reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Och Dziewczyny ale tu jakąś taką nostalgią powiało ;/

Kochane każdej z nas się uda!!! i w to trzeba wierzyć!!
Nie można przecież się poddawać czy załamywać...

Będzie dobrze bo MUSI Być!!! Swoją drogą sama wiem, że im więcej myślisz tym gorzej...im więcej poddajesz analizie tym trudniej jest się pogodzić z ewentualnym problemem....

Spróbujcie choć na chwilkę nie myśleć, że będzie źle....a zamiast tego cieszyć się, że wiemy na czym stoimy...ile jest par które latami szukają przyczyn...trzeba także zaufać sobie...że damy radę...bo dołowanie nic nie pomoże...a jeszcze jakiejś depresji dostaniemy...

Ja dzisiaj umówiłam się na wizytę do gina...idę 28 maja na 17.45....do endo 12 czerwca bo na urlop idzie lekarz...

Na_Ratunek i jak z testowankiem??
Colormania Kochana Głowa do góry!!! Jak nie ten cykl to nastepny:) Uda się zobaczysz!!!
Katherinne bo nie wiem czy minęłam posta któregoś albo nie doczytałam...Byłaś już u gina czy dopiero będziesz się wybierać??
Sandra trzymam mocno &&&&&&&&&&&!!!!!!!

reklama
Tygryseczek, kobiet w ciąży jest tyle samo, co zawsze, tylko teraz nagle zwracasz uwagę. Ja poczułam niezłe oblężenie jakiś miesiąc temu, jak byłam w IKEI. W pewnym momencie trzeba przejść przez dział dziecięcy. A tam kobiet z brzuchami normalnie jak w mrowisku! Zatrzęsienie! Tylko ja z płaskim brzuchem (no, płaski to on nie jest, nigdy nie był i raczej nigdy nie będzie, sam z siebie na dobry 4 miesiąc wygląda :D ale wiecie, o co chodzi).

Dominisia, jeszcze nie byłam. Przez chwilę się zastanawiałam, czy nie umówić się na ten tydzień, bo wiesz, plamienia. Ale na razie przestały się te nitki pojawiać, więc znowu się nie spieszę z wizytą. Chcę pójść pod koniec maja. Teraz jak jestem w 5 tygodniu to znowu co najwyżej zobaczę kropkę na ekranie (pęcherzyk ciążowy), za wiele to mi nie powie. Chyba bez sensu.

Ja tez nie wytrzymalam i zrobilam test i co i I kreska takze juz wiem ze lipa tez w tym msc.... mimo ze mam @ hmmm jeszcze nie wiem kiedy gdyz owy byla niby w 21 dc to i tak pozno wiec zapewne mi sie @ opozni.... :(:(

Katherinne z obserwacji śluzu i szyjki wywnioskowałam, że owu była w 10 dniu cyklu oczywiście nie mam 100% pewności, ale tak sądzę. Ostatni cykl miałam 26dniowy więc stwierdziłam, że ten będzie też 26 dniowy. Wcześniej byłam na tabletkach anty więc cykle musiały być regularne 28dniowe. Przed tą kuracją antykoncepcyjną moje cykle nie były zbyt regularne wahały się między 23-26 dni, wzięłam więc pod uwagę ostatni, a zarazem najdłuższy. Faza lutealna, która trwa 10-16 dni jest uznawana za prawidłową. :tak: poczekam do soboty, :-(dłużej nie dam rady.

@ nie ma ale nadziejii tez nie.

Wkurwilam sie na choopa....poszedl do miasta I kupil gre na xboxa za prawie polowe tego co dostaje tygodniowo.... a nic na sniadanko juz nie kupil...mam dosc....on tylko o swojej dupie mysli.... jeszcze mojego laptopa zwalil z kanapy na podloge bo "on chcial tam usiasc". Nie przesunol tylko sie zamachnol I zwalil na podloge....i tak zostawil..... kota tez nie nakarmil..... pier***e....wychodze na caly dzien sie uczyc

@ nie ma ale nadziejii tez nie.

Wkurwilam sie na choopa....poszedl do miasta I kupil gre na xboxa za prawie polowe tego co dostaje tygodniowo.... a nic na sniadanko juz nie kupil...mam dosc....on tylko o swojej dupie mysli.... jeszcze mojego laptopa zwalil z kanapy na podloge bo "on chcial tam usiasc". Nie przesunol tylko sie zamachnol I zwalil na podloge....i tak zostawil..... kota tez nie nakarmil..... pier***e....wychodze na caly dzien sie uczyc

Ach te chłopy....a Ty się kochana nie denerwuj...idź, odpocznij sobie...bez sensu jest w nerwach probować coś komus wytłumaczyć...lepiej nabrać do wszytskiego dystansu!!!

reklama
Ewka, wydawało mi się, że ta dłuższa faza lutealna to raczej w długich cyklach się zdarza, stąd moje zdziwienie. No tak, ale jeśli masz nieregularne cykle to rzeczywiście ciężko określić, może akurat ten zamierzał być np. 24-dniowy. Chociaż z obserwacji śluzu i szyjki też nie jest łatwo wywnioskować daty owulacji. Często jest np. w dniu, w którym śluzu rozciągliwego już w ogóle nie ma. Natura nam nie ułatwai :D Powinnyśmy mieć jakąś taką lampkę na czole, co się zapala mówiąc 'teraz!' :D Może przemaszeruj się jutro na betę? Na pewno dużo szybciej będzie w stanie coś wykazać.

Do góry