reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Agaawa strasznie mi przykro :-( Kurczę tak bardzo liczyłam na to, że wszystko jest OK.
No ale skoro lekarz rzeczowy to teraz na pewno się uda. Komplet badań i do pracy :tak:

Babygg podobno u niektórych LH po owu spada bardzo wolno, dlatego w sumie powinno się robić testy owu do pierwszego pozytywnego. U mnie LH spada szybko więc zatestuję i sprawdzę, co mi test pokaże :tak:
Podobno w ciąży też testy owu wychodzą pozytywne :tak:

Żabucha dziękuję. Zobaczymy co mi tempka jutro wywinie :-D

reklama
Agaawa cieszę się, że znalazłaś dobrego lekarza. Dalej jesteś w Luxmedzie czy nie? Oby teraz wszystko dobrze się ułożyło. Przykro mi z powodu tej ciąży i wierzę, że teraz jak masz dobra opiekę lekarza szybko znów zobaczysz upragnione dwie kreseczki. Mocno ściskam!!!

Babygg jak jestes po owu to testy wychodzą pozytywne. Dlatego robisz do póki nie wyjdzie wynik dodatni a potem przestajesz testować.

Babygg mi przeważnie już dzień po owulce test się robił jaśniejszy-bardziej negatywny.
Tylko jeden raz miałam 5 pozytywnych pod rząd, dalej nie robiłam, kreski wszystkie ciemne.
To był ten cykl-Rezultat w suwaczku :D:D

Agawa będzie dobrze..wierzę w to!!

Moniqaa, szczególnie mi się spodobała druga część Twojej wypowiedzi :-D
Daj znać, jak u Ciebie wyjdzie z testowaniem :tak:
Żabucha, ja to taki ciekawski egzemplarz ;-)Poza tym, to moja pierwsza przygoda z testami ovu, został mi jeden i tak patrzył na mnie i prosił "olej mnie" :-D
Małkus, :cool2: Czas pokaże ;-) Wcale bym się nie obraziła ;-)

Bybygg na mnie tak zawsze "patrzą" ciążowe testy. I ja zawsze zużyję ich tyle ile mam. Ale teraz powiedziałam koniec- nie testuję do dnia@ ( albo do 2 dni przed@ a nie 7:-D) A owulacyjne testy mam na ten miesiąc i potem jak się nie uda to już następnych nie kupuję, bo jak już pisałam wcześniej pokrywają mi się idealnie z innymi objawami owulki.

Agaawa, bardzo mi przykro. Ciesze sie natomiast, ze trafilas na dobrego lekarza. To bardzo wazne. Mi sie to nie udawalo, ciagle trafialam na takich, ktorzy w zasadzie mnie olewali. Teraz wrocila mi nadzieja, bo w srode z tym calym krwawieniem trafilam na pania doktor, ktora byc moze porzadnie sie mna zaopiekuje. Taka mam nadzieje. Choc pewnie mysli sobie, ze ja po zwolnienie sie zglosilam i wymyslilam sobie to cale krwawienie, bo po nim sladu nie ma i nikt poza mna nic nie widzial :D

Hai - gratulacje !! Uważaj teraz na siebie i na fasolkę (albo i dwie) :-D
Agaawa przykro mi, ale tak jak dziewczyny słusznie zauważyły cieszy mnie to, że trafił ci się fajny i kompetentny lekarz, który teraz się odpowiednio Tobą zajmie, a to już przecież połowa sukcesu !! No nie oszukujmy się, teraz trafić na lekarza z powołania to graniczy z cudem!
Nie wiem co się ze mną dzieje w tym cyklu, jak już kiedyś wam wspominałam od 5-8dc miałam krwawienie owulacyjne, potwierdzone monitoringiem, że owulacja miała nastąpić już niedługo, niestety testy tego nie wykryły, dzisiaj natomiast mam 23dc i mam ból lewego jajnika, jak myślicie czy dzisiaj może nastąpić owulacja ? bo generalnie zawsze mój cykl trwa ok 29-30 dni, więc już sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki. Co tu taka cisza? Boli mnie brzuch na @ więc pewnie nici ze staranek :-(

Dośka1 ból jajnika może być różnego pochodzenia. Może oznaczać owulację (chociaż w Twoim przypadku to raczej nie bo za tydzień termin @ więc raczej nie możliwe) może oznaczać nadchodzącą @, a może również oznaczać zagnieżdżanie się zarodka. Zagnieżdżenie następuje między 10-14 dniem od owu, więc bardzo prawdopodobne, że ten ból może (ale nie musi) oznaczać implantację. Więc dośka trzymam mocno kcikasy żeby się udało. :tak:

Do góry