maks uczulony na białko jaja kurzego?

reklama
Hmmm... No to już sama nie wiem :eek: Te info mam od pielęgniarki, z pediatrą będę rozmawiała podczas szczepienia, dopytam wtedy :tak:

Do góry