reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Witajcie dziewczyny!

Hai24 moje wielkie gratulacje!!! Super ze Ci sie udalo. Zycze spokojnej szczesliwej ciazy!
Ulika no jak wskoczysz w taka bielizne to nic tylko dzieci z tego beda :tak:

Moniqa caly czas &&&&&&&&&&&&&& powodzenia!

Zdrówka dla wszystkich ciezarowek i &&&& za staraczki :tak:
Pozdrawiam gorąco!

reklama
Cześć dziewuszki ;-) co tam u Was ciekawego słychać? U nas pogoda się psuje :-( słoneczka nie ma tylko deszczowe brzydkie chmurzyska.
Moniqa no widzisz owulka jest, a tak się martwiłaś. :tak: Ja to mam chyba jakiegoś pecha bo jak nie staraliśmy się o dziecko to wiedziałam dokładnie kiedy mam owulkę śluz był rozciągliwy i przejrzysty, książkowy po prostu, a jak zaczęliśmy staranka to coś się popsuło bo tego śluzu jest bardzo bardzo malutko, a czasami w ogóle go nie widzę!!!

Ulika, pochwal się jak zareagował mąż :-)
Moniqaa, widzisz :-) Taki nietypowy cykl, to może kto wie.... :-)
Ewka, wiesiołek z tego co wiem "naprawia" ładnie śluz. Może warto? :tak:

Trzymam mocno kciuki za wszystkie!

Agaawa, co u Ciebie?

U mnie wszelkie objawy okołoowulacyjne minęły, więc cierpliwie czekam. Pozostały tylko piersi wyczulone na dotykanie i ocieranie :baffled:

:-)Witam Wszystkie Panie :-) jeszcze raz dziekuje za miłe słowa (są one teraz bardzo warzne dla mnie i fasolki);-) Ja dalej jakoś nie umiem w to uwierzyć tym bardziej jak czytam o tym jak nie które z Was sie starają, mierzą temperature itp .. a ja nic.... wiedzialam tylko kiedy mam dni płodne i ciach .. nawet nie wiem kiedy mialam owulacje.. ha ha :-D

Hej:-) Gratuluje wszystkim, którym się udało i trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki:tak::tak: Bardzo sie ciesze, ze taki szczesliwy ten watek, mam nadzieje ze i dla mnie bedzie szczesliwe;-) Ale najprawdopodobniej bede musiala jeszcze troche przesunac dalsze starania, nie wiem dokladnie na kiedy, ale najprawdopodobniej wrzesien-pazdziernik. Jeszcze zobaczymy jak to sie wszystko ulozy, ale na pewno w 2014 bedziemy szczesliwymi rodzicami kolejnego Skarbeczka;-):tak:

Ja właśnie chora, leże w łożeczku z herbatką, mała pojechała na wycieczke, a w czwartek jedziemy w końcu do Polski, pół roku nie byliśmy i to nasz rekord, także teraz bardzo chce sie juz jechac, odliczamy już z młodą dni do wyjazdu;-)

Powodzenia dziewczyny!:-)

Ewka, Babygg a no taki dziwny ten cykl. Dziś dopiero 11dc, temp. nieco w górę. Zobaczymy co będzie jutro :tak:
Dziś jak wrócę z pracy to zrobię jeszcze jeden test owu, z ciekawości sprawdzę co mi pokaże :tak:

Elmo2 a Ty Kochana jak się czujesz? Liczę na troszkę tych niebieskich fuidków od Ciebie :rolleyes2:

Ulika i co komplecik się spisał? Zdążył się mężuś chociaż mu przyjrzeć :-p

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus
||
Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2, Verita, Hai24
18.06 - Ewka358
20.06 - Waiting4beans
21.06 - Babygg
30.06 - Tygryseczek
01.07 - Moniqaa

