reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Dominisia powiedz ze biezesz antybiotyk... przy antybiotykach nie powinno sie pic :tak:
Co do sluzu to ja tez mam.. taki lepki bialawy...i zaleeeewaaaa.... sprawdzilam sobie szyjke... wysoko twarda.... to chyba dobrze? A co do tempki to czy temperatura w nocy otoczenia moze ja zabuzyc? bo u nas w nocy jest kolo 15 stopni bo jak wiecej to spac nie moge bo mi duszno :zawstydzona/y:
Ide cos zjesc bo mnie muli
Milego popoludnia!

reklama
Na_Ratunek to bardzo dobrze że wysoko i zamknieta...:) ja mogę stwierdzić tylko po śluzie bo nigdy nie wiem jak z tą szyjka jest:)

Co do antybiotyku...to one wiedzą jaką jestem przeciwniczką ich...dlatego chyba zwalę na tabletki przeciwbólowe i powiem że brzuch mnie boli, a jak zapytają że może to na dzidzię to powiem że na @ też muszę brać więc nie wiem....

Miłego popołudnia dla Was:)

Hej Kochane @ nie ma, test niestety negatywny :-:)-( a myślałam że będę miała super prezent na imieniny ;-)
Ale pewnie mi się coś przesunęło bo ostatni cykl miałam zwariowany @ miała przyjść 27.04 a 20.04 miałam plamienie, ale dopiero 23.04 się rozkręciła na całego. Tak więc może przyjść później czyli koło 21. Pożyjemy zobaczymy

Dominisia, co Ty cały czas o tym @ i o snach? Jesteś w ciąży. Okres siłą rzeczy nie przyjdzie. Robienie testów też już możesz odpuścić, bo więcej informacji niż to, że jesteś w ciąży, z nich nie uzyskasz. Twoja kreska testowa jest już bardzo wyraźna. Jeżeli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej, można iść na betę ;)

Na_Ratunek, przepraszam, że sprowadzę Cię troszkę na ziemię, ale ta blada kreska, która niby jest na teście, jest nie w tym miejscu, w którym powinna. Albo test jest wadliwy, albo to tylko jakieś przebarwienie. To niestety nie jest pozytywny test. Chociaż to wcale nie znaczy, że w ciąży nie jesteś. Jeszcze masz czas na pozytywny test ;)

Nie, u nas badanie bety po pozytywnym teście nie jest standardem. Ale wiele kobiet to robi. Prywatnie, za pieniążki. Idzie do laboratorium i sprawdza. Ja w pierwszej ciąży tego nie robiłam, bo tak naprawdę nie ma potrzeby. Teraz i owszem, badam, ale to dlatego, że mam dwie straty na koncie, więc ryzyko, że coś jest nie tak, jest wyższe.

A stężenie hcg w moczu może być za niskie dla testu nawet w momencie, kiedy we krwi jest już relatywnie wysokie, zdarzają się takie przypadki. Musi mieć to związek z nerkami, ale trzeba by poczytać, jaki dokładnie.

Katherine a dlaczego uwazasz ze jest w zlym miejscu? Jak dla mnie jest w dobrym... w tym samym miejsu wychodza mi tez kreski na testach owu i patrzylam na rysunkii z ulotki i one na rysunkach tez tak blisko siebie sa...

Na_Ratunek, no chyba, że tak, w życiu nie widziałam testów na których kreski wychodziły tak blisko, a trochę ich w moim długim życiu zrobiłam, nawet na takich paskowych. Ale człowiek uczy się całe życie, więc jeśli Twoje testy mają z natury kreski tak blisko to ok, coś tam się zaczyna pojawiać :)

Jak mówisz, że ovu też tak blisko wychodzą, to może ten typ tak dziwacznie po prostu ma. Moje testy ovu, które wyglądały bardzo podobnie, miały te kreski daleko. Za to zdarzały się przebarwienia bliżej kreski kontrolnej. Ja na Twoim miejscu bym powtórzyła i jak się będzie różowić w tym samym miejscu, to raczej wyklucza, że to jakieś przebarwienie. Ale by było supeeeer!!!!!!

Ja z objawów mam jedynie metaliczny posmak w ustach. I wiecznie podminowany nastrój, wszystko mnie wyprowadza z równowagi, np. teraz to, że sąsiad wybrał sobie sobotnie popołudnie na wiercenie i od godziny słyszę wiertarę, już piany na ustach dostaję ze złości. A betę robiłam trzy razy, ostatnim razem wyszło 168. Na tym poprzestałam. Rośnie.

reklama
Katherine no to teraz juz wszystko musi byc dobrze :tak:

No byloby super ale narazie sie nie nakrecam... bede testowac jutro i tak do wtorku o ile @ nie przyjdzie w poniedzialek :-D a jak sie nie udalo to najwyzej testow sie pozbede :tak:

Do góry