reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

reklama
Ja z bolem piersi mam dziwacznie. Pobolewa mnie jedna piers i tylko jak sie ja dotknie od zewnetrznej strony. Od wewnetrznej, od gory, ani od dolu nie. A druga piers nie boli w ogole. Jestem wybrykiem natury.

A ja juz sama nie wiem czy coś mnie boli czy nie...póki co modlę się żeby nie dostać @ w poniedzialek....
Od kilku dni wydaje mi się że mam dziwny posmak w ustach...heh...
Najlepsze jest to, że Mążu kupil ostatnio moje ulubione lody śmietankowo-śmietankowe...i podczas jedzenia mówie mu, że tak mocno jajkami czuć je...pierwszy raz mi nie smakowały....dlatego też wtedy pierwszy raz przeszła mi po glowie myśl: może się udalo??

Ale ja mam strasznie bujną wyobraźnię dlatego też nie wiem czy tylko ten posmak sobie wkręciłam czy rzeczywiście tak jest:)

No i jeszcze ten bol brzucha jak na @ ...wrrr....obu nie @...

Mi wszystko smierdzi.... kumpel sie popsikal tak jak zawsze u siebie w pokoju a ja z salonu czulam ze smierdzi.... w sklepie tez o malo pawia nie puscilam na jakies kwiatki.... ale jakos nie przejmuje sie.... nie chce sie nakrecac.
Co do (.)(.) to bola mnie tylko jak kto mi po nich chodzi i mam wrazliwe sutki.

Nie podoba mi sie ten Magic Mike wogole... strizptiz fajny ale pozatym...meh

Dominisia @ nie bedzie.... napewno!

mnie brzuch nie boli jak na @... poporstu boli.

Mi wszystko smierdzi.... kumpel sie popsikal tak jak zawsze u siebie w pokoju a ja z salonu czulam ze smierdzi.... w sklepie tez o malo pawia nie puscilam na jakies kwiatki.... ale jakos nie przejmuje sie.... nie chce sie nakrecac.
Co do (.)(.) to bola mnie tylko jak kto mi po nich chodzi i mam wrazliwe sutki.

Nie podoba mi sie ten Magic Mike wogole... strizptiz fajny ale pozatym...meh

Dominisia @ nie bedzie.... napewno!

mnie brzuch nie boli jak na @... poporstu boli.

Kochana poczekaj troszkę...ja też jeszcze czekam...:) To o czym piszesz jak najbardziej może byc objawem ciąży i Małej Fasolinki:)

Pamiętam że w pierwszej ciąży też mega zmienił mi się zapach...wszystko mi śmierdziało...a sutki też mam wrażliwe i swędzą...hehe

Mi naprawdę u Ciebie Fasolinką Pachnie:)
A dzisiejszy test i tak mógł za wiele nie powiedzieć...jaką czułość tego testu miałaś?? Ja 4 dni temu robiłam i wyszedł negatywny...przez to pytałam Was o czas kiedy robicie....spokojnie KOCHANA!!!

Dominisia, na ratunek - moja siostra na poczatku ciąży miała mega wyostrzony smak i węch :) więc ho ho ho :) a jak to u was wygląda, staracie się naturalnie czy jakies wspomagacze?

Dominisia, na ratunek - moja siostra na poczatku ciąży miała mega wyostrzony smak i węch :) więc ho ho ho :) a jak to u was wygląda, staracie się naturalnie czy jakies wspomagacze?

Ja Kochana cały czas biorę kwas foliowy i leki na tarczycę....a mój Mążu zestaw witamin i Omegę...ale to bierzemy bez względu na wszystko...więc u nas to bez wspomagaczy w zasadzie..:)
A Ty coś bierzesz?? Albo Twoj??

Dominisia moje testy sa czulosci 10... ale to takie z ebay wiec tak naprawde moze byc wszystko. jakos to bedzie...

Ja biore kwas foliowy i witaminy takie normalne z jodem bo mam mi lekarz nie chce dac tabletek na tarczyce mimo ze TSH mam w gornej granicy normy... brakuje mi 0,1 zeby bylo za wysokie... wiec dla niego dobre...
Ja sie staram od Czerwca 2012 ale mialam przerwe dwa miesiace bo bylam chora i w szpitalu. lekarz powiedzial ze jak do grudnia nie zajde to zaczynamy Clo

Dominisia - ja na wspomagaczach - cykle stymulowane - by pęcherzyki urosły, a potem zastrzyk by pekly, a potem progesteron, mi teraz tarczyca za wysoka wyszła i ide do endo własnie we wtorek! a mój zestaw witamin na poprawę żołnierzyków.

Na ratunek
- no to już troszkę się starasz, wiesz ze własnie jod powoduje wzrost hormonu tarczycy, własnie się dowiedziałam i teraz biore tylko folik bo tak to miałam witaminer prenatal, a wcześlneij prenatal probaby ( bo to z moim braliśmy). A w szpitalu brałas jakies antybiotyki czy coś? może to zaburzyło Twoją gospodarke hormonalną? bo jak dla mnei jak brakuje ci 0,1 no to już alarm!

reklama
dominisia Moim zdaniem to jest pozytywny test. Ostatnio gdzies przeczytalam, ze jakakolwiek kresla, cienka czy blada oznacza ciąże, no oprócz ewaporacyjnej. Takze pocichutku mozesz sie juz cieszyc, powtorz test tak jak pisalas za pare dni i wszystko bedzie jasne!:tak:

Ja też biore kwas foliowy, zadnych innych wspomagaczy nie biore, staram sie spozywac jak najwieksza ilosc witamin, pije slabsza kawe z wieksza ilosci mleka i nie tykam alkoholu i to chyba wszystko :)

A mnie w dalszym ciągu pobolewa podbrzusze, czasami odczuwam coś w stylu ukłuć, a ogólnie to czuje takie napięcie w podbrzuszu, cos w podobie jakbym miała okres dostać. A piersi takie jak zwykle, nic szczegolnego nie wyczuwam, ale w sumie to jestem dopiero co po dniach plodnych, wiec moze jeszcze wszystko przede mna.;-)

Do góry