03.07 - Neta81
07.07 - Ulika
09.07 - Żabucha

Babygg mąż jeszcze go nie widział, tylko Wam się pochwaliłam bo - choć może to nieco perfidne z mojej strony -postanowiłam upiec kilka pieczeni na jednym ogniu, pod kątem staranek oczywiście nie zaszkodzi taka bielizna a przy okazji 20 czerwca mamy rocznicę więc ten komplet to taki prezencik trochę dla mnie a trochę dla niego hehe, póki co leży sobie spokojnie na dnie szuflady i czeka na "właściwy" czas :-)
A mnie coś wczoraj rozłożyło wieczorem, gardło boli, mięśnie bolą, gorączki zbić nie mogłam 38,5 przez całą noc miałam, więc mój pierwszy ovufriend już nie będzie miarodajny. Nie wiem coś mnie dopada chyba, a nie chcę się szprycować jakimiś lekami, bo chociaż do staranek jeszcze tydzień to jakoś czuję że to nie najlepszy pomysł. Wzięłam tylko Aspirin C i leżę w wyrku, bo mój rodzinny lek. to się nie patyczkuje, zaraz zleciłby mi antybiotyk a tego nie chcę.
Moniqua ty nawet nie żartuj z tą mnogą ciążą bo ja jestem w sumie troszkę "zagrożona", rodzeństwo mojego taty to właśnie bliźnięta a ja gdzieś słyszałam, że takie predyspozycje to się dziedziczy właśnie co drugie pokolenie...
Elmo jak się czujesz? czy rodzinka już wie? pozdrawiam Cię serdecznie i roztaczaj tu pozytywne fluidki właśnie :) :)

Cześć dziewczyny.

Moniqaa no to musi być ten cykl. Ja mam przeczucie, że czerwiec będzie bardzo owocny.

Agaawa kochana, odezwij się, co u Ciebie...

Hai24 ja wiem, że trudno w to uwierzyć ale te dwie kreseczki nie kłamią:-). Dzidziuś jak nic!!!

Moja koleżanka w pracy jest teraz w 18 tygodniu i w zeszłym tygodniu, po pogrzebie naszej wspólnej koleżanki, poszła na USG, bo bała się że ze stresu dzidzi coś się mogło stać. Więc lekarz ją bada a tam dzidzia szaleje w brzuszku! Najpierw siad turecki, potem rozciąganie nóżek, potem pływanie żabką:-D Ale się uśmiałam jak mi to opowiadała. Cała mamusia, bo ona by biegała na jogę i siłownię codziennie. Ale płci nie dało się zobaczyć.

Nie wiem czy wiecie ale tutaj w Anglii nie widzi się lekarza przez całą ciąże. Tutaj ciążę prowadzi położna. A USG tylko 2 razy się robi. Ja jak mi się uda to idę prywatnie do polskiej kliniki.

Cześć Dziewczyny!

Hai - gratulacje! Życzę radosnej i szczęśliwej ciazy!

u mnie ok. Byłam wczoraj u gina na USG. Pecherzyk ma tylko 7 mm, beta rosnie bardzo mało, o zarodku nie ma mowy. Jakieś 5 lat temu dostalabym od razu skierowanie do szpitala, ale teraz odchodzi sie od tego i czekamy na naturalny rozwój rzeczy. W pn mam zrobić bete, powinien być juz spadek. Jednym słowem czekam na krwawienie. Dr super, powiedział, z skieruje minęło poradni genetycznej i "zabieramy sie porządnie za ta ciaze" :))) lubię go. Ja juz sie uspokoilam, jest ok.

reklama
Mycha, bez względu kiedy - kciuki zaciśnięte! :tak:
Moniqaa, zrób i zdaj relację :tak:
Ulika, to się nazywa taktyka i nic złego w tym nie ma ;-)
Żabucha, tam wszystko inaczej jest ;-) Ja jednak pod tym względem wolę polskie podejście ;-)
Agaawa, przykro mi... Choć jak sama napisałaś... teraz już będzie dobrze. Lekarz prawidłowo i konkretnie się weźmie do roboty i będzie zdrowy dzidziuś :-)

A ja, w związku z tym, że został mi jeden jedyny test ovu, postanowiłam sobie na niego nasikać ;-):cool2:
Owulacja była kilka dni temu, a test wyszedł pozytywny! I to po solidnym piciu... Nic już nie kumam...
2013-06-14 13.26.10.jpggórny z poniedziałku, dolny dzisiejszy...

Załączniki

• 2013-06-14 13.26.10.jpg
    2013-06-14 13.26.10.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Do góry