reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i zalecenia pediatry

zgadzam się z Wami w 100%, co do nagłego wzrostu liczby dzieci z napięciem mięśniowym w dzisiejszych czasach. kiedyś nikt o tym nie słyszał i nic nikomu nie jest. zresztą pytałam naszą rehabilitantkę o skutki nieleczenia tej "choroby". Brak!!!
ja traktuje te ćwiczenia z przymrużeniem oko, bardziej jako zabawę dla małego. Po zajęciach śpi dwie godziny:szok:, normalnie ma 20 minutowe drzemki.

reklama
Dziewczyny, nie ma się co dziwić. Emocje rodziców=rzeka pieniędzy :-D. Niestety łatwo to wykorzystać i na tym bazuje wiele instytucji, koncerny farmaceutyczne, producenci zabawek itd itp. Heh jedyne co pozostaje to ćwiczyć asertywność.

Ja zdecydowanie ćwiczę :tak:
Z resztą, już mam efekty "owczego pędu" :baffled: Gdy kupowaliśmy materacyk, "najlepsze" były te koks/pianka/gryka. I właśnie musimy wymienić :baffled: Na stronie z gryką psu bym nie kazała leżeć (spore, twarde ziarenka dość luźno przemieszczające się w kieszonkach), a strona z kokosem wygniata się paskudnie - tworzą się dołki, w które Piotruś wpada i utrwalają złe skłonności, np. do trzymania główki w lewo :baffled:

toska nasza lekarka to dr Joanna Peradzyńska.

A ja wczoraj po wielkich bojach zaszczepilam moja mala. Wyobrazcie sobie ze nikt jej nie chcial zaszczepic-kazdy sie bal odpowiedzialnosci bo szukalam innych szczepionek niz sie uzywa w PL. No ale udalo sie, dzidzia zaszczepiona, ma sie dobrze :-) Zaszczepilam ja na wszystko tylko 2 dostala takie same jak w US a 2 inne-odpowiedniki stosowane w Pl ale moj lekarz ze stanow sie zgodzil a polski byl bardzo mily i profesjonalny takze ciesze sie strasznie. W grudniu powtorka :-) Zamiast daptacelu (DTaP), IPV i Comvaxu (Hib+HepB) dostala Petaxim (DTaP+Hib+polio) i na zoltaczke (ta troche szczypala). No i jeszcze dostala Prevnar (pneumokoki) i Rotateq (rotawirus) ale to identyczne co w US. Mamy to za soba i z tej radosci dalam jej na sprobowanie zupke jarzynowa Bebiko-smakowalo dziecku bardzo i chyba na stale jej juz wprowadze raz dziennie :-)

Po tym co napisalyscie jeszcze raz sie utwierdzilam w przekonaniu że moja pediatra jest zdroworozsadkowa. Po obejrzeniu Zosi stwierdzila ze co prawda ma asymetrie ale z tym nie nalezy nic robic. Po czym zalatwila mi neurologa od reki (na tej samej wizycie) żebym nie panikowala zbytnio. Neurolog tylko potwierdzil ze to samo przechodzi i rehabilitacja niepotrzebna.

Iza - super że wreszcie skonczyly sie kombinacje z ta szczepionką. Kto by przypuszczal ze bedzie taki problem.

co się robi w przypadku zgubienia książeczki zdrowia maluszka? w domu nie widzę, lekarka jest przekonana, że zostawiłam u niej, ale nie może znaleźć, pielęgniarka twierdzi, że na 100% nie zostawiłam; no i co mam zrobić jak się nie znajdzie?

reklama
co się robi w przypadku zgubienia książeczki zdrowia maluszka? w domu nie widzę, lekarka jest przekonana, że zostawiłam u niej, ale nie może znaleźć, pielęgniarka twierdzi, że na 100% nie zostawiłam; no i co mam zrobić jak się nie znajdzie?

Odtwarza się, ale jak dokładnie to nie wiem. Pewnie trzeba w szpitalu załatwić

Do góry