reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

U nas norma jest do 3 a ja mam 2.99.
Co do tych antybiotykow to mialam infekcje po zle wyciety appendix. ..I mi przeszlo na ogolnie brzuch

Nie testowalam dzis.... tempka do doopy.... trzymam kciuki za was

reklama
Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście. Ja nigdy nie miałam żadnego badania tarczycy czy to źle? Ogólnie to z mężem się staramy o dzidzie, ale szczerze się przyznam, że oprócz regularnych wizyt u ginekologa to nie robiłam sobie żadnych badań.

U nas norma jest do 3 a ja mam 2.99.
Co do tych antybiotykow to mialam infekcje po zle wyciety appendix. ..I mi przeszlo na ogolnie brzuch

Nie testowalam dzis.... tempka do doopy.... trzymam kciuki za was

Czyli rzeczywiście jesteś na granicy...poproś o te skierowanie do endo...niech on Ci powie co i jak:

A tempkę widzę że mierzylaś o innej godzinie niż zawsze wiec może być zaburzona...
Trzymam &&&&& :)

A ja dziś znów zrobilam test, ale też nie z pierwszego porannego moczu tylko trochę później, kreseczka duzo bardziej wyraźna a test czulość 25...nie mam jak podjechać na betkę...bo bym od razu wiedziała co i jak...
Oj Kochane byle by tylko @ nie przyszła w poniedziałek...;/ bo boję się tego jak cholercia ;/

Poza tym mam tak dziwny posmak, że wszytsko mnie odrzuca...wrrrr....

Mały ciągle chce na ręce....a ja na okrągło tlumaczę mu że nie mogę... ale nie chcemy mu jeszcze mówić...bo wiadomo że jeszcze nic pewnego...
Mamie dziś powiedziałam, bo prosiła mnie o przesuwanie ciezkiej kanapy i mebli....poprosiłam ja o dyskrecję...:)

Hej dziewczyny, ale się rozpisałyście. Ja nigdy nie miałam żadnego badania tarczycy czy to źle? Ogólnie to z mężem się staramy o dzidzie, ale szczerze się przyznam, że oprócz regularnych wizyt u ginekologa to nie robiłam sobie żadnych badań.

Jeśli nie masz jakichś dziwnych objawów typu : sucha skóra, zmęczenie, wypadanie wlosów, problemy z wagą to teoretycznie nie musisz isc....ale jesli nie byłby to dla Ciebie problem to warto iść...:)

Jeśli nie masz jakichś dziwnych objawów typu : sucha skóra, zmęczenie, wypadanie wlosów, problemy z wagą to teoretycznie nie musisz isc....ale jesli nie byłby to dla Ciebie problem to warto iść...:)

Ostatnie badania jakie miałam to w poprzedniej ciąży he he he. W sumie to nie zauważyłam u siebie żadnych zmian zdrowotnych odkąd pamiętam, jedyne co mi się rzadko przytrafia to przeziębienie i katar.

A tak ogólnie to włosy mi wypadają (w sumie to nie pamiętam czy był taki okres, że mi nie wypadały, zawsze coś tam na grzebyku zostanie, a z resztą mam ich dość dużo więc nie widzę różnicy) no i zmęczenie, ale to prędzej z lenistwa tak mi się wydaje :-D. Waga w normie.

A oprócz tarczycy to robiłyście jakieś dodatkowe badania? Jeśli tak to jakie?

Mój lekarz rodzinny pewnie mnie odeśle z kwitkiem jak poproszę o badania. Kiedyś byłam u niego już nie pamiętam dokładnie z czym i myślałam, że mnie na badanie krwi wyśle, a on się tylko uśmiechną i powiedział, że dobrze wyglądam, przepisał tabletki i wysłał do domu.:szok:

Ewka ja zrobiłam TSH tak jak pisałam wyżej, ale że było w normie to zostawiłam (coś koło 25zł kosztowało badanie).
Ponadto (i trochę po części moich powiększonych węzłów) robiłam: toksoplazmozę i cytomegalię, w obu klasach, czy jak to się nazywa. Standardowo do tego morfologię i ob :tak:

Mnie rodzinny też zawsze wysyłał na drzewo... teraz zmieniłam lekarza i mam nadzieję, że będzie OK... ale okaże się. Na razie nic nie potrzebowałam :-D

06.05 - Anna2101 - test pozytywny!:))
14.05 - Katherinne - beta 09.05 = 11,7
15.05 - Delewarre - dwie krechy :)
17.05 - Na_Ratunek
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875 - dwie krechy :)
22.05 - Colormania - jest bladzioch :)
23.05 - Agaawa
24.05 - Waiting4beans
26.05 - Ewka358
27.05 - ni_kusia
28.05 - Tygryseczek
01.06 - Mycha05
03.06 - Neta81
03.06 - Moniqaa
10.06 - Elmo2
12.06 - Hai24

Ostatnia edycja:
Ja mialam okropnego lekarze ktory nawet sie na mnie nie patrzyl i tylko yhym...

Teraz mam super lekarza, naprawde mi pomaga i czasem mam wrazenie ze ma dosc mojego gadania :-D ale powiedzial ze w ciaze mi pomoze zajsc... i naprawde pomaga, robil mi bete (tutaj sie zadko robi) wyslal do gina wlasnie na te badania jajnikow... wiec nie moge nazekac...

Zmieniam date testowania..

06.05 - Anna2101 - test pozytywny!:))
14.05 - Katherinne - beta 09.05 = 11,7
15.05 - Delewarre - dwie krechy :)
18.05 - Sandra_best
21.05 - Dominisia875 - dwie krechy :)
21.05 - Na_Ratunek
22.05 - Colormania - jest bladzioch :)
23.05 - Agaawa
24.05 - Waiting4beans
26.05 - Ewka358
27.05 - ni_kusia