reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

my dzisiaj jesteśmy po ostatniej dawce infanrixu
szkoda mi Misia, bo niestety miał 2 kłucia (za pierwszym razem wypadła strzykawka z igłą, więc po wymianie igły była powtórka:-() rozżalił się chłopak, ale dosć szybko mu przeszło:tak:przed spaniem w dzień dłużej wyje:sorry: a książeczki jak nie było tak nie ma:no::eek:

reklama
Czarek był wczoraj szczepiony, zniósł kłucie bardzo dzielnie ale niestety tym razem trochę gorączkuje. Trochę mnie niepokoi jego zachowanie po szczepionce bo uśmiech od ucha do ucha nie schodzi mu z ust, a z rozgorączkowanym spojrzeniem wygląda obłędnie :szok::eek:

Dostaliśmy zalecenie konsultacji u chirurga dziecięcego w związku z małą dziurką w siusiaku.:huh:

Esia czy u was po usg już koniec dociekań w związku z wyglądem kup czy jeszcze będziecie powtarzać jakieś badania?

szopka no niestety nie - musimy powtórzyć posiew moczu, bo e.coli wyszły ale tak prywatnie mówiąc ;-) to w nie nie wierzę, na pewno to efekt zanieczyszczenia próbki :tak:
Jak to "mała dziurka"??? Tzn. za mała ta co jest, czy jest jeszcze jakaś nadprogramowa? Chodzi o stulejkę? Nic nie kumam :sorry:

kachasku - a to pech! Biedny maluszek niepotrzebnie cierpiał dwa razy :eek:
A ksiazeczke szczepien masz?
U mnie o tyle fajnie ze gdybym zgubila ksiazeczke to wszystkie wpisy sa skanowane w przychodni wiec latwo by bylo to odtworzyc.

szopka - ja też nie wiem o co chodzi z dziurką... :confused:

Esia Czarek ma małą dziurkę w napletku trudno dojrzeć ujście cewki moczowej. Nic mu się złego nie dzieje w związku z tym, żadnego bąbelka czy widocznego bólu przy siusianiu więc mam nadzieję że chirurg stwierdzi że "taki jego urok".
Trzymam kciuki za wyniki kolejnego posiewu u Piotrusia.

Esia na pewno próbka była zanieczyszczona.Ja niedawno robiłam Olkowi posiew i aż mnie zamurowało tyle tego było.Lekarka od razu powiedziała,że nie ma się czym martwić.A jeszcze jak pobierałaś mocz do tych wstrętnych przyklejających się wszędzie woreczków to spoko.Trzymam kciuki

Dzięki - od poniedziałku zaczynamy próby łapania próbki :tak: Już się cieszę :cool2::-D

Szopka trzymam kciuki, żeby chirurg się nie musiał doczepić do niczego :tak: Koniecznie daj znać po wizycie :tak:

Efilo nie mam - były razem, ale u nas szczepienia wpisują w książeczkę zdrowia; no i oczywiście w kartotekę, więc bez problemu mogę odworzyć jak nie znajdę, tylko muszę kupić książeczkę (jeszcze poszukam)
szopka daj znać, Michał też nie ma dużej dziurki:eek: ale póki co się nie martwię, bo nerfolog powiedziała, że będzie ok, że z czasem ładnie będzie napletek schodził

Jesteśmy po wizycie u chirurga - niestety ten do którego się zapisaliśmy bo był nam polecony wybiegł z gabinetu do sali operacyjnej tuż przed naszą wizytą i nas przyjął inny chirurg, który potwierdził że dziurka mała i jeśli brak innych objawów to nie ma powodu do przejmowania się nią. Zapisał mimo to Czarkowi maść- Kuterid, której na szczęście nie wykupiłam bo jak czytam o niej to jest to silnie działająca maść sterydowa, nie zalecana dzieciom poniżej roku :baffled::crazy:
No i wygląda na to że zapiszę się znów na wizytę do tego chirurga który dziś nas nie mógł przyjąć. Co byście zrobiły na moim miejscu?

reklama
Szopka oczywiście możesz to skonsultować z innym lekarzem, ale czasem lepiej się posłuchać, żeby nie napytać sobie więcej biedy.
Jeśli jest jakiś stan zapalny, to lepiej go wyleczyć, zanim się bardziej rozprzestrzeni.
Nepewno warto to skonsultować, ale skoro zapisuje to specjalista, to moim zdaniem wie co robi.

Do góry