Kurczę, trochę się zdenerwowałam tym USG. U nas było wpisane w książeczce, że w 6 tygodniu konieczna jest wizyta u ortopedy (a nie USG). Magda była jak miała 2 miesiące (oczywiście ze względu na wcześniejszy brak miejsc). Byłyśmy u ortopedy w przychodni specjalistycznej, zbadała Madzię, obejrzała, powyginała i stwierdziła że jest super, po czym kazała przyjść za 2 miesiące na powtórne sprawdzenie. Byłyśmy za następne dwa, znowu obejrzała, pokręciła, powyginała i potwierdziła wcześniejszą diagnozę. Szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy żeby jeszcze robić USG bez zlecenia. Wydawało mi się, że skoro lekarz ortopeda po dwóch dokładnych badaniach stwierdza że jest OK, to to wystarczy. No i teraz już sama nie wiem....:-(
reklama
NUNA
Fanka BB :)
Po co te krzyki ja mam za sobą 2 badania usg i jest wszystko ok chyba żle przeczytałaś ! Oskar ma zdrowe bioderka !Nuna sorki za ostre słowa ale uważam że jesteś niepoważna. Skoro lekarka powiedziała że lepiej skonsultować ze specjalistą to czemu nie idziesz? Jak lekarka nie była wstanie po tylu latach ślęczenia nad książkami postawić diagnozy i odesłała do kogoś lepszego to w jaki sposób Ty możesz to sama ocenić?
E
efilo
Gość
Nuna ja o tych żyłkach a nie o bioderkach.
E
efilo
Gość
Dzagud
może nie miał do dyspozycji usg więc za bardzo nie miał wyjścia i mógł tylko zbadać 'macając'? A że nie wyglądało podejrzanie to nie skierował na usg?
Może z nfz kierują tylko jak jest wyraźne zalecenie?
Choć u nas robiono z automatu. Tyle tylko że trzeba było czekać na termin, więc poszłam prywatnie.
może nie miał do dyspozycji usg więc za bardzo nie miał wyjścia i mógł tylko zbadać 'macając'? A że nie wyglądało podejrzanie to nie skierował na usg?
Choć u nas robiono z automatu. Tyle tylko że trzeba było czekać na termin, więc poszłam prywatnie.
NUNA
Fanka BB :)
Lekarka powiedziała że jak sie bedzie powiekszał podczas kupki to mam iść do chir. Ale sie nie powiększaDzagud
Nuna nie bagatelizuj tej "żyłki" - jeśli Mały ma przepuklinę mosznową (a chyba to podejrzewała lekarka) to lepiej o tym wiedzieć
Dzagud tak to jest z państwową "służbą zdrowia" Podejrzewam - jak efilo - że po prostu nie miała do dyspozycji aparatury usg...
Dzagud tak to jest z państwową "służbą zdrowia" Podejrzewam - jak efilo - że po prostu nie miała do dyspozycji aparatury usg...
Dzagud a masz wyznaczoną jakąś kontrolę u ortopedy w najbliższym czasie? Bo ja na twoim miejscu dopomniałabym się przy okazji o zrobienie usg
My byliśmy wczoraj na takiej kontroli i wszystko jest super, mamy się zgłosić na kolejną miesiąc po postawieniu pierwszych kroczków. Ortopeda pozwolił już siedzieć, tym bardziej że udaje mu się czasem samodzielnie usiąść, ale nie zezwolił na wstawanie Czarka do skończenia 9 m-ca i czuję że będzie walka bo akurat zaczyna się powoli podrywać dupkę do góry.
My byliśmy wczoraj na takiej kontroli i wszystko jest super, mamy się zgłosić na kolejną miesiąc po postawieniu pierwszych kroczków. Ortopeda pozwolił już siedzieć, tym bardziej że udaje mu się czasem samodzielnie usiąść, ale nie zezwolił na wstawanie Czarka do skończenia 9 m-ca i czuję że będzie walka bo akurat zaczyna się powoli podrywać dupkę do góry.
U mnie w firmie robią właśnie wykup abonamentu w Lux Medzie dla członków rodzin - ja już mam od dawna. No i oczywiście biorę do siebie Męża i dziewczyny. Jak tylko to zadziała idę tam na USG i pitolę naszą służbę zdrowia. A ortopeda nie kazała wcale więcej przychodzić - przypuszczam, że jakbym teraz się zapisywała to by mi wyznaczyli wizytę na marzec albo kwiecień więc załatwię sprawę w Luxie i już.
reklama