Witam dzisiaj byłam u ginekologa bo okazało się 2 tyg temu że jestem w ciąży bardzo się cieszę, ale nie dowierzałam. Okres ostatni miałam 27 lipca. Wiec ginekolog zrobił mi USG i stwierdził że to 4 tydzień wiem że dni płodne miałam od 16 sierpnia bo robiłam testy. No i moje pierwsze pytanie bo w interecie to różnie czy ciąże liczy się od poczęcia czy 2 tyg szybciej? Bo jak patrze na strony i np wpisze 1 tydzien to piszę że dostałaś miesiączkę, w 2 że masz własnie dni płodne i dochodzi do zapłodnienia, wiec nie rozumiem tego czy on stwierdził wiek zarodka od poczęcia a ja mam liczyć inaczej ? nie możliwe że zaszłam w ciąże 2 tygodnie temu bo 2 tyg temu to ja prawie okres miałam dostać a test był już pozytywny. Może ktoś mi to wytłumaczyć. Wgl na wizycie nie czułam się konfortowo lekarz gadał jak najęty tłumaczył że pecherzyk jest i wszytsko dobrze ale że on może umrzeć że 50 % ciąż umiera że moge zrobić badania genetyczne na downa i wgl ale nie muszę. Ze narazie żadnych badan mam nie robić no on nie wie czy dzidzia nadal bedzie... przeraziło mnie to powiem szczerze i wyszłam bardziej zdenerwowana niż wyszłam. Pozdrawiam i dziękuje za wszytskie odpowiedzi.