reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

Kachasku-moja Amelka jednak byla szczepiona na pneumokoki(tak jak Anni mowila) tylko nie wiem czy tym prevenarem bo moze jest jedna szczepionka a moze sa rozne po prostu sie nie znam.Ale wogole nic jej nie bylo.Dobrze zniosla.

reklama
Ja też jeszcze na pneumokoki nie szczepiłam, ale chyba będę musiała. Babcia, która z Madzią siedzi w domu coś zaczyna niedomagać i może się nagle okazać, że będę musiała dać Madzię do żłobka.:baffled: Więc chyba trzeba będzie zadziałać.

kachasku Piotruś nie miał żadnych problemów po prevenarze - z resztą, po wszystkich szczepionkach było spokojnie :tak: No i zdecydowanie lepiej zaszczepić przed żłobkiem, zwłaszcza że to dwie dawki (w Waszym przypadku).

Byłam wczoraj u lekarz z Majką. Mała dostała strasznej wysypki chyba od Danonków. Na wysypkę dostała maść robioną w aptece, ale co gorsze dostałyśmy skierowanie do endokrynologa bo doktor stwierdziła że Majka ma powiekszone gruczoły piersiowe. Owszem ja to dawno zaobserwowałam nawet mówiłam lekarzowi że to mnie niepokoji ale jakoś nikt wcześniej nie zareagował. Wizyte mam dopiero na 02.07. wiec miesiąc nerwów. Słyszałąm ze takie przerosty gruczołu piersiowego u dzieci wystepuja jak dziecko jest karmione piersią i znika po odsawieniu dziecka od cycka, z tym że Majka nie była na piers. Od małego była karmiona mlekiem modyfikowanym.

Ojojojoj Majeczko wracaj szybko do zdrowka:tak::tak::tak: Oby to nie bylo nic mocno powaznego.
A co do danonkow to osobiscie jeszcze nie podawalam bo mam model tadka niejadka ale duzo zlych opini slyszalam.Nie wiem czy to prawda,ale duzo dzieciaczkow sie uczula.

W moim przypadku (tzn. w Majki) Danonki sie nie sprawdziły, i nie mam zamiaru więcej ich podawać mojemu dziecku. Elmaluszek ja też mam nadzieje że z Majką wszystko będzie ok. zwłaszcza że wcześniej oglądał ją nie jeden lekarz i nic dziwniego u Majki nie zobaczył. Chociasz mi się też zawsze wydawało że Majka ma troche odstające cycuszki. Nie wiem staram sie o tym nie myśleć żeby nie wariować.

Kochane --jak trwoga to na BB :tak:

Powiedzcie mi proszę, czy po szczepieniu - odra, świnka, różyczka - szczepicie tez na ospę wietrzną ??

Ja zamierzam zaszczepić Zuzię Varilrix-em.

Wasze zdanie baaaardzo mnie interesuje - tyle się tu dobrego dowiedziałam:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry