reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Mój pęcherzyk miał 0,9cm x 0,5cm. co odpowiadało 5t3d, a według ostatniej miesiączki dzisiaj wypada mi 5t4d więc w sumie się zgadza. Muszę poszukać usg z poprzedniej ciąży i porównać. Ale wieczorem dołączył mi się kolejny objaw ciąży - zaczęły mnie boleć piersi i to raczej nie polaktacyjnie, bo nie karmię już kilka dni i już nie było żadnego problemu z nawałem, więc to raczej ciążowy ból. Zresztą jest trochę inny. Niestety poszalałam dzisiaj trochę z Tymkiem i teraz to odczuwam bo brzuszek pobolewa. Ehh będzie ciężko.
No nic czekam "spokojnie" do kolejnej wizyty i na razie jestem dobrej myśli.

reklama
Jestem już po pierwszej wizycie i tak się zestresowałam że chyba nie będę całą noc spała.

Dr założył mi kartę ciąży, zrobił usg dzidziuś ma 13mm na 7mm to 8tydz i wstępny termin to 01.04.2014
gin pobrał mi cytologię, zbadał piersi i powiedział że jest wszystko OK mam tylko małą nadżerkę ale mam się tym nie przejmować tym bardziej w ciąży :-) Słyszałam już bicie serduszka i wyszłam cała w skowronkach :-)
dostałam też na płytce zdjęcie i bicie serduszka maleństwa, jak tylko wróciłam do domu to chciałam pokazać synkowi dzidziusia ale komp nie czyta płyty a raczej pokazuje że jest pusta! Normalnie się wściekłam i chciało mi się płakać... dlaczego tak się stało???? Synuś też poszedł spać ze łzami w oczach że nie zobaczy dzidziusia ajć to nie sprawiedliwe.
Następna wizyta 18.09 wtedy powiem żeby mi na pendriva wrzucił i sprawdził 5 razy czy jest.

Najśmieszniejsze jest to że ostatnio często mierzę ciśnienie i średnio wychodzi mi 82/58 a u lekarza tak się stresowałam że było 124/83 książkowo:szok:
Zlecił mi też sporo badań a że byłam prywatnie to ciekawe ile mnie to wyniesie...???

Ancona, grunt że wszystko jest dobrze. Szkoda, że synuś się zawiódł. Ja np.z USG 3D nie mogłam odtworzyć filmików. Zdjęcia mi pokazywało. Prywatnie troszkę zapłacisz za badania. Niestety, jak się prywatnie chodzi do lekarza, to troszkę się wyda pieniędzy. Ja przez każdą ciążę chodziłam prywatnie i w tej też zamierzam. Powodzenia - będzie dobrze :-)

Hej dziewczyny,
I ja po wizycie. Co prawda byłam w środę, ale jakoś zebrać się nie mogę przez te mdłości do pisania.

Moja dzidzia w środę była na etapie 6+6tc. Bije jej ślicznie serduszko i podobno ma 5 mm, ale nie wiem czy to dobrze zrozumiałam :) Kartę ciąży dostanę jak przyjdę za 3 tygodnie, jak zrobię badania, bo mama całą listę badań do zrobienia. Później postaram się wkleić zdjęcie, ale jest to na razie mikroskopijna fasola :)

Ni_kusia gratuluję :) ech szczęśliwe Wy, które się już doczekałyście na bicie serduszek! Ja nie mogę odpędzić złych myśli, zwłaszcza po tym moim dziwacznym śnie.

reklama
Do góry