reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza!

agamemnon może dr faktycznie zagrał tak, byś mogła mieć te badania sfinansowanie :happy: ja myślę, że julia ma rację, że prawdopodobieństwo jest u Was niskie... będzie dobrze :*

Ja wczoraj odebrałam wyniki krwi i moczu, generalnie jest ok, oczywiście anemia ale nie jakaś straszna, obciążenie glukozą super, bo po 2godz cały cukier był już spalony ;-) jeszcze wczoraj zrobiłam hormony tarczycy, mam nadzieję, że będzie ok. No nudy na pudy :-p wizyta z usg dopiero 7.04... :confused2:

reklama
Hej dziewczynki myślałam że ucieknę sprzed tego gabinetu.
Doktor na początku patzrył, patrzył i miny walił więc myślałam ze zejde:eek: ale powiedział ze on sobie mierzy i zaraz mi wszystko opowie.

A więc tak:
Dzidzius jeden maluki:-) ma 1cm - wiekowo to idealnie z suwaczkiem.
Serducho bije 127 uderzen na minute, nawet zapis mam.
Łozysko ładne. Płyn w normie. Szyjka zamknięta 36mm.

No i foteczki - chociaż powiem wam ze te usg nie wyraźne robi

Załączniki

• 20140322_083302.jpg
    20140322_083302.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 93
  • 20140322_083311.jpg
    20140322_083311.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 87
Iwo, gratuluję udanej wizyty :)
eeeeee, ja cos nie widzę zdjęcia,

ja mam w środę wizytę, juz się doczekać nie mogę ale z drugiej strony straszni się denerwuję

To ja wstawie też z mojej wizyty bo tutaj się nie chwaliłam

Wg terminu om wypadał 10tc i 3dz a wg usg 10tc i 5dz :-)rośnie malenstwo, na 3,86cm i 164uderzenie na minutę serca strasznie się wiercił i kopał:-) intuicja podpowiada mi że będzie to kolejny chłopiec ale fajnie by było przywitać w domu dziewczynkę :-) bo już 2 chłopców mamy :-) najważniejsze aby zdrowe było :-)

Monatri - śliczności!!!
Ja na nastepne usg pójde chyba w inne miejsce bo wy takie wyraźne fotki dostajecie:sorry:

Wizyta udana, byłam z synem więc skubany pokazywał gdzie kręgosłup, gdzie głowa i rączki :-p
Ogólnie termin mam między 22-24 września. Jest to dzisiaj dokładnie 16tc.
Maluch ma nieco ponad 10cm. Nie dało się zobaczyć co tam między nogami świta bo przez dosłownie 20minut Młode miało skrzyżowane nóżki :sorry2: Więc kolejne badanie będzie za miesiąc, to będzie drugie genetyczne.

Monarti Śliczne zdjęcia!
agamemnon Super że wizyta udana. Ciekawe czy Twoje przeczucia się spełnią, no ale życzę dziewczynki :)

Ja też wczoraj na wizycie byłam. Syneczek ma się dobrze. Waży ok 800g i generalnie rozwija się mniej więcej wg terminu. Z usg wychodzi ok 24tyg6dni-25tyg2dni. Ja mam słabą krew, więc dorzucił mi żelazo, oprócz tego muszę zwiększyć dawkę hormonów na tarczycę, bo znowu mi tsh skoczyło, a tak to wszystko ok :) Jak się nic nie będzie działo to widzimy się za miesiąc 8 maja. Już się nie mogę doczekać :)

reklama
Do góry